Ga naar inhoud


Dreambox tv stream over het internet.


adrie66

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Wie heeft er hier ervaringen mee, daar ik in Noorwegen woon en 2 weken per maand op een ander adres verbijf zag ik dit wel zitten.

Op een engels DB forum kwam ik onderstaande uitleg tegen, helaas voor mij nogal te beperkt, iemand die zin heeft om het te vertalen voor een niet zo ver gevorderde Dreambox fan (7020)

 

 

Hi,

I'm sure there are better examples of how to transcode out there, but here is how I do it.

 

Dreambox on 192.168.0.34

Debian Linux server on 192.168.0.1

 

I port forward 80 of the dreambox and select the channel (or radio station) I want, from the web interface. Then I run my little script:

 

#!/bin/bash

 

/usr/bin/vlc `/usr/bin/links -dump http://root:dreambox@192.168.0.34/video.m3u` :sout='#transcode{acodec=MP3,vcodec=DIV3,ab=32,vb= 128,width=320,height=240,deinterlace,fps=15,channe ls=2}:std{access=mmsh,mux=asfh,url=:8154}' vlc:quit

 

This uses links (a text web browser) to download the video.pls file and passes it into vlc as the first item on its play list to transcode. The second item (for when the dreambox stops streaming tells vlc to quit).

 

VLC then transcodes it to MPEG4 (aka divx) video and mp3 sound in port 8154 of the linux server, which you also need to have open on your router/firewall.

 

Then you start either VLC (mmsh://your-ip:8154/) or Windows Media Player (mms://your-ip:8154) on your client and enjoy the benefits of TV at work

 

The above script is set for 128kbs video and 32kbs sound, so should work for most uk adsl upload speeds! The 15 frames per second, is so my anemic broken fanned 450MHz P2 can keep up! I suspect a faster processer won't need to be limited this way. However its quite watchable.

 

As soon as you want to change channel, just select a different channel on the dreambox web interface and restart the script. I hope others have as much fun with this complete hack as I have.

 

I'm using Gemini 2.4 but I can't see why it shouldn't work for any other image.

 

If you use the default vlc debian package you won't get sound, because they don't compile in the mp3 encoder - so you'll need to compile it from scratch. No reason at all why this shouldn't work on a different linux distro, just change the paths to vlc and links.

 

Rupert

 

P.S. The VLC command is all one line and shouldn't have any spaces, but I can't work out how to stop the forum putting in extra spaces.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja werken doet het op een lokaal netwerk, vergeet het maar als je sound over een wan heen wilt ontvangen. De Materie is veel complexer dan dat je denkt <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

In een lokaal netwerk capture je n.l. direct een transportstream (no big deal) maar als je over een wan gaat en gebruik maakt van het HTTP protocol om je dreambox te benaderen en zo de stream te capturen zijn de rapen al gaar.

 

De stream wordt n.l gerouteerd over X Hops en de pakketjes komen dus helemaal niet mooi achter elkaar binnen bij de ontvanger Resultaat 0,0

 

Het heeft dus niets te maken dat de hoeveelheid data te groot zou zijn (Geluid alleen is maar 192 KB/Sec) maar ligt gewoon op puur technisch vlak.

 

Zou iemand slimmer zijn in deze en het wel voormekaar krijgen hoor ik dit uiteraard graag.

 

Ook ik wil altijd iets leren, maar ben er een week mee bezig geweest en begrijp nu pas hoe het voor een deel in elkaar zit.

 

Moet nog opgemerkt worden dat ik altijd een trage leerling ben geweest en 6 jaar over de 1 klas heb gedaan <img src="/forums/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

Nog een kleine aanvulling (Mea Culpa, Mea Culpa zie nu pas dat hij een tussen stap maakt en een Linux Server als Streaming Server gebruikt, in dat geval zou het misschien wel kunnen.

 

Grtz,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook wel eens gedacht over een streaming vanaf de dreambox naar buiten toe.

Maar er zal inderdaad een streamingserver tussen moeten staan.

Als je dat voor elkaar krijgt en je hebt voldoende bandbreedte, dan kun je meer dan één client voorzien van jouw beeldje.

10 clients of meer is geen uitzondering als je 1Mb upload hebt.

Qua bandbreedte valt de streaming wel mee, als je maar niet meer dan 640x480 aanhoud.

 

Hoe de technische realisatie er uit zal zien, heb ik niet over nagedacht, maar VLC heeft ook een streamserver.

Dus je zou daar eens naar op zoek kunnen gaan...

Of realmedia streamer, dat gaat denk ik ook wel.

"Een leven dat niet kritisch naar zichzelf kijkt, is het niet waard om geleefd te worden."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij gebruikt inderdaad VLC om te transcoden, naar een (veel) lagere bitrate voor zowel de audio als de video, en naar MP3 en DivX, die allebei van zichzelf al een stuk kleiner zijn dan de mpeg transport stream die je vanaf de sat ontvangt. Het is dus zeker wel mogelijk op deze manier, maar er is duidelijk kwaliteitverlies; hoe meer bandbreedte je hebt, hoe beter je de kwaliteit kan maken. Dat transcoden kost echter best wel wat CPU tijd, en is dus absoluut onmogelijk om op de dreambox zelf te doen, voordat iemand dat gaat proberen, dat kan de CPU van de dreambox absoluut niet aan.

 

Daarnaast is de stream vanaf VLC wel degelijk geschikt voor gebruik over het internet, aangezien de gebruikte stream protocollen rekening houden met out-of-order packets, en die netjes weer op de goede volgorde zetten. Vandaar dat je ook altijd wat buffer-tijd nodig hebt voordat het afspelen begint <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je alleen maar de audiostream wil, dan zou je die volgens mij best zo direct kunnen forwarden, zonder de video stream; de kunst is altijd om de goede parameters voor VLC te vinden! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

VLC is een enorm veelzijdig programma, het voordeel is dat 't bijna alles kan, het nadeel is dat het meestal niet echt simpel is om de juiste instellingen te vinden ;p

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Jurian,

 

Leuk aardig gedacht en dat dacht ik ook,,,, en daar zit hem nu net de kneep, over het Wan kan je de Dreambox benaderen via het Http protocol en thats it.

 

Je zou dus al VLC appart moeten starten en een Unicast sessie moeten opzetten. Raar maar waar, ben nog niemand tegen gekomen die over het Wan een stream direct vanuit de Dreambox kan beluisteren met aan de andere kant Vlc als client,,,, Ik zie iets over het hoofd maar weet nog niet wat <img src="/forums/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

 

Maar we zoeken verder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met vlc moet het volgens mij wel lukken, maar de upstream is wel van belang. Kijk maar eens naar een on-line kanaal zoals op nu.nl je kunt daar kiezen tussen verschillende streams.. dat begint zo ongeveer op postzegelformaat....

 

Ik heb me er mede hierdoor nooit echt in verdiept.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Hendrik,

 

Dat is een mogelijkheid, zou zelfs een van de beste oplossingen zijn omdat je dan ook een streaming server als service kan installeren.

 

Of ik nu bij Sat4all, Sat Industie, DBF Forum (Oosterburen) kijk niemand heeft het lopen.

 

Het mooie is dat het lokaal wel loopt en ik dus het mechaniek erachter niet begrijp (Web TV) zo snel het over X Hops gaat krijg je niks goeds meer binnen,,, en dan kom ik dus weer terug op het begin van het verhaal.

 

Heb al veel gelezen over deze materie maar ook de andere zeggen dat het niet gaat over een Wan, ook een dicussie gevolgd tussen mensen van de Vlc-org en Bedrijven en als ik die discussie goed begrepen heb kom je er niet omheen om een echte streaming server op te zetten (dus geen VLC).

 

Zo en nu mag weer iemand anders, in ieder geval bedankt voor het meedenken <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Wie zegt me niet dat het aan die Klote Wanadoo Livebox ligt? of sterker nog,,, dat je geen streaming protocol naar buiten kan gebruiken???

 

Allemaal vragen en nog eens vragen en die vind je dus niet terug in de Database (geintje)

 

Grtz, <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is me wel gelukt met een PC TV kaart samen met VLC,client moet mediaplayer 10 gebruiken,en vergeet niet die codec pakket te installeren.

Ik heb liever 1 persoon per keer dan kan ik die VLC op dvd instelling zetten,dan mag je al me upload zuigen hahahha <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Verder als ik ergens anders ben, benader ik me PC of die dreambox ,en lekker via het buiten netwerk satellite kijken.

 

Hmm wat grapig is <img src="/forums/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

Op {MSN start video}bij instellingen voor de webcam selecteer je die TV kaart,

zorg dat je {Wintv programa}actief is,en klik nu bij msn video starten.

Zo ziet vrienden wat mijn 120GB xbox kan of die dreambox 7000s.

Hier heb ik wat aan ,omdat vrienden ziet voledig menu van alles. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

En nu die msn vrienden kan full screen zetten of normal beeld.

 

Dit is goed voor {host servers} die niet van alles moeten doen om een test te laten zien voor {clients},is maar een iedee.

 

OK WAT GEBRUIK IK?

Vergulde tv out scart kabel.

zie: http://www.mcsnet.nl/nl/dept_12.html

 

TV kaart.

zie: http://www.hauppauge.com/pages/products/data_pvr150.html

 

Voor de buurman.

zie: http://www.erconline.nl/marmitek-pc-to-tv-p-412.html

 

PC MET ingeboude telefoon_dus bellen naar me PC ON~~OFF

Pentium 4/ ook bellen naar me xbox ON~~OFF voor FTP server

2.0 MHZ/

256 DDR

G force4

WinTV-PVR-150

Windows XP Media center

Upload 120Kbps

 

Voor{Windows XP media center}gebruikers zal dit wel leuk zijn. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Verder als je een redelijk TV kaart heb die niet te duur is kan je dit grap ook uithangen.

 

veel plezier .

Ik hoor het wel. <img src="/forums/images/graemlins/super.gif" alt="" />

______________________________

Hack>>>>>>>>>

XBox 120 Gb/

DreamBox 120 Gb/

Rotor/

120 schotel/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het een keer geprobeerd met VLC. Op een Pentium3 ging het net, maar liep snel vast zodra het naar het internet moest gestreamd worden. Op een Mac ging het probleemloos.

 

Het enige probleem is wel de bandbreedte. Om een stabiele stream te houden kun je niet meer dan 80% van je maximale upload van je internet aansluiting gebruiken. Bij een gemiddelde ADSL aansluiting zit je dan op ongeveer 600kbps (video 500kbps en audio 100kbps)

 

Dat betekent dat je sowieso de resolutie moet inperken naar een kwart SD (384x288 fullframe), om nog een redelijk plaatje over te brengen.

De mooiste prent kreeg ik met de H.264-codec; dat vraagt wel een rekenkracht van je computer. Met divX ging het ook, maar een stuk blokkeriger. MPEG1 of 2 hoef je niet eens te proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...