Ga naar inhoud


Linux


michaelangelo

Aanbevolen berichten


Hoi michaelangelo,

 

Linux is inderdaad erg stabiel. Het is in de meeste gevallen gratis en er is erg veel over te vinden op het Internet. Verder is het erg kaal te installeren waardoor je een oude pc kunt hergebruiken als file-, mail- of webserver.

 

Als je eraan wilt beginnen moet ik je wel waarschuwen. Ik merk dat de meeste mensen die overstappen in het begin erg moeten wennen aan een shell. Zie het maar als een uitdaging. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Groeten, RAGBAK.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel programma´s die onder windows draaien, zijn niet verkrijgbaar voor linux. Wel zijn er meestal programma´s te vinden die hetzelfde kunnen uitvoeren. maar dat betekent dat je je het een en ander opnieuw eigen moet maken. Aangezien linux heel anders werkt, is dat niet altijd even simpel. Linux is harstikke leuk, maar als je niet bereid bent om er (veel) tijd in te stoppen, moet je er niet aan beginnen. Zie het maar als toen je voor het eerst begon met windows. Zoeken en experimenteren.

Maar je kunt heel eenvoudig op één machine windows en linux draaien. Als je kiest voor een gebruiksvriendelijke distributie zoals Fedora of Suse, gaat dat allemaal bijna vnzelf. Dan heb je altijd windows ter beschiukking, en kun je lekker klooien met linux.

Succes, mocht je er aan beginnen.

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

En de voordelen: Gratis, stabiel, relatief veilig, en je bent bevrijdt van de 'terreur' van Bill G en Co.

 

Zelf gebruik ik toch nog vaak windows, uit praktische overwegingen, maar ik wil me linux eigen maken omdat ik denk dat er toekomst in zit. Er komt een tijd dat je geen windows meer nodig hebt, dat je alle populaire toepassingen, spellen etc ook voor linux kunt verkrijgen, tenminste daar geloof ik in. Je ziet het nu al beetje bij beetje komen. En dan zal linux gaan winnen van Windows. Tegen die tijd zal ook de commercie zich (meer) met linux gaan bezighouden, en dat betekned dat niet alles meer gratis zal zijn, maar tevens dat de gebruiksvriendelijkheid verder zal toenemen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een tip.

 

Download bij VMWare de Workstation of de gratis VMWare player. Vervolgens ga je op de site op zoek naar zogenaamde VMware Appliances. Dat zijn door leveranciers of anderen gratis ter beschikking gestelde VMWare omgevingen met daarin een operatingsysteem.

 

Op dit moment zijn de volgende beschikbaar:

Suse Linux van Novell

Redhat

Ubuntu

 

En nog veel meer.

 

Je installeert de VMWare player en je volgt de aanwijzingen voor de Appliance. En dan heb je ineens zomaar een werkende Linux op je PC. Zonder gedonder met dual boot en dat soort fratsen. Bevalt het niet? Dan gooi je de directory van de Appliance gewoon weg en je download een andere.

 

Enige vereiste is wat intern geheugen in je PC. Maar bij mij thuis werkt het al met 512 mb

 

Suc6

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik heb gedaan om linux te leren is gewoon een ouwe bak met linux installeren

En dan kun je mooi vanaf je windowsbak met putty er naar toe connecten, niks geen dual boot of trage vmware. Zo kun je mooi de linux shell leren en met freenx kun je ook nog je linux desktop op je windows bak krijgen (soort remote desktop)

Dat ga ik binnenkort ook eens proberen heb nu alleen een shell maar binnenkort komt x er ook op.

Mythbuntu 12.04

Celeron 220 op Mini-ITX D201GLY2, 1 GB Ram,2x1,5 TB HDD, Digitenne op TerraTec Cinergy, CCcam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet iedereen heeft een extra PC en het installeren van deze tools is voor de absolute beginner gelijk al een drama.

 

Bovendien is VMWare misschien wat trager dan direct op een PC geinstalleerd maar daar staat tegenover dat je meestal van een oude PC ook niet veel hoeft te verwachten.

 

Dus VMWare is zo gek nog niet en de boel is al voorgeinstalleerd en werkt dus in 1 keer. Kan je later dat installeren gaan oefenen.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat zijn de redenen om van Windows over te stappen naar Linux?? Is het een stabieler besturingssysteem?

linux is een stabiel en vooral veiliger besturingssysteem dan windows,bovendien valt deze onder de open source en is alzo niet gebonden aan dure licenties!

Binnen de groep linux (de motor van het besturingssyteem of kernel genoemd) zijn er verschillende distributies te vinden.Er zijn er gemakkelijke (fedora,ubuntu,suse en mandrake om er maar een paar te noemen.) ze zijn meestal vlot door een beginner te installeren en komen net als windows met een grafische omgeving en allerlei bijbehorende softwarepakketten.je hebt natuurlijk de iets moeilijker te installeren, waarbij je alles vanaf de broncode moet compileren en installeren.(bvb.Gentoo).

Een andere interresante groep zijn de distros die draaien vanaf cdrom, het betreft de zgn. "live-CD's".
knoppix is hier een bekend voorbeeld van.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ouwe pc volstaat, standaard wordt ssh gewoon meegeinstalleerd (niks moeilijks)

dan dubbelklik op putty, ip van je linuxbak invoeren en gaan.

Zo leer je linux pas echt vanaf de shell. X met een Windowmanager valt niet zoveel aan te leren, klikken kan iedereen toch wel <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Opzich is het linux cdtje erin en dan putty op je windowsbak.

Mythbuntu 12.04

Celeron 220 op Mini-ITX D201GLY2, 1 GB Ram,2x1,5 TB HDD, Digitenne op TerraTec Cinergy, CCcam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...