Ga naar inhoud


Hoe Can.Dig. kaart werkende krijgen op DB7020S?


Gast

Aanbevolen berichten

Nadat het met behulp van jullie gelukt is om te multibooten van USB, meteen maar volgende uitdaging. Ik heb een CD-kaart maar krijg deze niet "geinstalleerd". Ik heb de beide handleiding onder Database gelezen, maar het is er niet beter op geworden. Via de Diamond-img installeer ik Newcamd 6.0.2. De eerste keer zag ik netjes de bestanden newcamd.conf en cardserv.cfg. Daar hoefde ik eigenlijk niets in aan te passen. Via telnet kreeg ik wel wat info, maar niet dat de kaart herkend was. Daarna een remove gedaan en inderdaad geen .conf of cfg bestanden meer. Opnieuw geinstalleerd, maar ik kan de conf en cfg nergens meer vinden. Overigens krijg ik bij installatie steevast de melding "nog enough free space in /var" en vervolgens dat de installatie met succes is voltooid. Ook de genoemde map waar het conf en cfg bestand zouden staan kloppen bij mij niet. De eerste en :/var/tuxbox/config/newcamd

 

Na elke installatie heb ik gereboot, maar het heeft geen zin. Iemand nog een suggestie of aanwijzing.

Link naar reactie
Delen op andere sites


@ray

 

Nee, met camd3 lukte het ook niet. Heb nog wat zitten rommelen en gecontroleerd waar e.e.a. werd weggezet. Ik zie dat de betreffende software/bestanden aanwezig zijn alleen de config.bestanden had ik nog niet gevonden. Deze heb ik nu zelf aangemaakt met de instellingen zoals deze bij het hoofdstuk Database genoemd werden. Nu krijg ik in iedergeval info over de kaart. Ik moet erbij zeggen dat deze nog niet geactiveerd was. heb ik net gedaan. Ga zo controleren of de kaart herkend wordt..

 

Dus... tot zo of tot later...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij heb ik of nog steeds geen signaal of ik heb iets ander verkeerd gedaan want met een controle via de tv en via telnet (telnet ip-nummer 14001) krijg ik de melding inactive voor alle combinaties.

 

Volgens mij kan ik hieruit wel concluderen dat de kaart gezien wordt door de kaartlezer of niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook lopen stoeien met de forum database en de zoekfunctie, het werkte niet.

Uiteindelijk werkte wel het volgende:

 

- boot Hydra image

- Radegast 3.0 Final installeren (in Hydra zit de juiste cam met config)

 

Activeren was binnen een 30 minuten een feit.

Nu werkt de kaart ook met newcamd en andere clients.

DM800 HD - Met OpenPLI

Dat is bedoeling als het weer werkt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Timelezz,

 

helaas hebben alle door jullie aangedragen geen oplossingen geboden.Ik zou niet echt weten hoe u verder. Zou de kaart defect zijn?

 

Ik ga het verder proberen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi merDe,

 

nee, die draait niet (meer). Ben zo aan het klooien, dat deze (nu) niet meer draait. Maar misschien een domme vraag. Hoe krijg ik die weer draaiende?

 

Ik kan ook niet telnetten naar op de poorten 14001 en 14000. Ook dat kon ik. Kortom, ik weet het niet meer. Hahaha. Leuk zo'n nieuwe hobby.

 

Heb ondertussen tig downloads gedaan van softcams.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij werkt de cardserver. Via, inderdaad ps gekeken naar het PID nummer. Ik kan ook via telnet een overzicht krijgen, maar helaas staat daar steeds bij dat de CD kaart inactief is. Ik heb maar geprobeerd deze opnieuw te activeren. Maar weer even wachten tot de 30 min. voorbij zijn. Ik wist niet dat het zo lastig was.

 

Ik loop vast vooruit, maar laat ik maar zeggen dat de aanhouder wint.

 

to be continued....unfortunatly

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee, die draait niet (meer). Ben zo aan het klooien, dat deze (nu) niet meer draait. Maar misschien een domme vraag. Hoe krijg ik die weer draaiende?

 

 

die kan je via telnet starten

 

cd var

cd bin

./cardserver (of hoe die ook heet bij je)

 

zonder draaiende cardserver (voor newcamd) zal ie het nooit doen.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. Inmiddels ben ik drie images verder. Bij geen van alle is het gelukt. Ben terug bij Pli Diamond. Heb alles softcams verwijderd en CamX geinstalleerd. Bij controle zie is de kaart zichtbaar in Slot1 (of als ik wissel en de cardserver herstart, ook in slot 2), Bij de provider CANALDIGITAAL staat echter consequent de deze niet actief is. Ik begin toch echt aan mijn kaart te twijfelen. Hoe kan ik controleren of deze wel goed is? De verloopdatum is steeds 00/00/1900

 

Heb gister voor de zekerheid maar opnieuw aangemeld en vandaag nogmaals per SMS

 

Ben ik nu zo dom of heb ik gewoon pech?

Link naar reactie
Delen op andere sites

CD stuurt slechts één etmaal, 24 uur lang dus, pulsen: Het eerste uur elk kwartier, dan 4 uur lang elk uur, dan elke 2 uur. Dit gebeurt na activatie via de telefooncomputer of SMS. Is de activatie niet gelukt, dan zul je een nieuwe cyclus via de helpdesk aan moeten vragen. Gewoon doen, doen ze niet lullig over. Dit scenario is mij ook overkomen en je blijft die computer bellen en SMS'en, tot je erachter komt dat dat helemaal geen nut heeft: die puls kan na de eerste keer nog slechts handmatig door de helpdesk weer verzonden worden.

 

Voor de zekerheid even de volgende config toepassen:

- Pli image

- NewCamD EMU

- NewCamD cardserver

- het kaartje moet met de chip naar beneden in de lezer. (bij een DM500 in ieder geval <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> )

- Je Dreambox moet afgestemd staan op een Nederlands kanaal. Je hebt dan wel geen beeld, maar dat komt nog..)

 

Als aan het bovenstaande is voldaan, kun je bellen.

 

Succes! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pli er op, cardserver downloaden (bij voorkeur newcs), NewCamd downloaden, NewCamd config downloaden, kaartje in onderste slot met chip naar beneden.

Nu hebben we de software die nodig is dus gaan we naar het softcam menu daar kies je eerst een cardserver en die je save & restart. Nu draait de cardserver op je box en kunnen er softcams van je kaartje gebruik maken we gaan nu dus als default softcam NewCamd kiezen en weer kiezen we save & restart. Nu zal alles moeten werken eventueel kun je nog even op en neer zappen en gooit ie ze vanzelf open.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...