Ga naar inhoud


Ongewild en ongemerkt kabel...


DikkieDick

Aanbevolen berichten

Tja, wat mij nu overkwam. Vorige week rolde er een afschrift van de Postbank binnen. Nu gebeurt dat wel vaker, maar toen ik hem goed doorkeek zag ik dat er op 5 september een bedrag van € 91,20 door @Home was afgeschreven met als omschrijving abonnement TV Basis. Nu kijken we al meer dan 3 jaar satelliet en de kabelaansluiting is in juli 2003 opgezegd.

Maar eens even @Home gebeld en wat blijkt: sinds 1 april 2006 hebben wij een abonnement op de kabeltv. Da's sterk zeg ik nog. Want ik heb nooit een contract gezien van ze. Ik moest maar een briefje sturen en het op laten zeggen. Hoe het kan dat wij een abo hebben en men ook onze rekeninggegevens heeft is mij ook een volledig raadsel.

 

Eerste stap was de dag erop het bedrag laten storneren en dan zouden we wel weer verder zien.

Eergisteren kwam er een brief van ze binnen, die als volgt begon:

 

"Zoals u weet, brengen wij maandelijks uw abonnement op TV Basis in rekening en incasseren wij deze vergoeding van uw postbankrekening xxxx."

 

Daar waren we inderdaad recentelijk achtergekomen. Gelukkig was het nog niet maandelijks, maar was het nog maar 1malig. Ik denk in 1x voor 6 maanden.

 

En ze hadden bericht van de bank gehad dat het bedrag niet afgeschreven kon worden. Nee, sterker nog, die had ik terug laten storten.

 

Ze maar eens een brief gestuurd dat ik toch echt geen contract met ze heb en dat ze de administratie maar eens op orde gaan maken. En hoe het komt dat ik een contract met ze heb, zonder dat ik ooit een contract heb gezien, dan wel getekend. Ben benieuwd wat er uit rolt.

Ik houd jullie op de hoogte.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 37
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ja die Essent zijn echte eikels , zo stonden ze hier van de week voor de deur om mij te komen afsluiten voor gas en licht. Ik denk HUH wat heb ik nu weer aan mijn euh dinges hangen. Ik heb ze dus weer weg gestuurd bel ik naar essent krijg ik te horen dat ik geen gas en licht leverancier heb , ik hun duidelijk gemaakt dat ik die wel degenlijk heb maar nee ze wouden er niet naar luisteren en ze kwamen over 15 dagen wel weer en dan gingen ze het buiten afsluiten. Nou ja ze doen maar ze maken een grove fout als ze dat doen en Eneco mijn leverancier staat achter mij dus dat scheeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat ook. Vroeger hadden we inderdaad kabel van Essent, maar die is in juli 2003 de deur uitgegaan en er is ook nooit meer voor betaald.

Handig dat we al bijna een half jaar kabel hebben, maar dat hadden we dan wel eerder moeten weten. Soms wel prettig omdat we de Belgen wel missen, en NGC en Discovery. Maar ik heb ook nog geen kabel getrokken vanuit de meterkast naar de woonkamer.

't Is een nieuwbouwwoning en waarschijnlijk hebben ze gedacht: die moeten wel kabel hebben. Nou niet dus. De satelliet bevalt prima en ik wil er eigenlijk nog een 2e ontvanger bij. Was van de week net helaas te laat voor een paar Strongs. :-(

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon even vragen om een kopietje van het door jou ondertekende contract op te sturen dat in hun bezit hoort te zijn.

Waarschijnlijk sluiten ze je dat zonder boe of bah dan wel weer af tot er over een paar jaar weer een actie komt waarbij ze iedereen "aansluiten".

 

Gr.

C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het incasseren via een incasso die niet bestaat lijkt me net zo frauduleus als een pinpas stelen en gebruiken. Misschien moeten al die mensen eens aangifte doen (via internet).

 

Het is in ieder geval strafbaar, lijkt me. Kassa en Radar zijn ook altijd belust op deze verhalen, dus wat houd je tegen? Gewoon actie ondernemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die fouten maken volgens mij alle kabelboeren, ik heb hetzelfde gehad met Casema op een gegeven moment gaan ze gewoon weer afschrijven al ben je al jaren geen klant meer.

 

Bij mij hetzelfde verhaal geld afgeschreven, ik gebeld na 45 minuten in de wacht begon de medewerkster te lachen en zei u bent helemaal geen klant, maar ze zou het oplossen maar ik moest zelf het geld maar laten storneren.

Volgende maand hetzelfde verhaal gelijk laten storneren en niet meer gebeld maar een brief geschreven ook apart een rode kaart ingestuurd om de automatische incasso te stoppen, keurig antwoordt dat het hun fout was en dat het niet meer zou gebeuren, derde maand hetzelfde weer laten storneren en gelijk een blokkade er op voor Casema een brief van hun dat ze niet meer konden afschrijven en dat ik toch echt moest betalen anders werd ik afgesloten. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Dat ook weer beantwoordt met een brief met twee kopien de eerste met de opzegging hun bericht, de tweede met de brief waarin ze hun fout toegeven en of ze mij nu eens uit het systeem konden halen. Sinds die tijd krijg ik regelmatig brieven van ze met "welkom in u nieuwe woning"en binnen een paar weken de kaart insturen anders wordt ik afgesloten. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

lol ... zo wordt ik een poos geleden eens gebeld door zo'n oelewapper van Essent, zo van, "U als vaste afnemer van onze produkten (gas, televisie, blaat) kan nu voordelig overstappen op internet via de kabel"...

 

hoho, ik heb nog nooit kabeltelevisie gehad van Essent in mijn huidige woning. ik kon die knakker niet aan z'n verstand krijgen dat ik niet naar die ruis van hun wil kijken. sterker nog, volgens mij geloofde hij me niet toen ik zei dat ik al jaren via de schotel kijk.

 

ik heb de verbinding uit ergenis maar verbroken ... wat een mafketels <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

ach,heb hier sinds een jaar of 3 of 4 geen UPC meer,

en nog geen spookrekeningen ontvangen <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> (nog niet tenminste) <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

maar van de week kwam er alweer zo'n zeurkous van OXXIO aan de deur

om te vertellen dat we teveel voor onze stroom betalen <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

hoe weet hij nou waar ik mijn stroom aan betaal???

en die gast was hier niet voor de eerste keer aan de deur.... <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

moet niet gekker worden!


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ G.land, jij hebt zeker een windmolen in je tuin staan..... "als de heren niet betalen ,dan gaat de stekker er toch gewoon uit" haha. doet me denken aan een ouwe reclamespot van de NUON.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja, Essent is vrij erg inderdaad. Wij leveren via glasvezel televisie op verschillende plaatsen, en in één daarvan hebben ze Essent. Bijna alle mensen die dus opzeggen bij Essent als ze overstappen naar ons worden dan gebeld met de mededeling, u heeft opgezegd dus binnenkort heeft u geen televisie meer... Ik zweer het, zo arrogant dat ze denken dat ze de enigen zijn. Die mensen bellen dan ook vaak een beetje verward op en dan kunnen mijn collega's ze weer uit gaan leggen dat Essent bedoelt dat ze dan alleen geen televisie meer via de ouderwetse kabel kunnen ontvangen en dat ze dat ook niet meer nodig hebben, etcetera. Maar wel bangmakerij om de zieltjes binnen te houden dus..

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, ik had de kabel al getrokken van de meterkast naar de slaapkamer, om in de toekomst ook een kabel van de woonkamer naar de meterkast te trekken en zodoende sattv op de slaapkamer te gaan bekijken. Toch maar even een paar stekkertjes er aan gezet en hem op de kabelaansluiting aangesloten en warempel, er is was beeld. Nu zou dat ook moeten zijn, maar ongemerkt hadden we dat dus al een half jaar. Is wel handig voor de lokale tv. Totdat de stekker er (weer) uitgaat.

Ik ben nog steeds niet van plan te gaan betalen. Als ze moeilijk gaan doen, moeten ze eerst maar eens het door mij ondertekende originele contract opsturen.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist geconstateerd dat ze nu € 106,40 van de rekening hebben gehaald. De gasten van @Home hebben nog niet gereageerd op mijn brief. Bedrag weer laten storneren. Stelletje prutsers.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...