Ga naar inhoud

Jean-Claude

Leden
 • Aantal items

  3067
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jean-Claude

 • Titel
  Sat4all Core Member
 • Verjaardag 08/30/1958

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  de haan
 • Interesses
  wetenschap, media, sex

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. volgens een eerder bericht gaat het over nilesat :
 2. je moet ook rekening houden met de stedebouwkundige voorschriften van de plaats waar je woont, en die kunnen sterk beperkt zijn ten opzichte van de algemeen geldende bouwvoorschriften (zeker als je in een villawijk woont of in een touristische gemeente). Hier in De Haan heb ik een bouwaanvraag moeten indienen + stedebouwkundige toelating om een schotel van 90cm aan een zijgevel te hangen.......
 3. onlangs een HD60 aangeschaft, zeer tevreden over het beestje maar de afstandsbediening lijlkt me wel niet erg stevig te zijn. weet iemand of er alternatieven zijn die met de HD60 kunnen gebruikt worden ? Een universele afstandsbediening ? ik zie op het internet wel een reserve mutant afstandsbediening, maar niet voor de HD60, enkel voor HD 500c/1100/1200/1265/1500 ......
 4. so what ? zes is nooit analoog doorgestraald geweest, dat die voetbalmatch niet door analoge kijkers kan gevolgd worden heft niks te maken met het afschakelen van analoge kanalen, dus snap ik CrazySat zijn rectie niet : het niveau van berichtgeving van het nieuwsblad laat zich kennen door de volgende uitspraak : hoe is die digitale zender dan wel te ontvangen ? via de wasdraad ?
 5. ja, dat lijkt me logisch dat je een kabelabonnement nodig hebt. Zonder dat abonnement heb je ook geen coax (tenzij je geluk hebt en ze vergeten zijn om er een filter op te zetten). Maar eenmaal de coax binnenshuis ligt zit er geen encryptie op dit "gecomprimeerd" signal en kan elke DVB-C tuner de zenders te voorschijn toveren.
 6. zoals ik het begrijp maken ze een digitaal FTA pakket van de analoge kanalen, dus te ontvangen zonder CI of kaart.
 7. nu gaat het ook écht gebeuren. en het 'warrige' bestaat erin dat ze enerzijds zeggen dat de analoge kanalen verdwijnen, maar dat die wel in een gecompacteerd signaal terugkomen. Ze vermelden nergens dat dit gecompacteerd signaal digitaal is, en dat uw tv dus een DVB-C tuner moet hebben om dit te ontvangen. Wie niet beter weet zou denken dat dit gecompacteerd signaal ook door een analoge tv kan ontvangen worden. Niet, dus, tenzij er een DVB-C tuner inzit, en dat hadden ze wel duidelijker kunnen meedelen.
 8. het is inderdaad een groot problem dat een goedkopere extra kaart kan worden 'uitgeleend' aan derden. Maar hier zijn oplossingen voor te bedenken, en die zijn niet eens zo moeilijk. bvb : schrap alle tweede kaarten - nog één kaart per abonnement. Maar laat dan toe om deze kaart intern te sharen, unix ontvangers zijn hierop voorzien, voor andere ontvangers zijn er andere hardware oplossingen mogelijk om één kaart te sharen onder meerdere ontvangers. maar : als je gaat sharen dan zit je snel tegen de strafmode van die kaart te kijken. Welnu : laat toe om 'paketten' van SID's toe te voegen op de hoofdkaart, zodat die minder snel aan zijn limiet komt. Die SID paketten vervangen dus eigenlijk de extra kaarten maar kunnen dus niet meer aan derden uitgeleend worden aangezien ze steeds op de hoofdkaart bijgeschreven worden. ik denk dat hiermee veel mensen kunnen gelukkig gemaakt worden. wie het system ondanks alles toch niet kan gebruiken, die heeft natuurlijk pech, want die zal per ontvanger een apart abonnement moeten betalen .......
 9. bron : HLN een beetje een warrig verhaal, geschreven door iemand met geen/weinig kennis van zaken ? analoog eruit is analoog eruit, een analoge tv zal dan niks meer geven tenzij er een digibox naast gezet wordt. Wat er dus bedoeld wordt met een 'compact' signaal is me onduidelijk. hopelijk worden de analoge signalen wel op één digital FTA signaal gezet, waardoor TV's die zowel analog als digitaal werken toch nog die kanalen kunnen ontvangen (zo interpreter ik het). Interessant dan voor de enigma2 ontvangers met een DVB-C tuner erin. Maar bon, eerst zien en dan geloven.
 10. weet iemand eigenlijk hoeveel kwadranten van de astra3 satellite gebruikt worden voor het doorsturen van de basiszenders in NL en VL ? als het er 2 zijn dan kom je met die FBC tuner ruimschoots toe om op te nemen. De keren dat je nog een 3e kwadrant nodig hebt, bvb voor die BBC, moet je je tweede ontvanger gebruiken. als het er méér dan 2 zijn dan hangt het af van welke zenders je gaat opnemen. Eenmaal alle LNB's "gelocked" kun je enkel nog kijken naar de transponders waarvan je bent aan het opnemen, of die nog beschikbaar zijn via de intern geluste FBC tuner. en ja, het hangt er ook van af hoeveel kaarten je kunt aanspreken. Met maar 1 kaart zal het beeld snel zwart worden. Je kan dan wel nog FTA kijken natuurliojk.
 11. eh nee ..... de FBC tuner zit er (denk ik) vast in, en er is plaats voor één uitbreiding. Dus je gaat voor ofwel een DVB-S2X tuner, ofwel een DVB-T/C tuner. maar ik denk dat Gigablue een nieuwer model heeft uitgebracht, misschien dat daar 2 insteektuners mogelijk zijn ? En anders zijn er ook nog andere merken die dit hebben.
 12. De Haan ligt aan de kust, hé, is wel wat anders als Antwerpen..... is overigens vlaams, elke vlaming die dit hoort zal begrijpen wat er gezegd wordt. Dit in tegenstelling tot de dialecten die ook nog eens lokaal gesproken worden. Een echte Oostendenaar versta zelfs IK niet. maar we dwalen weer af van de topic :-)
 13. ik peis tog nie da nen ollander onz verstout as we vloms an't klappen zein..... en terug on-topic : ik zie toch terug meer en meer IPTV providers reklame maken met hun diensten.
 14. ik lees dat er 3 coaxen zijn, 2 naar de hd51 en eentje naar de XP1000. Ik lees ook wel iets van een 8-in-1 switch, maar aangezien ze 3 kabels toekomen neem ik aan dat er 3 van die switchen (disecqs) aanwezig zijn bij de schotel. 2 coaxen zijn voldoende om de FBC tuner te bevoorraden via zijn huidige installatie. als hij meer geld wil uitgeven dan is er inderdaad misschien meer mogelijk, maar heeft de TS dit nodig ? hij kan beginnen met een FBC tuner te plaatsen, dan kan hij achteraf zijn installatie nog altijd upgraden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid