Ga naar inhoud


welke combi geschikt voor update?/Ziedend op CDS


tellar

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Plots werkt bij mijn mgcamd/newcs1.16 de verwerking van de maandelijkse update voor mijn Seca2 CanalDigitaal-kaart niet meer. Ik heb het ook geprobeerd met newcamd cardserver0961, maar dat werkt ook niet. Kan iemand mij vertellen met welke exacte combi (cam/kaartserver) hij de laatste maand zijn kaart succesvol heeft kunnen updaten? Ik herhaal: de laatste maand. Daarvoor ging het namelijk prima. Als het mij niet lukt met de exacte combi waarmee iemand anders het wel lukt, dan ga ik er van uit dat de kaart zelf kapot is.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nou, ik heb gebeld naar CDS en echt ongelooflijk wat ik daar heb meegemaakt. Ik kreeg een mevrouw aan de telefoon die nog geen smartcard van een decoder kon onderscheiden en aan wie ik ongeveer 10x heb moeten uitleggen dat ik kon zien dat m'n kaart maar bijgewerkt was tot 31-5 en dat-ie niet wilde updaten.

 

Ik heb haar ook proberen uit te leggen dat mijn beeld over 10 dagen ongeveer op zou houden en dat ik verwachtte dat ze een nieuwe smartcard op zouden sturen als blijkt dat e.e.a. niet wil updaten. Ik heb tig keer dezelfde feiten moeten herhalen, maar ze snapte er echt helemaal niks van:

 

CDS: Updatepuls? U heeft toch nog gewoon beeld?

-Ja, maar ik dus zien dat dat gaat ophouden als-ie de kaart niet bijwerkt. Ik kan zien dat de puls doorkomt hier, maar de kaart wordt niet bijgeschreven.

 

CDS:Ja, U heeft waarschijnlijk de maandelijkse puls gemist. Ik zend U even een heractivatie door.

-Heb ik zelf al meerdere malen aangevraagd, de kaart wordt niet geupdate.

 

CDS: U heeft toch nog beeld? Dan werkt U smartcard prima.

-Nog wel ja, tot alles ophoudt.

 

CDS: Ik vermoed dat alles gewoon blijft werken. Als U beeld heeft werkt alles prima.

-Dat kunt U vermoeden, maar ik kan zien dat het niet zo is.

 

CDS:Ik snap niet zo goed waarom U belt, als U beeld heeft is er niks aan de hand. U bent problemen aan het maken waar ze niet zijn. U maakt het allemaal veel te moeilijk.

-Zo moeilijk is het niet. Mijn kaart is bijgewerkt tot 31-5. Dat zou inmiddels 30-6 moeten zijn. Ik heb de kaart al in meerdere ontvangers geprobeerd te updaten, waaronder CDS gecertificeerde. Ik wil voorkomen dat ik direct 2 weken zonder TV zit als ik op een nieuwe kaart aan het wachten ben.

 

CDS: Hoe kunt U nu weten dat U straks geen beeld meer heeft?

-Kunt U me misschien doorverbinden met een collega die meer verstand heeft van het technische aspect?

CDS:Nee, U belt mij, ik kan U niet doorverbinden. Het klinkt alsof U niet zo goed weet waar U het over heeft.

-Wat is de oplossing die U mij kunt bieden? Moet ik nu maar wachten tot ik direct twee weken zonder beeld zit? Ik heb het vermoeden dat ik dan nog geen nieuwe smartcard krijgen kan. Ik krijg het simpelweg niet uitgelegd.

CDS: Meneer, uw smartcard werkt gewoon prima, U maakt problemen om niks.

 

 

AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat een t*ringw*f. Maar desondanks blijf ik beleefd. Ondanks dat mij gezegd wordt dat ik problemen om niks maak, en dergelijke onprofessionele uitlatingen. Maar op een gegeven moment als ik het opnieuw probeer uit te leggen waarom mijn beeld over 10 dagen ophoudt, begint ze serieus haar stem tegen mij te verheffen!

 

-Begint U nu serieus U stem tegen mij te verheffen?

CDS: Ik probeer U duidelijk te maken dat U geen probleem heeft.

-Maar, ....

 

En dan flikkert ze de hoorn er op!

 

Ongelooflijk! Nog nooit meegemaakt. Ik ben keurig beleefd gebleven, maar het begon mevrouw te vermoeien en ze gooit de hoorn er op. De klantenservice van CDS is echt verschrikkelijk.

 

Daarna heb ik een tweede keer gebeld en uiteindelijk wel kunnen afspreken dat als de kaart niet geupdate wordt, ik een nieuwe smartcard krijgen kon. Dit wel overigens na 10x "gecorrigeerd"te zijn door deze medewerker dat de entitlements uit de ontvanger worden afgelezen en niet van de smartcard. Nee hoor, die 31-5 staat in m'n dreambox. Tuurlijk. En dat Seca 0100 ook. Magischerwijs verandert dat als ik een andere kaart er in doe. Tuurlijk. Maar in ieder geval, iets van een oplossing.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had met Mgcamd begin deze maand ook geen update.

Het schijnt te liggen aan de belgische zenders.

Op ned 2 met newcamd en cardserver binnen 5 minuten een update.

Gisteren met newcamd en cardserver een nieuwe kaart geactiveerd, ook probleemloos, dus ik durf te zeggen dat dat moet werken.

 

Sukses,

 

Roodkapke

PLinux member

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou dat is wel leuk leesvoer op zo'n forum.. mooi om te lezen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Maaruuh.. had je het nou zelf niet een beetjuh verwacht??

Je kunt niet verwachten dat het support er is voor hobby projecten.. Als je geen gecertificeerde machine gebruikt val je eigenlijk wel in die categorie.. Hoeveel van hun klanten zitten te kijken of de update binnen is denk je? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

De meeste klanten kennen maar 2 situaties : wel beeld / geen beeld.

 

proc techsupport;

if no_picture then send_update

if still_no_picture then replace_card

if still_no_picture then replace_with_certified_reciever

END IF !!

END PROC !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mensen lees de man zijn verhaal nou eens. Hij heeft het OOOOOOK in een originele canaldigitaal ontvanger geprobeerd en zijn setup op de dreambox heeft alle voorgaande maanden in ongewijzigde toestand wel gewoon de updates ontvangen.

Lesuh is smoeilijk........

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb zonet ongeveer hetzelfde meegemaakt, maar dan met TV Vlaanderen !!!!!

heb 1 maand geleden het pakket aangeschaft, kaart via internet geaktiveerd, en netjes alle papieren getekend & opgestuurd.

Kaart staat nog steeds op 31-5, en heb nog geen enkele faktuur ontvangen of enige betaling uitgevoerd, hoewel ik gekozen heb voor domiciliering.

dus eventjes gebeld naar TV Vlaanderen. Bij het inbellen gekozen voor optie 1 - vragen over abonnement of fakturatie. Ik krijg dus een heer aan de lijn en leg hem uit wat er aan de hand ben, ik ben nog aan het praten als ik plots een muziekbandje aan de andere kant hoor. Die persoon heeft me dus zonder iets te zeggen in 'hold' geplaatst, waarschijnlijk om me door te schakelen. Vind ik al niet erg netjes, maar soit.

Dan krijg ik een dame aan de lijn met nederlands accent, ik doe heel het verhaal nog eens uit de doeken, en dan begint het welles-nietes spelleke. Dat mens blijft dus maar beweren dat er niks aan de hand is, dat de fakturatie volgende maand wel zal geregeld worden, en dat de geldigheid van de kaart pas op 1-06 zal geupdate worden. Trouwens, ik heb toch beeld, dus waar zit ik mij eigenlijk druk over te maken ? Nog niets betaald, da's toch leuk ? Alles werkt toch, wat is dan eigenlijk het probleem ?

kortom, ik moet maar eens terugbellen wanneer ik wél een probleem heb.

het was gewoon onmogelijk om aan dat mens uit te leggen dat de geldigheid van die kaart al op 30-6 had moeten staan. Bon, we zullen wel zien, maar als op 1-6 het beeld op zwart gaat, dan zijn ze nog niet van mij af, die knoeiers !

het ergste is wel dat ik niet liever vrààg dan te mogen betalen, gewoon om in orde te zijn en zorgeloos te kunnen tv kijken. TV Vlaanderen, jawadde !

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik doe heel het verhaal nog eens uit de doeken, en dan begint het welles-nietes spelleke. Dat mens blijft dus maar beweren dat er niks aan de hand is, dat de fakturatie volgende maand wel zal geregeld worden, en dat de geldigheid van de kaart pas op 1-06 zal geupdate worden. Trouwens, ik heb toch beeld, dus waar zit ik mij eigenlijk druk over te maken ?

 

Dat klinkt inderdaad als CDS. Heb je niet toevoellig de medewerkster aan de lijn gehad die ik gesproken heb? Je kan ze niet aan hun verstand brengen dat de datum al op 30-6 had moeten staan. Je moet maar wachten tot het beeld op zwart gaat en niet zeiken. En het wordt bijna letterlijk zo gezegd.

 

Ik denk trouwens dat, los van alle CDS perikelen, de belangrijkste conclusie die je uit mijn post kan trekken, is dat je CDS-kaarten op de dreambox alleen nog maar met newcamd6.10/cardserver kan updaten. Misschien dat mensen nog met de oude combi's hebben kunnen updaten eerder deze maand, maar het lijkt mij dat bovenstaande combi de enige is die werkt op dit moment. ?/newcs lukt gewoonweg niet meer. Als iemand het wel lukt volgende maand naar 30-7 te updaten met een andere combi dan newcamd6.10/cardserver hoor ik het graag.

 

Citaat:
Wil dit ook wel een checken met mijn CD-kaartje. Heb al gezocht in allerlei menus en dit board maar zie niet hoe dit moet. Kan iemand mij vertellen hoe ik de expiratiedatum van mijn kaartje kan zien (met Gemini 2.8)?

Hangt er van af wat je gebruikt. Met newcs kan je telnetten naar de console en het commando sub -1 geven om de gegevens van alle kaarten uit te lezen. Met newcamd moet je telnetten naar 14001 (standaard) of welke poort daarvoor in je config staat.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat klinkt inderdaad als CDS. Heb je niet toevoellig de medewerkster aan de lijn gehad die ik gesproken heb? Je kan ze niet aan hun verstand brengen dat de datum al op 30-6 had moeten staan. Je moet maar wachten tot het beeld op zwart gaat en niet zeiken. En het wordt bijna letterlijk zo gezegd.

ik ben doorverbonden geweest, en dat kan dus héél goed naar een contact center in nederland geweest zijn, ze had in elk geval géén vlaams accent, dus wie weet .....
overigens zit dit kaartje in de receiver van mijn ouders, in een matrox reborn met zcas erop. Ik weet echter dat die combinatie de updates moet doorlaten, heb ik hier in een ander forum nagevraagd. Het probleem zit dus wel degelijk bij hen. We wachten tot 1-6 maar ik verwed er mijn kop op dat het beeld dan zwart gaat !

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...