Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
picaan

Nilesat en Sirius?

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds vrijdag een draaibaar systeem aangeschaft en er werdt mij verteld dat ik deze op de Sirius in 0 positie moest zetten.

Dit gedaan en ik had met mijn Topfield 6000 PVR een signaal op de Nilesat, maar de sirius was niet te vinden. Nu ben ik op de Nilesat zenders gaan zoeken en nu bleek tot mijn grote verbazing dat ik de zenders van de sirius had gevonden volgens www.lyngsat.com.

In mijn ontvanger geeft hij toch echt de nilesat op 7 graden west aan.

Ook kan ik nu een heleboel satellieten niet vinden, alleen de thor, astra, astra2 en de hotbird heb ik gevonden.

Iemand hier enige verklaring voor??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Picaan,

 

Het signaal wat je ontvanger geeft wil niet zeggen dat je nilesat hebt gevonden, maar een signaal op een frequentie waarop jij aan het zoeken was. Waarschijnlijk geeft deze frequentie zowel op nilesat als op sirius signaal. (je zet er niet wij welke freq.)

 

Probeer je schotel af te stellen volgens onderstaande methode. Dit werkte bij mij perfect ! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...true#Post675763

 

groeten,

Superdimi

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Op sirius 5 graden oost had ik namelijk geen signaal.

 

Die link had ik inderdaad gezien, bedankt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kijk eerst eens op lyngsat (http://www.lyngsat.com) of kingofsat (http://nl.kingofsat.net) voor een 'actieve'frequentie. Bijvoorbeeld: 11843.00 H 27.500 3/4. (deze werkt want ik heb hem nu optaan. Selecteer die zodat alleen dat signaal wordt opgevangen. Op die manier kan het niet anders als dat je signaal moet ontvangen op Sirius.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik kom net van het dak af, ook bezig met fijnafstemmen. De "boerenmanier"spreekt mij het meeste aan, al heb ik geen koeien <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> De sterke satelieten die jij had, heb ik ook, nu de rest nog...Het fijnafstemmen doe je op de meest (voor jou zichtbare) oostelijke en westelijke sateliet. De satelieten die je nu ontvangt zitten ook betrekkelijk dicht op het nul-punt; Sirius. Hoe meer je daarvandaan draait, hoe groter de schotel gaat afwijken. Je bent dus bijna klaar, maar het fijn afstemmen is wel het meest precieze werk. Ik heb nog geen verbetering, morgen weer verder. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> Werdstrijdje doen?? <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Haha, het is nu ook een beetje donker en moet de hele week werken, dus wordt van het weekend pas weer, denk dat jij gaat winnen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat Superdimi bedoelt is, dat je ontvanger niet ziet welke sateliet de ontvanger ontvangt. Als je op je ontvanger dus Nilesat aan hebt en je zoekt naar signaal, pakt hij ook signaal van de andere satelieten. Als je dan op Sirius richt met de schotel terwijl de ontvanger op Nilesat staat, en je gaat daarna zenders inlezen, krijg je toch echt de zenders van Sirius. Dit dan alleen met transponders met frequenties die zowel op Sirius als Nilesat voorkomen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ok, ik ga er van het weekend weer mee stoeien, het enige dat ik nu weet is dat ik de ontvanger op nilesat heb gezet, toen zenders ben gaan inlezen en de complete lijst van zenders kreeg van de sirius, ook nog op lyngsat gekeken en alle zender waren van sirius met een signaal op nilesat. Misschien snap ik het gewoon niet, maar dan moet ik maar aan iemand vragen of ze het voor me kunnen instellen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is ook lastig om uit te leggen, want als je het snapt is het zó simpel...

Laat in [color:"red"] jóuw [/color] situatie eens je schotel staan op [color:"red"] jóuw [/color] Nilesat.

selecteer nu in menu Sirius, zónder de schotel te draaien en scan dan kanalen.

Je zal zien dat je schotel gericht is op Sirius en niet op Nilesat.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

je ontvanger wéét niet op welke satelliet hij staat. Als jij hem zegt dat hij op Nilesat staat, terwijl hij eigenlijk op Sirius gericht staat, en je vraagt hem om de transponders af te zoeken, dan zal je ontvanger al de ontvangen kanalen aan Nilesat toewijzen, wat dus helemaal niet juist is.

Moraal van het verhaal : je moet je ontvanger dus zélf zeggen op welke satelliet hij afgestemd staat (en dit zonder dat je dus eigenlijk zélf weet welke satelliet je nu eigenlijk ontvangt - dit weet ja pas nà het inscannen wanneer je de gevonden zenders overloopt - via lyngsat kun je dan te weten komen bij welke satelliet die zenders horen).

is het nu duidelijker ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is allemaal prima gelukt.

Nu had ik alleen nog een andere vraag.

In mijn onvanger mis ik wat frequenties, die ik graag handmatig zou willen toevoegen.

Ik zie op lyngsat wat frequenties staan maar zonder dat daar horizontaal of verticaal bij staat, alleen L of R,, ook als ik deze in de ontvanger zet doet hij niets.

Kan ik deze kanalen wel ontvangen, of heb ik dan een andere lnb nodig.

Zo ja, heb je ook gecombineerde lnb, of vraag ik nu iets geks??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.