Ga naar inhoud


2 kaarten in een reciever


Gast

Aanbevolen berichten

beste

 

ik heb sinds gisteren 2 kaarten in mijn reciever steken dit is een sunny AT 8012 dci,een cd kaart en een van tvv elke kaart steekt in een x cam,nu heb ik het volgende probleem als ik iets van tvv vlaanderen wil zien moet ik mijn cd kaart met modulle verwijderen en ook in de omgekeerde richting, graag u ervaringen

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het probleem is dat cd en tvv veel zenders delen

 

provider nummer van tvv staat ook op de kaart van cd (0x00006C)

 

Met een dreambox kan je dat probleem omzeilen door bestanjes aan te maken waarin staat welke sevice hij met welke provide nummer moet openen.

Een oplossing voor een niet linux tuner ken Ik helaas niet.

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Arion 9300PVR kan met de laatste software heel goed overweg met zowel de CDS als TVV kaart als deze beide in de ontvanger zitten met een Aston Dual CI.

 

De Inverto IDL-7000 heeft weer hele grote problemen hiermee. Je kan dan wel beide kaarten en modules in de ontvanger doen. Eentje werkt er dan goed. Dat is dan de module en kaart waar je de ontvanger mee laat opstarten. Dus als je opstart op een CDS zender doet de CDS kaart het zonder problemen. Als je opstart op een TVV kanaal dan doen de TVV zenders het zonder problemen. Als je opstart op een zender die zowel in het CDS als TVV pakket zit dan zal de kaart en module die in CI slot 1 zit voorrang krijgen.

 

Hivion HV-9090XCI en Maxplus kan het wel weer goed aan als je een kaart in de interne kaartlezer doet en daarnaast een kaart in een CI slot met een CI module.

 

Het is dus allemaal softwarematig in de ontvanger te verhelpen. Alleen moet je dan wel de fabrikant zover krijgen dit te willen doen. En dat is natuurlijk bij sommige een groot probleem omdat je in principe als consument niet op beide pakketten een abonnement mag hebben. (de ene alleen voor inwoners van Nederland, de andere alleen voor inwoners van Belgie).

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Met een dreambox kan je dat probleem omzeilen door bestanjes aan te maken waarin staat welke sevice hij met welke provide nummer moet openen.

Ik denk dat dat wisselt per CAM. Gbox heeft totaal geen problemen met een TVV en een CD kaart tegelijk. Hij pakt gewoon in principe eerst de kaart in slot 1 en daarna in slot 2 <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat probleem heb ik ook!

Als Nederlander in Vlaanderen wil ik graag naar de Nederlandse zenders kijken, maar ook de Vlaamse.

De decodering van beide systemen gaat via de zelfde decoderingsmethode. Als je 2 van die bijna gelijke decoderings kaarten in een receiver steekt zal de receiver waarschijnlijk niet weten welk systeem het moet kiezen.

Bij mijn ene receiver ging het beeld "vast staan". Bij mijn nieuwe reelook gaat dat ook niet goed. Mijn idee om evt de twee systemen op een kaart te zetten, gaat, heb ik begrepen, ook niet.

Ik wissel ze telkens om, als ik van de Nederlands naar de Vlaamse zenders overschakel.

Succes ermee,

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedoel je dat je beide kaarten in de "smartcard" gleuf gebruikt of m.b.v. een "cam slot"?

momenteel werkt bij mij alleen via "cam slot" met een van de twee erin.

Alvast bedankt!

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Sorry dat ik deze topic omhoog schop. Maar weet iemand of dit ook goed mogelijk is met een SAB Explorer? Ik heb ook interesse in zowel CD als TVV (CD heb ik al).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in Polen en hebben al Cyfra+ (Dochter van Canal+). Hioe zit als je twee kaarten gebruikt (dus in mijn geval Cyfra + en TVV). Moet je dan gewoon overschakelen van kaart en geraakt je systeem dan niet van de wijs?

Heb je dan 1 SCART aansluiting?

Ik heb begrepen dat de topfield reeds Mediaguard heeft. Ik heb namelijk onlangs een TVV kaartje meegebracht uit Belgie, maar geen CI module. Vlgs de verkoper niet nodig.

Hopelijk klopt dat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...