Ga naar inhoud


hp3820 printer defect


D.Quijote

Aanbevolen berichten

Ik heb hier een niet werkende printer van hp de deskjet 3820. Ik heb intussen alle stappen van de helpdesk doorlopen, en die zeggen dat het een hardware probleem is. Aangezien ik met de hulp van Snurker ook mijn video weer spelend heb gekregen, dacht ik misschien zit hier op dit forum ook wel iemand die dit probleem kan oplossen.

De printer is toch al kapot dus erger kan het niet worden. Het probleem is als volgt: Als ik de printer aanzet gaat er gelijk een vel papier met enig geratel er doorheen, dit geratel komt van achter de printplaat waar de inktcassetes voorlopen. Als ik de klep openzet blijven de inktcassetes rechts zitten. die moeten normaal naar het midden komen. Het groene lampje brand gewoon, als ik wat wil printen geeft hij wel aan wat de hoeveelheid inkt is, maar daarna gebeurd er niets, de printopdracht gaat in de wacht staan.

Ik heb alles al geprobeerd ook diverse malen de software opnieuw geladen. Ik kan ook niets afdrukken met de hp printer assistent. De inktcassettes kunnen wel bewegen want als ik de printer aangzet gaan deze naar links.

 

gr.D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik kan ook geen test print maken, als ik hem aanzet gaat de inktcassete even heen en weer en blijft dan helemaal rechts staan. De casettes hebben toch hun eigen printerkop ??

 

gr.D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb precies hetzelfde gehad, ook met de HP 3820.

Zo deed die het nog en de volgende dag deed die niets meer.

Ik had van alles geprobeerd, nieuwe inkt patronen enz, enz.

Reparenen heeft geen zin, veel te duur, voor een paar tientjes koop je al een Canon incl scanner en het inkt is nog goed koper ook. Hier komt geen HP meer de deur in. (eigen mening hoor?)

Met vriendelijke groet, Leo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Printer is buiten garantie, en ik heb per e-mail contact gehad met de HP servicedesk, en die komen tot conclusie dat het een hardware probleem is. Vandaar dat ik hier hulp zocht.

 

gr.D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites

toch knap dat ze dat over de telefoon of email gelijk kunnen zien he <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

hoe weten ze dat het geen software probleem is , zit namelijk ook een chip in printers of heet dat ook gelijk hardware probleem ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb hier het laatste jaar drie van dergelijke printers op de werkbank gehad, allen juist buiten garantie en allen onherstelbaar. Deze toestellen zijn echt rommel. Duur aan inkt en zeer moeilijk of niet herstelbaar.

Voor mij het HP als printermerk afgedaan.

 

Boarder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had HP een mailtje gestuurd en kreeg binnen het uur een antwoord, dat is dus wel heel goed voor een helpdesk.

Dit was het antwoord:

 

 

 

Hartelijk dank voor het contact opnemen met de HP DeskJet E-mail ondersteuning. Mijn naam is ***********. Samen met u zal ik proberen het door u in uw e-mail aangegeven probleem op te lossen. Wanneer na het volgen van de aangegeven stappen het probleem is opgelost dan verneem ik dat graag van u. Mocht mijn oplossing het probleem niet verhelpen, dan kunt u op dit bericht reageren.

 

U geeft aan dat uw Deskjet 3820 niet naar behoren functioneert. Zou u mij de volgende gegevens willen overleggen en uw bevindingen na het doorlopen van de geboden stappen? Aan de hand van deze informatie kan ik een duidelijker beeld schetsen van wat er aan de hand is met de printer.

 

Middels de volgende stappen kunt u de printer resetten. Hierdoor worden een groot aantal onderdelen van de printer in de oorspronkelijke stand teruggeplaatst.

 

1. Sluit de printer rechtstreeks aan op een geaard stopcontact. Indien de printer al op een geaard stopcontact zat, sluit u de printer dan op een ander geaard stopcontact.

2. Zet de printer aan en wacht tot deze gereed is.

3. Maak de printerkap open. De inktpatroonhouder moet nu bewegen naar de plek waar u de inktpatronen kunt verwisselen. Indien dit niet het geval is, ga dan verder met stap 4.

4. Trek de stroomkabel aan de achterkant van de printer eruit terwijl deze aan staat (zonder stroom op de printer wordt het geheugen leeg gemaakt)

5. Haal de inktpatronen uit de printer. Indien u de inktpatronen niet kunt verwijderen, ga dan naar stap 6, anders naar stap 14

 

6. Als uw printer een achterklep heeft dan moet u deze eruit halen. Als uw printer geen achterklep heeft dan kunt u verdergaan met stap 11.

7. U ziet aan de achterkant een aantal rollen. Draai deze vijfmaal in opwaartse beweging.

8. Probeer de inktpatronen nu handmatig te verplaatsen om deze uit de printer te halen. Lukt dit niet, ga dan naar stap 9, anders bevestigt u de achterklep en gaat u naar stap 14.

 

9. Beweeg de rollen vijfmaal in neerwaartse beweging.

10. Probeer de inktpatronen nu te bewegen naar de plek om ze te verwisselen. Lukt dit niet, ga dan naar stap 11, anders bevestigt u de achterklep en gaat u naar stap 14.

 

11. Beweeg de inktpatroonhouder een beetje omhoog en probeer deze te verplaatsen.

12. Als dit niet lukt, duw dan de inktpatroonhouder omlaag en probeer deze te verplaatsen.

13. Als dit ook niet lukt, dan duwt u de inktpatroonhouder verder naar links/rechts. Probeer nogmaals de inktpatronen te verwijderen. Lukt dit niet, vervolgt u de stappen bij stap 14

 

14. Doe de kleppen (indien aanwezig in uw printer) van de inktpatronen omlaag als u de inktpatronen eruit heeft gehaald. Sluit vervolgens de printerkap.

 

15. Wacht vijf minuten zodat het geheugen leeg wordt gemaakt.

16. Stop de stroomkabel weer in de printer en zet de printer aan. Wacht totdat de printer gereed is.

17. Open de klep van de printer en stop de inktpatronen in de printer. De inktpatronen worden opnieuw herkend en gereset.

 

Verder wil ik u vragen om een testpagina afdrukken vanaf de printer. Voert u de volgende stappen uit om dit te doen.

 

- Zet de printer aan.

- Houd de AAN/UIT-knop ingedrukt.

- Druk vier (4) keer op de knop DOORGAAN.

- Laat de AAN/UIT-knop los.

 

De printer zal nu als het goed is een testpagina afdrukken.

 

Graag wil ik weten of na het doorlopen van de stappen de inktpatroonhouder vrij kan bewegen als u de klep opent. Deze moet zich namelijk verplaatsen naar de plek waar u de inktpatronen eruit kunt halen. Als dit niet het geval is dan moeten we tot mijn spijt concluderen dat het probleem een hardwarematige storing betreft. Gezien de opgegeven aankoopdatum valt uw printer inmiddels buiten garantie. In dit geval is het mogelijk om een service buiten garantie te laten opstarten.

 

gr.D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je de printer openhaald zit er een doorzichtig plastic lint in met streepjes erop.

door middels van dit lint kan de printer bepalen doe verde printer kop beweegd.

Het gebeurd geregeld dat dit lint vuil is en de printer niet goed zijn lokatie kan bepalen.

hopelijk heeft het voor jou effect om het lint eens mooi schoon te maken.

 

 

Groetjes,

Gerard (GTB)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...