Jump to content

Jean-Claude

Members
 • Content Count

  3,128
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

About Jean-Claude

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 08/30/1958

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  de haan
 • Interesses
  wetenschap, media, sex

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. de lucht is blauw, de zee is diep en Trump is een idioot. da's nu eenmaal de realiteit, tenzij ge uw hoofd in het zand wenst te steken. zeggen dat iptv bestaat en aan populariteit wint is nu eenmaal de waarheid en ik zie niet in dat dit op eniger wijze iptv zou promoten. dat de distributeurs eens in eigen boezen kijken waarom iptv aan populariteit aan het winnen is, maar nee, we doen lekker verder tot we zinken. -- drZ was me voor, zie ik 😷
 2. dat unix case-sensitive is weet ik, is de reden waarom ik "volume1" op een gegeven moment heb aangepast naar "Volume1" om toch maar te proberen (op het NAS webinterface staat dit volume trouwens ook met een hoodfletter vermeld : 'Volume 1' en een spatie dus maar dat wist ik dat ie niet ging nemen). het zat dus eigenlijk helemaal niet in de mount specificaties, enigma2 maakte gewoon geen verbinding met de NAS, blijkbaar door de gegevens in "gebruikersbeheer". Eenmaal die weer gewist waren ging de rest vrij vlot. Had ik nu gisteren maar een manuele mount gemaakt, ipv via de netwerkbrowser, maar bon al doende leren we.
 3. allemaal al geprobeerd, ook via fstab, geen resultaat. Maar uiteindelijk ben ik hierop uitgekomen : https://forums.openpli.org/topic/31374-mount-cifsnfs-synology/ het is een oud bericht, maar de volgende text viel me op : dus zijn we terug eens gaan kijken naar "gebruikersbeheer" in "mountbeheer" en daar heb ik de gebruikersnaam & paswoord die via de netwerk browser was opgegeven geschrapt. dan terug naar mountpoint beheer, even de netwerkverbinding heraktiveren - dit gaf nog steeds 'not mounted' maar ik had nu wel een groen vinkje bij 'aktief'. ik merkte nu dat de shared folder map op 'Volume1' staat - en in het NFS machtigingen scherm staat "/volume1". dus terug even de netwerkverbinding aangepast, geaktiveerd en : HET WERKT ! er waren dus blijkbaar 2 problemen : gebruikersbeheer entries die niet nodig waren, en kleine letters voor de shared drive locatie. pfffffffffffffffff - was een moeilijke bevalling. Iedereen bedankt voor het meedenken, en zeker voor de setup manual van Tonski !
 4. zijn er hier gebruikers die beschikken over een Synology NAS en die een shared folder gekoppeld hebben aan hun enigma2 ontvanger ? Kunnen jullie mij een voorbeeld van jullie instellingen tonen ? ik ben hier nu al sinds gisteren aan het klooien met een nieuwe Synology DS1815+ en ik slaag er maar niet in om een verbinding tot stand te brengen. vooreerst : beide toestellen staan op het lokale netwerk op vaste IP adressen (192.168.1.99 voor de ontvanger en 192.168.1.171 voor de NAS). De shared folder noemt "public" en ik heb alle machtigingen op R/W gezet, zelfs van guest. NFS is geaktiveerd en 192.168.1.99 heeft volledige rechten toebedeeld. Op het scherm van de NFS machtigingen staat als te koppelen pad "/volume1/public". deze shared folder is normaal toegankelijk vanuit elke pc in mijn netwerk (via samba). De Firewall op de NAS is uitgezet. Mijn Vu+ ziet de netwerkdrive als ik de optie "netwerkbrowser" uitvoer, en via de [OK] toets kan ik een mount aanmaken : Bij het selekteren van de netwerkbrowser wordt er tevens de user-id en paswoord gevraagd voor de NAS, ik heb hier admin als user met het correcte paswoord ingevuld. Als we nu gaan kijken naar het "mountpoint beheer" dan zie ik de nieuwe verbinding wel staan, maar gedesaktiveerd : nu heb ik ook al geprobeerd om een SMB verbinding op te zetten met die NAS, maar ook hier hetzelfde liedje : de shared folder wordt niet gemount (hoewel ik hier wel een 'groen active' vinkje krijg. Herstarten help niet. Ik heb al met alle mogelijke combinaties zitten spelen, maar ik slaag er niet in om een mount op die NAS te zetten. 1 ding is me opgevallen : op de NAS zelf kan ik nagaan welke gebruikers op welke IP adressen verbonden zijn met de NAS. Welnu, het IP adres 192.168.1.99 verschijnt nooit, ook niet in de logfiles, en om zeker te zijn dat dit adres niet geblokkeerd is heb ik de lijst met geblokkeerde gebruikers nagekeken maar die is dus nog leeg. Het lijkt er op dat enigma2 gewoon niet inlogt op die NAS ? ben klaar om die kl*te NAS tegen de muur te kwakken, dus alle suggesties zijn welkom ! ps - het netwerkgedeelte van enigma2 is ook kl*te als ge het mij vraagt - 45 minuten om een netwerkmount te verwijderen, en ondertussen is gans de ontvanger geblokkeerd ..... Normaal kan ik dat toch ook niet noemen.
 5. al eens goed naar dat schema gekeken "dual tuner (disecq)" ? daar klopt geen bal van ! Volgens de handleiding ga je dan met 2 kabels naar 1 disecq die op 1 LNB is aangesloten ????? -edit- nog eens goed gekeken, ze spreken van een "multiswitch" en bon die heeft meerdere uitgangen dus dat kan dan wel kloppen.
 6. Agatha Raisin koude pap ? the Mallorca files koude pap ? Shakespeare & Hathaway koude pap ? er wordt wel wat meer getoond nog als Midsomer Murders en New Tricks .....
 7. yep, idem ditto hier. overigens kan m7 de UK kanalen van de BBC wel toevoegen aan hun zenderlijst (als deze verwijzen naar de astra2 frekwentie), maar ook streamen in de app zal niet mogen. Voor FIRST en Entertainment en ook World News kunnen ze afspraken maken met de internationale tak van de BBC, namelijk BBC enterprises, maar die heeft geen zeggenschap over de kanalen die in de UK worden uitgezonden zoals one, two, four en de andere kanalen van BBC plc.
 8. dat zal wel zijn dat de BBC zijn "eigen" kanalen laat doorstralen door externe distributeurs buiten de UK. enkel FIRST en Entertainment komen erbij, via de 'internationale' tak van de BBC. weer een idioot op de klantenservice ?
 9. er verdwijnen zenders, maar er komen er ook nieuwe bij. Ik sleep er niks bij, het ene hoort bij het andere, en het wordt ook zo meegedeeld in de officiële communicaties van CD en TVV.
 10. zal wel zijn ! BVN is een verzameling van praatprogramma's. BBC FIRST is een verzameling van de beste dramaseries. OK, die kun je ook via de FTA BBC zenders bekijken, als je tenminste de astra2 kunt ontvangen én je dagelijks de EPG nagaat om die dramaseries terug te vinden. Bij FIRST zijn ze al verzameld én je hebt nederlandstalige ondertitels. Het enige vervelende is dat je bij FIRST ook reklameonderbrekingen hebt. Idem ditto voor BBC Entertainment waar de beste amusementsprogramma's verzameld zijn. geen appelen met peren vergelijken, hé !
 11. heb zonet de officiële email gekregen van TVV, met de vermelding van de nieuwe zenders BBC FIRST, BBC Entertainment, Fightbox en MENT, en het verdwijnen van de Discovery kanalen. Zelfs als de onderhandelingen met Discovery toch nog zouden slagen, dan zie ik ze niet terugkomen op hun andere belofte, dus volgens mij komen die nieuwe kanalen er sowieso bij.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy