Jump to content

Jean-Claude

Members
 • Posts

  3,265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Jean-Claude

 1. die "SID" beperking zit er al jàààààààààren in ....... zou me dus verwonderen dat ge daar nu plots problemen met krijgt.
 2. je kan via een CI+ véél beperkingen opleggen, wat niet wil zeggen dat men die mogelijkheden ook zal gebruiken. maar ja, verbod om reklame door te spoelen zit er al lang aan te komen.
 3. het laatste nieuws heeft een lijstje gemaakt van welke streamingdiensten beschikbaar zijn, wat ze aanbieden en hun kostprijs : streamingabonnementen enkel toepasselijk voor Vlaanderen, wel interessant om te overlopen. Er zitten er zelfs een paar tussen waar ik nog nooit van gehoord heb.....
 4. RTL-Z is een nederlandse (nieuws)zender. Tonski heeft het over een belgische zender maar buiten kanaal-Z ken ik geen enkele zender hier die zijn nieuwsuitzendingen onderbreekt voor reklame, of het zou moeten in wallonië zijn bij rtl-tvi maar bon daar kijken we nooit naar.
 5. hallo ? de enige zender met reklame in een nieuwsuitzending is kanaal Z. ik zou wels eens willen weten op welke zender ge reklame ziet tijdens de nieuwsuitzendingen !
 6. klopt, op de "vlaggezenders" vtm en play4 heb je wel al reklameblokken van 6-7 minuten, maar da's nog altijd minder dan op de nederlandse zenders. Op de kleinere zenders varieert het sterk van max 5 minuten tot 30 sekonden (op vtm gold) of helemaal niks (in de namiddag). ik vind trouwens dat de vtm & play zenders een veel gevarieerder aanbod hebben dan de nederlandse commerciële zenders. Ah ja, en over de npo spreek ik zelfs al niet meer want die is totaal verkloot.
 7. weten we, we willen het gewoon niet te moeilijk maken voor de topic starter
 8. hola, opgepast ! élke tv ? Dus meerdere tv's en meerdere satelliet-ontvangers. Elke tv+ontvanger zal zijn eigen inputkabel nodig hebben. Je kan inderdaad DVB-T en DVB-S mixen over één kabel maar als je aan de andere kant zowel de tv als een ontvanger gaat gebruiken dan zal dit signaal terug in 2 kabels moeten gesplitst worden. Dat kan allemaal wel, daar bestaan switchen voor, maar het maakt de zaak er niet eenvoudiger op. Bovendien spreek je over meerdere tv's (en ontvangers) dus ga je een LNB moeten gebruiken met meerdere uitgangen, en elke uitgang dan mixen met het DVB-T signaal. kijk, je hebt een technieker aangesproken, deze zegt dat hij een werkbare oplossing voor je heeft, kijk eerst eens de kat uit de boom om te zien of de aangeboden oplossing inderdaad voldoet aan je wensen - spreek wel af "no cure no pay" : het moet werken zoals je wenst voordat je betaalt. Spreek ook eerst een budget af, want afhankelijk van wat je vraagt kan het prijzig worden.
 9. Tonski ! de NFS server op de VU natuurlijk, via applicaties > groene knop
 10. op de VU maak je als volgt een netwerk lokatie aan : menu - instellingen - systeem - expert - netwerk - mountbeheer - voeg nieuwe mount toe actief : aanschakelen, local mountpoint : naam bvb vu2, type mount : CIFS (NFS is eigenlijk beter maar dan moet je ook ee,n NFS server installeren dus kies maar voor CIFS), server ip : IP adres van 2e VU, host name : blanco, server share : media/hdd, gebruik als vervanging : uitgeschakeld laten, mount opties : rw, gebruikersnaam : root, wachtwoord : dreambox (tenzij je het default paswoord hebt aangepast) druk nu op OK en de netwerkmount wordt aangemaakt. druk nu de PVR toets in en druk op de gele knop, normaal gezien staat er nu een "vu2" in de locaties lijst. Selekteer deze optie en ge krijgt nu de lijst van bestanden op de media/hdd folder van de andere VU, Ik zie nu al dat er geen nieuw markeerpunt moet aangemaakt worden - ga in de folderlijst op 'movie' staan en druk enter - de opnames van de 2e VU verschijnen op het scherm. Ga nu op het bestand staan dat je wenst over te zetten en druk op groen, en kies waar die opname naartoe moet verplaatst worden (normaal gezien aangeduid door /media/hdd/movie). that's it.
 11. je kan toch gewoon op de 1e VU een netwerk locatie mappen naar de 2e VU, hier een markeerpunt aanmaken, en dan gewoon via de PVR lijst de bestanden "moven" via de groene knop ? let wel : dit is een unix move die in 'background' gebeurt dus afhankelijk van de snelheid van je netwerk kan dit enige tijd in beslag nemen. Je doet de move ook best één na één..... via die netwerk locatie kan je op de 1e VU ook de opnames afspelen op de andere VU. Door op de beide VU's netwerk locaties naar elkaar aan te maken, kan je vanaf gelijk welke VU gelijk welke opname afspelen.
 12. er zijn ook ontvangers die DVB-T en DVB-S tuners combineren, dus terrestriele + satelliet ontvangst in één ontvanger. Da's dan een enigma2 unix ontvanger (aka VU of soortgelijk) en die hebben dan direct én een kaartlezer én een CI slot. let wel dat met deze ontvangers je geen gebruik kan maken van de online kanalen (maar blijkbaar is je internet daar toch niet snel genoeg voor), en het is ook koffiedik kijken wat Canaal Digitaal volgend jaar gaat uitsteken, hoewel ontvangst via de officiële CD CI wel nog moet mogelijk zijn.
 13. kwam die storing niet van LBC, een Londons nieuwsstation ?
 14. is er geen badge "idioot" ? voor het geval we rocco weer tegenkomen .......
 15. de uitzendingen zijn in mpeg4 en volgens de helpdesk is alles in mpeg4 ook on HD. tijd om hen een boekje te sturen : "schermresoluties voor dummies"
 16. ik denk dat Tonski wat ander voor ogen had toen hij het over "zwart" had..... niet het beeld in elk geval
 17. het heeft me altijd al verbaasd dat cijfers in het arabisch in de omgekeerde volgorde staan vergeleken met de text. Moet niet gemakkelijk zijn om zo een stuk text te schrijven, rechts naar links met af en toe een stukje terug van links naar rechts. overigens gebruikt men in noord-afrika arabische cijferaanduidingen, en hier dan weer "westerse" cijferaanduidingen. raar volkje, die arabieren
 18. Binnenkort zal het niet meer mogelijk zijn om reclame door te spoelen op tv. Telenet gaat als eerste operator in op de vraag van de Belgische zendergroepen om een aangepast, uniform model voor tv-reclame in te voeren. Eind september krijgen kijkers bij opnames van VTM-programma’s (DPG Media) en PLAY-programma’s (SBS) eerst een minuut niet-doorspoelbare reclame te zien. Ook de andere operatoren staan achter de filosofie van dit uniforme model en voeren “constructieve gesprekken met de zendergroepen over de timing van de implementatie”, melden DPG Media, SBS en Telenet in een persbericht. DPG Media en SBS introduceren het aangepaste reclamemodel als eerste voor hun zenders VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD, Play4, Play5, Play6 en Play7. In een latere fase volgen één, Canvas en de andere Belgische zenders. Concreet zullen kijkers één minuut niet-doorspoelbare reclame te zien krijgen wanneer ze een opname bekijken. Tijdens het programma kan de reclame wel nog doorgespoeld worden. Voor Terugkijk TV (programma’s tot zeven dagen terug opvragen) kan de reclame tijdens het programma niet doorgespoeld worden, wat al het geval was bij de VTM-zenders. De programma-inhoud zal wel doorgespoeld kunnen worden, wat tot nog toe niet kon bij de VTM-zenders. September 2021 Vanaf eind september 2021 rolt Telenet het model geleidelijk uit. In een eerste fase zijn alle klanten die digitaal tv kijken via de nieuwste Telenet TV box aan de beurt. Later in 2022 volgen alle andere digitale televisieklanten. De update gebeurt automatisch op de decoder en geldt ook voor kijken op een tweede scherm via bijvoorbeeld Chromecast of via de Telenet TV app. Van zodra het nieuwe reclamemodel geactiveerd is op de decoder, krijgen deze klanten standaard gratis Terugkijk TV: programma’s tot zeven dagen terug gratis herbekijken. Alle betrokken klanten ontvangen hierover de komende weken een persoonlijke communicatie. Klanten krijgen ook een melding op hun televisie van zodra de veranderingen starten. bron : HLN
 19. OK, dus enkel de waalse tak is verkocht. in Nederland gaat RTL samen met Talpa als één groot mediabedrijf. ik was op het verkeerde been gezet door de berichten dat dpg ook de nederlandse tak van RTL wou aankopen, vandaar.......
 20. tja, het lijk een beetje "over en out" voor CLT/RTL Luxemburg : - de nederlandse tak verkocht aan Talpa - lees hier - de waalse tak verkocht aan dpg media - lees hier - in frankrijke fusionenen TF1 en M6. Geen idee of CLT hier ook tussen zit met hun RTL9 maar het is toch een teken aan de wand wat blijft er dan over ? de duitse zenders en een handvol oost-europeanen....... (alle links verwijzen naar het laatste nieuws)
 21. spijkers op laag water. TF1 en M6 zitten in het pakket van télésat evenals in het optionele pakket van TV Vlaanderen. er is dus wel degelijk een impact bij m7.
 22. dr Strangelove - dinsdag 11 mei om 11:45 op de nieuwe Filmbox NL zender
 23. live te volgen : http://stuffin.space/?intldes=2021-035B&search=cz-5b
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.