Ga naar inhoud


[all] opgenomen film op dvd branden


fluxer

Aanbevolen berichten

Ik heb een film opgenomen met verschillende talen op de hdd van mijn dreambox en wil die graag op dvd branden als ik hem met een ftp programma op mijn pc zet en daarna met nero brand krijg ik maar 1 taal?? hoe kan ik deze andere erbij zetten? of staan ze nog ergens anders op mijn dreambox?

Link naar reactie
Delen op andere sites


De verschillende audiosporen zijn opgeslagen in je opnamebestand. Met bijv. ProjectX kun je het .ts bestand inlezen en deze demuxen (scheiden van audio en video). Zijn er verschillende audiosporen aanwezig (bijv. bij een Premiere film) krijg je naast het videobestand (m2v) voor elk audiospoor een mp2 bestand.

 

Hoe het daarna verder moet om deze ook op de DVD te krijgen heb ik nog nooit gedaan (heb altijd een keuze gemaakt uit de audiosporen)

 

Misschien dat je hier ook nog wat informatie vindt.

 

Suc6

Groet, HTip

 

SAT: VU+ Ultimo - Open PLI 3.0 - Triax 78cm - Inverto Triple LNB

HT: Marantz, ALR Jordan, Velodyne, JVC, Stewart

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb twee weken geleden ook van alles geprobeerd, tja ik heb geen dvd speler. maar de meeste effectieve workflow met freeware: projectx, mpegsnitt (reclame er uit te knippen) ifoedit (dvd structuur maken), dvdschrink dvd structuur herschrijven en branden (geen compressie gebruiken, kan wel maar als ik iets wil doorgeven dan wil ik er zeker van zijn dat het ding afgespeeld kan worden). wobble is ook leuk maar is geen freeware.

DreamBox 7020, - Triax 78cm Invacom single, geotrack HH100.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het zit ongeveer zo.

DVD's maken gebruik van VOB files waarin de video, audio en ondertiteling in pakketjes versleuteld zijn (gemuxed). Elk pakketje bevat een beetje video, de bijhorende audio en ondertitels. De IFO files op een DVD bevatten navigatie informatie, dus waar staat welk stuk van de video in de VOB file, dus met welk pakket in de VOB file hij moet beginnen met weergeven. De IFO file bevat ook informatie over welk audio stukje hij in het pakket moet gebruiken en welke ondertitel.

Een TS (Transport Stream) file bevat die informatie ook maar op een andere manier gemengd. Een DVD speler kan dus niks met een TS file. Deze moet omgezet worden in een VOB files met bijhorende set IFO files. Daarvoor heb je een DVD authoring programma nodig, zoals bv Nero. Die programma's accepteren meestal geen TS files, maar wel PS (program stream) file. Een PS file is weer een file die alle info bevat maar wederom op een ander manier gemengd.

TS streams zijn beter geschikt voor transmissie via de ether, PS stream meer voor weergave in een mediaspeler op je PC. De DVD standalone speler wil VOB files.

Dus het proces dat afgelopen moet worden is van TS naar PS naar VOB.

De programma's die je daarvoor gebruikt moeten in staat zijn de verschillende audio sporen aan wezig in de files om te zetten in het nieuwe formaat. Het meest kritische is meestal het maken van IFO set en bijhorende VOB files met een DVD auhoring programma. Veel van die programmas kunnen maar 1 audio spoor aan, de rest laten ze gewoon weg. Je probleem ligt dus waarschijnlijk in Nero.

Ik ken geen "consumer" DVD authoring programmas die meerdere audiosporen aankunnen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik dacht dat DVR-Studio (pro) meerdere audio sporen aankan ?

Correct, deze gebruik ik ook. Best wel handig als je iets van eurosport opneemt gezien dit kanaal in meerdere talen uitgezonden wordt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Dreambox 8000 [2x Sat + 1x DVB-CT / openPli 4.0 / CCCam 2.3.0] / disecq / inverto twin lnb / triax 78cm  ||  Dreambox DM500HD [DVB-C / openPli 3.0 / CCCam 2.3.0]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of de kwaliteit van de opnames zo goed is als met andere methoden om van .TS naar DVD te gaan, maar ik heb het eens bezig gezien bij iemand en het gaat wet eel HEEL stuk sneller met DVR-Studio dan met de andere (gratis) tools die je hiervoor kan gebruiken want dan moet je eerst demuxen dan terug muxen in een MPEG stream om daarna met een DVD athoring tool er een DVD van te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm, dat wist ik niet.

wat ik hier oa. had gelezen wat ProjectX gebruiken of PVAstrumeto (ofzoiets) en dan met TMPEGEnc een mpeg maken en dan authoren naar DVD.

 

maar via NERO is het idd een stuk gemakkelijker

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...