Ga naar inhoud


,,Belgacom dicht bij 50.000 tv-klanten''


Gast

Aanbevolen berichten

,,Belgacom dicht bij 50.000 tv-klanten''

 

 

Antwerpen - ANTWERPEN - Belgacom zit dicht bij 50.000 klanten voor Belgacom TV, zijn midden vorig jaar gelanceerde gamma televisiediensten. Dat zegt een anonieme bron in De Tijd. Eind 2005 stond de teller voor Belgacom TV op 33.000. Door promoties tekent Belgacom de voorbije weken in een versneld tempo nieuwe klanten op.

Belgacom TV is van groot strategisch belang voor het beursgenoteerde bedrijf. De telefoononderneming ziet haar inkomsten uit traditionele activiteiten teruglopen. De intrede op de tv-markt, waar Belgacom de concurrentie aangaat met de kabelmaatschappijen, is de lakmoesproef om na te gaan of het bedrijf een nieuwe inkomstenmotor op gang krijgt.

 

Eerder bleek dat Belgacom TV op onvoldoende belangstelling kan rekenen bij het publiek en dat de telecomgroep de doelstellingen voor het aantal klanten neerwaarts diende bij te stellen. Op het eerste gezicht gaat het nog niet echt beter. In de eerste vier maanden van 2006 won Belgacom bijna 17.000 nieuwe tv-klanten. Dat is ongeveer de helft van het aantal dat in 2005 in de zes maanden na de start op 28 juni werd binnengehaald. De vergelijking loopt wel wat mank omdat die zes maanden de belangrijke eindejaarsperiode omvatten.

 

Pieken

 

Maar volgens Jean-Charles De Keyser, bij Belgacom verantwoordelijk voor de tv-activiteiten, versnelt het aantal aansluitingen de jongste tijd als gevolg van de promotie-inspanningen van de onderneming. 'We tekenen gemiddeld 300 tot 350 nieuwe klanten per dag op, met pieken tot 500. We kunnen niet volgen om aan te sluiten', zei De Keyser dinsdag tijdens een lunchcauserie aan de Franstalige universiteit ULB. Hij nam het daar op tegen Philippe Lemmers, de directeur particuliere markt bij Telenet. De versnelling is nodig als Belgacom eind dit jaar zoals beoogd meer dan 100.000 klanten wil halen. De Keyser wilde geen klantenaantallen geven. Hij noemde als voorbeeld wel de promotie dat klanten van Belgacom TV nu een deel van het voetbalaanbod, waarvoor normaal extra moet worden betaald, gratis kunnen bekijken.

 

Hij zei voorts dat Belgacom TV binnen een week de Vlaamse regionale tv-zenders gaat verdelen. Over een maand ongeveer volgen de Waalse. Ook het aanbod-op-aanvraag wordt voortdurend verrijkt. 'We hebben nu contracten voor films met de Amerikaanse studio's Paramount en Warner. Tegen eind dit jaar willen we de vier andere grote studio's, zoals Universal, onder dak hebben.'

 

Lemmens maakte bekend dat Telenet zijn iDTV-aanbod binnenkort gaat aanvullen met e-mail via het tv-scherm. Telenet telde eind januari 100.000 klanten voor interactieve digitale tv (iDTV).

 

Bron: Nieuwsblad

 

TV Vlaanderen moet echt iets gaan verzinnen voor de koek verdeeld is ...

Link naar reactie
Delen op andere sites


over hun agressieve verkoopstechnieken zwijgen ze wel - ik heb die belgacom verkopers al zeker 6x moeten afschepen de voorbije 3 weken, en ze blijven maar telefoneren !

Als ik hun vraag of ze mij ook 6000 TV kanalen kunnen geven, dan zijn ze wel altijd even de kluts kwijt (ze zijn niet alle 6000 open te krijgen, maar dat moeten zij niet weten <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> )

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Lemmens maakte bekend dat Telenet zijn iDTV-aanbod binnenkort gaat aanvullen met e-mail via het tv-scherm.


Daar hebben DVB-S gebruikers geen TV Provider voor nodig (DVB-T en DVB-C trouwens ook niet) enkel een Dreambox en een Internet provider. Dat werkt al jaar en dag. Dus grijp Telenet weer naast een primeur. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dat zijn dan 50.000 klanten die geen VT4 kijken.... en er zijn er nog meer...
Als VT4 verder doet zoals ze bezig zijn moeten ze hun programatie in het frans gaan doen, om een nog een kans te maken in Belgie <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


groetjes
Link naar reactie
Delen op andere sites

yezzz, ze bieden je een totaal pakket aan : adsl + telefonie + belgacom tv.

en ik maar zeggen dat ik niet geinteresseerd ben, ik HEB al telefoon, ADSL en satelliet. Maar allez, da's toch gemakkelijker als ge alles bijeen neemt, en goedkoper ? En als toetje gratis sport erbij. Madam, het laatste wat MIJ interesseert zal wel de sport zijn. En maar aandringen. OK, als ge mij 6000 tv kanalen kunt geven. Hier kunnen ze natuurlijk niet tegenop, en ik ze maar uitlachen met hun schraal tv-aanbod, daar kunnen ze niet tegen op. maar als ze me nu nog één keer opbellen dan zal ik ze eens goed mijn gedacht zeggen, da spelleke heeft nu lang genoeg geduurd.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belgacom , goeie maatschappij , totaal geen last met hen !!

 

 

Oh ja , ik ben niet aangesloten bij hen sad-smiley-020.gifloldev.gif

 

Ik heb enkel telenet-internet , daar ben ik DIK tevrede van <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...