Jump to content

Jean-Claude

Members
 • Posts

  3,265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

2 Followers

About Jean-Claude

 • Birthday 08/30/1958

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  de haan
 • Interesses
  wetenschap, media, sex

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jean-Claude's Achievements

 1. die "SID" beperking zit er al jàààààààààren in ....... zou me dus verwonderen dat ge daar nu plots problemen met krijgt.
 2. je kan via een CI+ véél beperkingen opleggen, wat niet wil zeggen dat men die mogelijkheden ook zal gebruiken. maar ja, verbod om reklame door te spoelen zit er al lang aan te komen.
 3. het laatste nieuws heeft een lijstje gemaakt van welke streamingdiensten beschikbaar zijn, wat ze aanbieden en hun kostprijs : streamingabonnementen enkel toepasselijk voor Vlaanderen, wel interessant om te overlopen. Er zitten er zelfs een paar tussen waar ik nog nooit van gehoord heb.....
 4. RTL-Z is een nederlandse (nieuws)zender. Tonski heeft het over een belgische zender maar buiten kanaal-Z ken ik geen enkele zender hier die zijn nieuwsuitzendingen onderbreekt voor reklame, of het zou moeten in wallonië zijn bij rtl-tvi maar bon daar kijken we nooit naar.
 5. hallo ? de enige zender met reklame in een nieuwsuitzending is kanaal Z. ik zou wels eens willen weten op welke zender ge reklame ziet tijdens de nieuwsuitzendingen !
 6. klopt, op de "vlaggezenders" vtm en play4 heb je wel al reklameblokken van 6-7 minuten, maar da's nog altijd minder dan op de nederlandse zenders. Op de kleinere zenders varieert het sterk van max 5 minuten tot 30 sekonden (op vtm gold) of helemaal niks (in de namiddag). ik vind trouwens dat de vtm & play zenders een veel gevarieerder aanbod hebben dan de nederlandse commerciële zenders. Ah ja, en over de npo spreek ik zelfs al niet meer want die is totaal verkloot.
 7. weten we, we willen het gewoon niet te moeilijk maken voor de topic starter
 8. hola, opgepast ! élke tv ? Dus meerdere tv's en meerdere satelliet-ontvangers. Elke tv+ontvanger zal zijn eigen inputkabel nodig hebben. Je kan inderdaad DVB-T en DVB-S mixen over één kabel maar als je aan de andere kant zowel de tv als een ontvanger gaat gebruiken dan zal dit signaal terug in 2 kabels moeten gesplitst worden. Dat kan allemaal wel, daar bestaan switchen voor, maar het maakt de zaak er niet eenvoudiger op. Bovendien spreek je over meerdere tv's (en ontvangers) dus ga je een LNB moeten gebruiken met meerdere uitgangen, en elke uitgang dan mixen met het DVB-T signaal. kijk, je hebt een technieker aangesproken, deze zegt dat hij een werkbare oplossing voor je heeft, kijk eerst eens de kat uit de boom om te zien of de aangeboden oplossing inderdaad voldoet aan je wensen - spreek wel af "no cure no pay" : het moet werken zoals je wenst voordat je betaalt. Spreek ook eerst een budget af, want afhankelijk van wat je vraagt kan het prijzig worden.
 9. Tonski ! de NFS server op de VU natuurlijk, via applicaties > groene knop
 10. op de VU maak je als volgt een netwerk lokatie aan : menu - instellingen - systeem - expert - netwerk - mountbeheer - voeg nieuwe mount toe actief : aanschakelen, local mountpoint : naam bvb vu2, type mount : CIFS (NFS is eigenlijk beter maar dan moet je ook ee,n NFS server installeren dus kies maar voor CIFS), server ip : IP adres van 2e VU, host name : blanco, server share : media/hdd, gebruik als vervanging : uitgeschakeld laten, mount opties : rw, gebruikersnaam : root, wachtwoord : dreambox (tenzij je het default paswoord hebt aangepast) druk nu op OK en de netwerkmount wordt aangemaakt. druk nu de PVR toets in en druk op de gele knop, normaal gezien staat er nu een "vu2" in de locaties lijst. Selekteer deze optie en ge krijgt nu de lijst van bestanden op de media/hdd folder van de andere VU, Ik zie nu al dat er geen nieuw markeerpunt moet aangemaakt worden - ga in de folderlijst op 'movie' staan en druk enter - de opnames van de 2e VU verschijnen op het scherm. Ga nu op het bestand staan dat je wenst over te zetten en druk op groen, en kies waar die opname naartoe moet verplaatst worden (normaal gezien aangeduid door /media/hdd/movie). that's it.
 11. je kan toch gewoon op de 1e VU een netwerk locatie mappen naar de 2e VU, hier een markeerpunt aanmaken, en dan gewoon via de PVR lijst de bestanden "moven" via de groene knop ? let wel : dit is een unix move die in 'background' gebeurt dus afhankelijk van de snelheid van je netwerk kan dit enige tijd in beslag nemen. Je doet de move ook best één na één..... via die netwerk locatie kan je op de 1e VU ook de opnames afspelen op de andere VU. Door op de beide VU's netwerk locaties naar elkaar aan te maken, kan je vanaf gelijk welke VU gelijk welke opname afspelen.
 12. er zijn ook ontvangers die DVB-T en DVB-S tuners combineren, dus terrestriele + satelliet ontvangst in één ontvanger. Da's dan een enigma2 unix ontvanger (aka VU of soortgelijk) en die hebben dan direct én een kaartlezer én een CI slot. let wel dat met deze ontvangers je geen gebruik kan maken van de online kanalen (maar blijkbaar is je internet daar toch niet snel genoeg voor), en het is ook koffiedik kijken wat Canaal Digitaal volgend jaar gaat uitsteken, hoewel ontvangst via de officiële CD CI wel nog moet mogelijk zijn.
 13. kwam die storing niet van LBC, een Londons nieuwsstation ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.