Ga naar inhoud


Virusinfectie "Virus alert"


Koen B

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, heb net het volgende voorgehad: ik was gezellig een beetje aan het rondsurfen, kreeg ik ineens allerlei meldingen van Windows of ik allerlei nieuwe programma's en toolbars die zich plots aanmeldden toegang wilde geven. Ik heb keurig alles geblockt, en vervolgens de programma's Spybot Search & Destroy, AdAware en Norton laten draaien. Ook heb ik alle cookies en tijdelijke internetbestanden eraf gesodemieterd. Een paar problemen bleven:

 

1. Rechtsonder in de balk onderaan het scherm is het icoontje van een programma 'virus alert' zichtbaar, dat af en toe een schermpje laat opspringen: 'Your computer is infected'.

 

2. Op dezelfde plek heb ik de hele tijd een knipperend driehoekje staan, dat mij af en toe meldt dat er spyware op mijn pc staat die af en toe pop-ups laat opspringen. Had ik ook al gemerkt... <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Klikken op het driehoekje brengt me naar http://malwarewipe.com/?rid=237, een commerciële site.

 

3. Als ik het internet open ga ik naar de pagina http://www.bestsecurityguide.com/, niet meer naar google.be, zoals ik had ingesteld. Ik heb Google opnieuw als startpagina ingesteld, zonder resultaat. Ik kan geen adres ingeven in de adresbalk (dan keer je gewoon terug naar bestsecurityguide.com), ik kan alleen nog navigeren adhv. mijn favorietenlijst (gelukkig staan daar veel adressen in <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />).

 

Iemand een tip hoe dit op te lossen? Ik weet niet veel af van dit soort dingen, dus graag in Jip- en Janneketaal.

 

Alvast bij voorbaat bedankt voor eventuele antwoorden! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

...En dan nog voor de moderatoren: om het verhaal duidelijk te maken heb ik de sites vermeld waar de computer mij heenstuurt. Her en der kan je op sie sites ook wel dingen kopen (wel geen sat-gerelateerde, maar toch). Sorry als dit tegen de boardregels is, haal de links dan maar weg aub. Ik zal meteen de 'waarschuw'-knop voor dit bericht gebruiken, zodat de links zo snel mogelijk weggehaald kunnen worden als dat nodig mocht zijn. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites


Alvast bedankt voor de tips! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Hitman Pro is hier een pak programmatjes aan het draaien, en het probleem met de adresbalk is opgelost. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Ik krijg nog wel steeds de verkeerde opstartpagina, en de verdachte boodschappen blijven zo af en toe openspringen. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Ik laat eerst alles even z'n werk doen, dan kom ik terug met meer nieuws. Spannend...

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, Hitman Pro lijkt z'n werk gedaan te hebben. Het programma vroeg me de pc uit te schakelen en opnieuw op te starten - en dat heb ik gedaan. Eenmaal opgestart lijkt Hitman gewoon opnieuw te beginnnen... <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Nou ja. Maar het gaat me eigenlijk om de volgende melding van het programma NOD32:

 

"Bestand C:\WINDOWS\system32\ld91FB.tmp is geïnfecteerd met een variant van Win32/TrojanDownloader.Zlob.LD trojan. Dit bestand kan verwijderd worden. Maak een backup van uw data voordat het bestand geschoond wordt."

 

Mag ik dit zomaar verwijderen, of is C:\WINDOWS\system32\ld91FB.tmp iets heel essentieels? .tmp is een tijdelijk bestand, dacht ik... Kan het dan misschien geen kwaad het er zomaar af te gooien?

 

Dank bij voorbaat voor hulp! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook jij bedankt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Hitman blijkt er een hoop afgegooid te hebben, ik heb net even het rapport van dat programma bekeken. Ik krijg nu ook weer gewoon Google als opstartpagina. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ik blijf echter zitten met dat dingetje "Virus alert" waarvan het icoontje te zien blijft in de balk helemaal rechtsonder het scherm, en dat af en toe een boodschapje laat opspringen (niet de gewone Windows-lay-out!) dat de computer geïnfecteerd is. Om mij vervolgens aan te sporen bepaalde soft te kopen. Ziet er nogal amateuristische vorm van bedrog uit, maar heeft iemand een idee hoe ik dat weg krijg?

 

Opmerking: ik heb een screenshot van de popup in kwestie, maar (knoeier die ik ben) ik krijg het hier alleen geplaatst als afbeelding in een Word-document. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Hier de afbeelding.

 

Nog een vraagje: sinds ik deze problemen heb, krijg ik, als ik hier iets post, of als ik ergens een wachtwoord (hotmail, enz.) moet ingeven, de volgende boodschap van Windows: "Als u informatie naar deze zone (Internet) verzendt, is het mogelijk dat anderen deze informatie zien. Wilt u doorgaan?" Je kan dan "dit bericht niet meer weergeven" aanvinken, wat ik ook doe, maar het komt telkens terug. Ergens iets niet juist met een cookie, misschien?

 

Ook nu weer dank bij voorbaat voor eventuele antwoorden! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

1132021-Melding.doc

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
submit noncrypted form data / hoe dat in de nederlandse versie genoemd wordt kan ik je even niet vertellen

 

maar die staat dus op prompt (vragen)

 

daardoor heb je telkens die waarschuwing

Internet opties aanpassen

 

Die waarschuwing als ik een wachtwoord of iets dergelijks moet invullen, krijg ik inmiddels niet meer. Weer een zorg minder. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Maar die rode popup rechts onderaan blijft er helaas staan. Heeft iemand nog suggesties? Of zou ik maar beter die hele harde schijf herformatteren? <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met dank aan iedereen voor het meedenken <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> maar ik heb de oplossing inmiddels via Google op een ander forum gevonden, en wel hier (Engelstalig). Ik ben ervan af!

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...