Ga naar inhoud


Voor de amiga liefhebbers, AMIKIT is the way.


Penthe

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

TJa na jaren meerdere amiga´s gehad te hebben en toen uiteindelijk wel over moest op een PC omdat de amiga uitstierf is er al een tijdje een prima oplossing namelijk UAE en WINUAE, aangezien je altijd moest knoeien en heel veel progjes weer moets gaan zoeken was er daar ineens vroeger Amiga in a box wat leuk werkte maar met erg veel fouten en erg traag, dit natuurlijk ook allemaal met UAE.

 

Daarna kwam Cloasto Amiga forever (betaald pakket) wat een kale workbench tevoorschijn tovert op je PC en je alles zelf moet gaan installeren.

 

Nu zijn we stukkie verders en is er AMIKIT een volwassen amiga pakket wat wel samen werkt met Cloanto want het OS moet worden betaald.

 

Samen met een betaalde cloanto amiga forever 2005/2006 en het GRATIS AMIKIT bouw je een geheel volwaardige amiga dat zelfs dvd´s divx xvid mp3´s noem het maar op afspeelt en ook in jou gewenste resolutie.

 

Zie bijlage van mijn AMIKIT waar ik uiteraard supers blij mee ben.

 

De amiga hardware mag dan wel dood zijn maar het OS leeft en hoe.

post-4648-1318258844,2197_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb er nog 2 liggen een 500 en 1200, ik doe er niet zoveel meer mee maar ze blijven liggen al was t alleen maar om te laten zien hoe t echt moet. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

had ook een emulatie op de psp draaien maar dat werkt nog niet vlekkeloos.

 

looptie op de pc nu stabiel?

GREETZZ.HOBSAT
--------------------
oost west, mij best.
Xtrend ET8000 3x DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er geen woorden meer voor eerlijk gezegd meer dan beter kan niet eigenlijk.

 

Laten we het zo zeggen het werkt sneller zelfs beter dan de oude amiga hardware en ziet er rete goed uit ook zoals al mogelijk was op de amiga voor er enige windows was GROM.

 

Nu zijn de scherm mogelijkheden natuurlijk beter geworden de emulatie is sneller dan de orginele amiga hardware dus heb je amiga terug met nog meer snelheid meer mogelijkheden en tja erg stabiel, ik zet nu 1 doos met amikit en kan dan gewoon swappen tussen windows en amigaos.

 

In 1 woord GREAT!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Penthe,

 

Bedankt voor de tip. Ik heb een AMIGA 500 gehad met toen nog 1 MB <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> intern! Heerlijke dagen. Heerlijke machine.

 

Misschien iets voor naast mij FreeBSD doos?!? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Groeten, RAGBAK.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hoi Penthe,

Bedankt voor de tip. Ik heb een AMIGA 500 gehad met toen nog 1 MB <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> intern! Heerlijke dagen. Heerlijke machine.

Misschien iets voor naast mij FreeBSD doos?!? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Groeten, RAGBAK.


Enige nadeel is dat AMIKIT enkel onder windows functioneerd, ik heb ze ook nog niet gevraagd of er ook een setup komt onder linux.

Dus de 3 benodigdheden zijn.

Windows XP

Cloanto Amiga Forever 2005/2006 (versies v5 en v6 worden niet ondersteund door AMIKIT)

En natuurlijk AMIKIT zelf http://www.amikit.amiga.sk/
-----

Dan installeer je eerst AMIKIT en die vraagt dan als hij klaar is naar de Cloanto cd voor de kickrom en daarna kun je AMIKIT starten die dan met de Cloanto cd het AmigaOS in AMIKIT zet. Als laatste zet je de resolutie en gaan met de banaan <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ben nu bezig het ook op mijn laptop te zetten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Moet je nog (kun je) wisselen van roms voor bepaalde spelen en/of applicaties?.


ken je de games die nog op diskettes staan ook gebruiken?


Met AMIKIT zelf kies je voor 1 rom(a4000 3.1 kickstart) maar met cloanto ernaast kun je elk spel spelen met de benodigde rom.

Al die games kun je zo en zo downloaden in .adf formaat dat is zeg maar een virtueel diskdrive formaat en dat werkt prima, voor games raad ik dan cloanto install aan waarbij je kale WB krijgt en zo een .adf kunt toevoegen en resetten zodat .adf start. Zo kun je dus ook hele oude roms gebruiken voor hele oude games.

Al deze game linkjes staan op de cloanto cd en de games zijn gratis, mijn grote favoriet is Deluxe Galaga maar die komt standaard mee met cloanto, ook space harrier of outrun zijn te gekke games, en nog veel meer natuurlijk.

Ik ben geen echte gamer maar met de amiga op mijn scherm kan ik het echt niet meer laten <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bedankt voor de tip Penthe.
Ik speel met de Amiga vaak Risk met een groep vrienden.
Met z'n allen rond de TV erg gezellig.


Graag gedaan Alans!

Leuke is ook de implementatie van VICE in AMIKIT waar een zeer goede vriend van mij nu woonachtig in de states wel de meeste credit aan heeft.

VICE 1.20
VICE executes programs intended for the old 8-bit computers. The current version emulates the C64, the C128, the VIC20, PET models, the PLUS4 and the CBM-II (aka C610). Authors of Amiga port are Mathias "AmiDog" Roslund and Marco van den Heuvel.

Dit maakt AMIKIT nog veel leuker! Emulatie onder emulatie en het werkt nog vlekkenloos ook <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Om toch nog even over linux te beginnen, AMIKIT is zelf niet bekend met linux maar vroeg of anderen hem met die kennis kunnen helpen om zo een linux setup te bouwen voor AMIKIT, wordt vervolgd!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...