Ga naar inhoud


Jean-Claude

Lid
  • Items

    3389
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Alles dat geplaatst werd door Jean-Claude

  1. zit momenteel in Spanje, en heb hier onlangs de google tv dongle gekocht voor op een spaanse tv te verbinden, werkt prima. Ik heb nu de volgende app's kunnen inladen : tv vlaanderen, vtm go, vrt max, NOS, npo start en canal digitaal. Alles werkt, behalve canal digitaal maar dat is omdat ik hier geen abbo op heb, met abbo zal dit ook wel werken. let wel : dit is dus via de app store van google tv, gekocht in Spanje, maar via mijn google account ingelogd. Of dit allemaal ook overeen stemt met de APP stores van een smart tv, geen idee, maar in het slechtste geval kun je altijd zo'n dongel kopen en aan een HDMI poort van je tv hangen, werkt altijd.
  2. ik kan me toch niet voorstellen dat de zenders niet van naam zullen veranderen, nu ze niet meer in de RTL groep zitten ...... vtm zal het niet worden, ntm dat bekt niet echt, afwachten wat het wordt. "RTL geldt als ‘het VTM van Nederland’" hahaha wat een grap ........... leg de programmaschema's van de vtm's en de rtl's maar eens naast elkaar, rtl komt niet tot op kniehoogte.
  3. euh - 0x43-100 is dat niet de teletext pagina 100 ? onderitels staan op pagina 888, zoals te zien bij de BBC : 0x151B-888
  4. tiens, en wat krijgen we vandaag : Geachte abonnee, Een paar dagen geleden vroegen we u deel te nemen aan een enquête voor TV-VLAANDEREN , om u en uw tevredenheid beter te leren kennen satisfaction. Uw mening is erg belangrijk: het zal TV-VLAANDEREN in staat stellen om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Klik hier om de enquête te starten! Als de link niet werkt, kopieer deze link dan en plak hem in de zoekbalk van uw browser: https://eu5se.voxco.com/S2/?st=CQUntH%2FLSdIgCntgEOTWhr9jIUhBOGICx32nlByaSISvRptUOiYsJb4nQp431Fq2wtjiRXo8mw7tXf01tnCJKQ%3D%3D&p=85898190&lang=ne U heeft de flexibiliteit om de vragenlijst op elk moment te pauzeren en verder te gaan wanneer het u uitkomt; uw antwoorden worden bewaard. Indien u problemen heeft met het beantwoorden van deze vragenlijst, schrijf ons dan op het volgende adres: survey-canalplus@csa-mailing.eu Wij danken u bij voorbaat voor uw deelname en verzekeren u dat uw antwoorden met de grootste belangstelling zullen worden beoordeeld. CSA Team voor TV-VLAANDEREN als zij denken dat ik op een link ga klikken die verwijst naar eu5se.voxco.com dan zijn ze eraan voor de moeite.
  5. Freeview UK kan je vergeten, is hier niet te ontvangen, en zo'n freeview box zal hier dus niet werken. Franse terrestriele tv is wel mogelijk, die die digiboxen zullen hier wel werken voor zoverre dat je in de ontvangstzone zit van zo'n franse DVB-T zender. Maar of het ADSL gedeelte van die digibox ook hier in Vlaanderen gaat werken ? Dat is koffiedik kijken. Als je digibox kijkt op welke provider en in welk land je zit, dan zal het waarschijnlijk NIET werken om die kanalen te streamen.
  6. als ik het me nog goed herinner is het een centenkwestie : TF1 vroeg teveel geld voor doorgave en is daardoor in het verleden van de kabel gesmeten geweest in Vlaanderen. Onlangs nog was TF1 in conflict met Canal+ waardoor ook Canal+ alle TF1 kanalen van de satelliet heeft gesmeten, waardoor de TF1 groep een aparte transponder heeft moeten huren om terug op satelliet te komen. Is inmiddels bijgelegd, maar zal allemaal we met datzelfde geldpotje te maken hebben.
  7. nee, opgelost door oscam te resetten. Zal weer wel "ergens" vastgelopen zijn. Maar bon, het werkt nu dus.
  8. laat maar - oplossing gevonden : stommen oscam resetten ........ had daar eerder moeten aan denken
  9. toch opgepast hiermee. Je hebt goed beeld met de SAB ontvanger, dus ZO slecht zal die antenne niet uitgericht staan. En eenmaal ge begint te (ver)draaien kunt ge héél gemakkelijk het noorden verliezen en werkt er niets meer, ook al omdat ik merk dat ge blijkbaar weinig ervaring hebt met satelliet. Je zou kunnen beginnen met de tuner-instellingen van de SAB te vergelijken met die van de LG, om te zien of er daar verschillen zijn die ge bij de LG dient aan te passen. 12187H is inderdaad wel de juiste transponder voor de zenders van de VRT, dus dat klopt in elk geval al..... voor vtm en de play zenders dient ge af te stemmen op 11856V en 12129V telkens met een SR van 29900
  10. heb die mail ook gehad, maar van TV Vlaanderen. rechtstreeks de vuilbak in gegooid. Ik vertrouw trouwens geen enkele email waar een URL in staat die niet overeen stemt met het domein van waaruit die email afkomstig is.
  11. al eens gekeken naar "subtitle edit" ? Dit haalt alle onderitels uit een container, converteert grafische ondertitels naar text, je kan beeld en ondertitels synchroniseren, werken met externe ondertitels, je kan alle texten aanpassen bvb vertalen naar het nederlands (veel werk maar als je dat persé wenst) en het hele spul is gratis - ik gebruik het regelmatig als er een probleem is met de timings in de ondertitels.
  12. en die andere bestandjes zijn specifiek voor enigma2, de .ts heeft ze niet echt nodig. in de .eit vind je wel de EPG informatie, en in het .cuts bestand staat je laatste positie vermeld zodat enigma2 van die positie kan verderspelen.
  13. de .ts bevat alle streams : video, audio, data, teletext volgens DVB-normen. Het zijn dus datapakketten die via een interne code zich identificeren aan de "player". TS staat trouwens voor Transport Stream. een MKV, net als alle andere 'container' formaten werken trouwens op hetzelfde princiepe. En nee, je kan niet "zomaar" eens in de data-stream gaan kijken, daar heb je editor tools voor nodige om die video/audio/data-streams te decoderen.
  14. videoredo werkt inderdaad perfect, en behoudt alle interne streams dus ook de datastreams met teletext. alleen denk ik niet dat dit gratis is, maar betalend. er zal misschien wel een gratis versie zijn, maar of die ook zo goed werkt ?
  15. gelukkig is er ook nog de europa beam van de astra 2 : https://www.lyngsat.com/maps/footprints/Astra-2E-Europe-Ku.html die moet in Italië te ontvangen zijn met een 80 cm schotel. Je moet dus de transponders zoeken die op deze beam zitten, bvb 11836 H DVB-S 27500 5/6. hierop zit "sky news ierland", "challenge tv" en "together tv" FTA, die moet je dus kunnen ontvangen. de meeste Britse zenders zitten echter wel op de UK beam, of zijn vergrendeld.
  16. ik denk dat je je eens moet verdiepen in het fenomeen "footprint". hier bvb de footprint van de UK beam van Astra 2 28.5 : https://www.lyngsat.com/maps/footprints/Astra-2E-UK.html snap je nu waarom je die in NL wél kan ontvangen, en in Italië niet ?
  17. inderdaad, dit is het timer conflict dialoogvenster - alles werkt dus als voorzien. je kan met de groene knop de start/eindtijden aanpassen van de timer(s) zodat ze niet meer overlappen en er geen conflict meer is.
  18. euh - normaal gezien moet je het "timer conflict" dialoogvenster te zien krijgen, waar je de timers die in conflict staan te zien krijgt zodat je de nodige aanpassingen aan de timers kan uitvoeren om het conflict op te lossen.
  19. tuner B gedesaktiveerd, met 6 doorgeluste tuners. hiermee kan je opnames maken op 7 verschillende transponders binnen hetzelfde kwadrant van dezelfde satelliet. Zet eens een overlappende timer op 2 zenders van 2 verschillende satellieten : wedden dat dit niet gaat ?
  20. dus 2 tuners, en één kabel, met tuner B naarschijnlijk doorgelust. En is dat geen FBC tuner (dan heb je 2 vrije + 6 doorgeluste tuners). als je nu eens zegt van welke 2 zenders je wenst op te nemen, dan kunnen wij je vertellen of dit mogelijk is met deze ontvanger, of dat je een foutmelding zou moeten krijgen.
  21. vraagje voor de netwerk specialisten hier - sinds dik een week merk ik dat er problemen zijn met mijn internet verbinding, ik ondervind voortdurend "dropouts" waarbij de verbinding van het internet regelmatig wegvalt - ik krijg dan de melding "geen internet" met als subscript "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET". Maar als ik dan een sekonde of 30 wacht dan komt de gevraagde pagina alsnog te voorschijn. ik heb een analyse gemaakt via "vsee", zie toegevoegde rapportering. wat me nu is opgevallen is dat als ik de netwerkkabel uit de router haal, de internetverbinding (via wifi) stabiel blijft : géén dropouts. Dus lijkt het mij van een component van het lokale netwerk te komen. Nu heb ik alle componenten uitgeschakeld om te zien wanneer de dropouts beginnen, maar het maakt niet veel uit, van zodra een netwerk component opgestart wordt (het maakt niet uit hetwelke) dan beginnen de dropouts op de internet verbinding (zowel op het netwerk als op de wifi). ik heb alle netwerk instellingen nagekeken, maar alles lijkt ok, ik zie nergens conflicten. De enige aanpassing die gebeurd is, is de installatie van een VPN op één van de pc's, maar zelfs als ik die pc uit het netwerk haal dan blijft het fenomeen zich herhalen, ik ben dus een beetje aan het einde van mijn latijn hier......... dus alle ideeen zijn welkom.
  22. ik snap overigens nog altijd niet wat al die amerikaanse netwerken nog in rusland gewoon verdergaan met hun uitzendingen ? FOX, FOX life, Paramount Comedy, Nat Geo, Nat Geo Wild, Discovery, Discovery science, Travel, History, Eurosport, TV1000, animal planet, viasat, ....... en ik zal er nog wel een paar vergeten zijn. wat doen die nog in rusland ? doen dat er niks aan de hand is ?
  23. Giant, alle vragen met betrekking tot de epg import plug & data stel je best hier : EPG forum doglover zal je de nodige info wel leveren.
  24. heb nu ook de season 2 trailer gevonden, voor de geinteresseerden : youtube
  25. ik lees zonet dat seizoen 2 van Carnival Row, na 4 jaar, eindelijk wordt gereleased op Amazon Prime : Carnival Row's first season was released in its entirety on Amazon Prime Video on August 30, 2019. In July 2019, Amazon renewed the series for a second season, which is set to premiere on February 17, 2023, and will serve as the series' final season. voor wie de reeks niet kent : een mythisch verhaal van elfen, bokken en stieren in een zeer intolerante mensheid, met Orlando Bloom en Cara Delevingne in de hoofdrol. tijd om reeks 1 nog eens te herbekijken voordat reeks 2 van start gaat (in 5 afleveringen). Wie geen Amazon Prime heeft kan de reeks waarschijnlijk ook via een torrent site downloaden om te bekijken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...