Ga naar inhoud


Belgacom tv ook voor DVB-T?


xeno01

Aanbevolen berichten

Belgacom wil digitale televisie in de ether

wo 01/02/06 - Telecombedrijf Belgacom wil digitale televisie aanbieden via de ether, zodat de signalen met een traditionele antenne te ontvangen zijn. De technologie biedt volgens Belgacom veel voordelen.

 

De technologie wordt in verschillende Europese landen al toegepast, maar de overheid in ons land moet eerst nog de procedures bepalen om de licenties vrij te geven.

 

"De DVB-T techniek biedt nieuwe kansen en is complementair met de netwerken van de vaste telefoonlijn", zegt woordvoerder Jan Margot.

 

Bij DVB-T worden televisiesignalen via antennes verspreid, net zoals radiogolven. De techniek bestaat nu al analoog en de consument ontvangt de signalen door middel van een traditionele antenne.

Digitale tv op kleine mobiele toestellen

 

Voor digitale signalen zal ook een decoder nodig zijn. DVB-T zorgt er ook voor dat kleine, mobiele toestellen tv kunnen ontvangen.

 

Belgacom pleit voor een "open model" en voert daarover al onderhandelingen met de betrokken partijen, zoals de overheid, de zenders en verkopers van toestellen.

 

De Gemeenschappen, die in ons land bevoegd zijn voor de materie, moeten nog een visie ontwikkelen en de procedures bepalen om licenties aan te vragen.

bron ;vrt nieuws net

MAXPLUS 2100-Maxdigital 225Combo-WavefrontierT90-digipowersg2100a

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...