Ga naar inhoud


beveiligingslekken pc´s: webrowsers onveilig, OS X ook niet 100%


jacobus

Aanbevolen berichten

De 20 belangrijkste beveiligingslekken

Webbrowsers blijven een probleem Nieuws van vandaag:

Het SANS-instituut heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met daarop de twintig belangrijkste beveiligingslekken. Hoewel de lijst opnieuw wordt gedomineerd door de Internet Explorer is opvallend dat ook andere webbrowser zoals bijvoorbeeld Firefox meer van zich doen spreken op deze lijst. De ontwikkelaars van Mozilla demonstreren wel steeds dat ze sneller op een ontdekt beveiligingslek kunnen reageren dan Microsoft.

 

Ook het Mac OS X mag zich 'verheugen' in een toenemend aantal lekken. En ook al is het aantal lekken beduidend minder dan bij Windows, volgens het SANS is het imago van het Mac OS X als veilig alternatief voor Windows sterk aangetast.

 

Opvallend is ook het sterk toegenomen aantal aanvallen op databases en op databases gebaseerde webtoepassingen. In webtoepassingen die met PHP zijn gemaakt, waaronder webwinkels en forums, worden met de regelmaat van de klok lekken gevonden die kwaadwillenden toegang geven tot de gegevens in de achterliggende database. Problematisch hierbij is dat er weliswaar regelmatig updates verschijnen voor PHP maar dat de uitbaters van de desbetreffende websites deze updates zelden of nooit installeren.

 

Het SANS constateert verder een toenemend aantal succesvolle en doelgerichte Phishing-aanvallen (Spear Phishing) op vooral militaire en nucleaire installaties. Ook in de bedrijfsspionage speelt Spear Phishing een toenemende rol van betekenis. (breekpunt)

Link naar reactie
Delen op andere sites


ALs je Linux bedoelt:

De tijd dat dat echt veilig was, komt ook langzaamaan tot zn eind. Zonder firewall en virusscanner kun je eigenlijk niet meer fatsoenlijk internet op, ongeacht het OS.

Alhoewel linux natuurlijk wel veruit het veiligste is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon niet meer online komen op internet voorkomt een hoop ergenis...waaronder dit bericht lezen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Astra 1 zit bij mij op  31,5°E,  28.2°E, 19.2°E
Astra 2 zit bij mij op 19.2°E, 28.2°E
Astra 3 zit bij mij op 23.3°E,23.5°E

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Gewoon niet meer online komen op internet voorkomt een hoop ergenis...waaronder dit bericht lezen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Hehe dat zeg ik irl ook altijd <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Gewoon doorbrowsen al dat geleuter ook altijd met die lekken, vaak zijn die bedrijfs gericht dus niet naar de standaard windows gebruiker, wat valt er te zoeken bij al die miljarden internet gebruikers naast een paar mp3´s of een filmke.

Dit is weer eens onnodig mensen bang maken, het enige wat kan gebeuren onder het browsen is dat er software wordt geinstalleerd zonder jij het wilt zelfs als je nee zegt doet het JA, en dan krijg je van die toolbars en reclame zooi op je pc, maar dan zeg ik er wel bij dat deze sites of eventuele links vaak porno gerelateerd zijn of nog erger en deze rotzooi op de sites gezet wordt door mensen die daar tegen zijn zoals ik.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...