Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Satspongebob

regionale zenders waar en waneer

Aanbevolen berichten

Gast

Binnenkort stopt de analoge tv uitzendingen op de ether.

Als response daarop zou een groot aantal regionale tv's via een satelliet

te zien zijn.

 

Is dat waar ?

Heeft iemand iemand daar nieuws over ?

Wanneer en waar ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Ik neem aan astra 1 ?

Ik heb namelijk ook berichten gehoord over de astra 3.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Plannen zijn ze nu een tijdje op Astra 1 te zetten, na een jaar (of halfjaar?) alleen nog op Astra 3. Zegt men nu, welteverstaan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Plannen zijn ze nu een tijdje op Astra 1 te zetten, na een jaar (of halfjaar?) alleen nog op Astra 3. Zegt men nu, welteverstaan.


Dit is ook de reactie die men bij TV Oost heeft gegeven, maar er is o.a. in het Nieuwsforum uitgebreid over geschreven, dus hier verder on-topic!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

had gehoord medio november <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Er is meer nieuws.

De volgende tekst staat op de site van rtnh.

------------------------------------------------

 

Technische informatie satellietdoorgifte RTV Noord-Holland

 

RTV Noord-Holland zal voorlopig via zowel ASTRA 19.2 Oost als ASTRA 23.5 Oost gaan uitzenden. Wij zullen per 10 november 2006 beginnen met onze satellietuitzendingen. In de loop van 2007 zullen wij alleen nog via ASTRA 23.5 Oost te ontvangen zijn. Het precieze tijdstip hiervan zal tijdig worden gecommuniceerd. Dit tijdstip hangt vooral samen met de marktintroductie van de zogenaamde "DUO LNB 60", speciaal ontworpen voor de gecombineerde ontvangst van ASTRA 19.2 Oost en ASTRA 23.5 Oost via een bestaande schotel van 60 cm (zie verderop in deze tekst).

 

Verder geldt:

 

* RTV Noord-Holland zal – net zoals nog negen regionale omroepen - FTA (Free To Air) te ontvangen zijn. Dat wil zeggen: ongecodeerd en gratis.

 

* Wij zullen op ASTRA 19.2 Oost via transponder 18 (11479.00 MHz, verticaal, 22 Msymb/s) uitzenden.

 

* Voor uitzendingen via ASTRA 23.5 Oost maakt RTV Noord-Holland gebruik van ASTRA 1D (transponder 208, 11856.00 MHz, verticaal, 27.5 Msymb/s).

 

* In de kanalenlijst van CanalDigitaal goedgekeurde satellietontvangers krijgen de regionale omroepen voorkeurspositie 70 t/m 79.

 

ASTRA 23.5 Oost: tweede DTH-positie voor de Nederlandse markt

 

De start van de regionale zenders op ASTRA 23.5 Oost is een eerste stap in de ontwikkeling van 23.5 Oost tot een tweede DTH-positie (DTH="Direct To Home) voor de Nederlandse markt – in aanvulling op ASTRA 19.2 Oost. De verwachting is dat in de nabije toekomst naast de regionale omroepen diverse andere nieuwe kanalen via ASTRA 23.5 Oost zullen gaan uitzenden.

 

SES ASTRA heeft plannen voor de verdere uitbouw van ASTRA 23.5 Oost tot een volwaardige DTH-positie. Deze uitbouw voorziet onder andere in de verdere uitbreiding van de beschikbare transpondercapaciteit en een verruiming van het footprintbereik van deze positie.

 

Een bijkomend voordeel van de ASTRA 23.5 Oost-positie is dat deze zich dichtbij de ASTRA 19.2 Oost-positie bevindt. Hierdoor is het mogelijk om zowel het bestaande programma-aanbod op ASTRA 19.2 Oost als ook het nieuwe programma-aanbod op ASTRA 23.5 Oost via een bestaande schotel van 60 cm diameter te ontvangen. Hiertoe ontwikkelt ASTRA, in samenwerking met CanalDigitaal, de zogenaamde "DUO LNB 60".

 

DUO LNB 60: nieuwe standaard voor satellietontvangst in Nederland

 

Om ook op langere termijn de regionale omroepen – en andere nieuwe zenders – via ASTRA 23.5 Oost te kunnen ontvangen en tegelijkertijd toegang te houden tot de bestaande programmapakketten op ASTRA 19.2 Oost, wordt in de loop van 2007 de speciale DUO LNB 60 geintroduceerd.

 

Eigenschappen van de DUO LNB 60:

 

1. Met dit nieuw type LNB is het mogelijk om bij bestaande schotels van circa 60 cm doorsnede zowel de ASTRA 19.2 Oost- als de ASTRA 23.5 Oost-positie te kunnen ontvangen.

2. Een voordeel van de DUO LNB 60 is, dat er zowel een ‘Twin’ als ‘Quad’ variant beschikbaar komt. Hierdoor is het mogelijk om op dezelfde DUO LNB twee (de Twin-versie) of vier (de Quad-versie) ontvangers aan te sluiten.

 

# Met dit nieuw type LNB is het mogelijk om bij bestaande schotels van circa 60 cm doorsnede zowel de ASTRA 19.2 Oost- als de ASTRA 23.5 Oost-positie te kunnen ontvangen.

# Een voordeel van de DUO LNB 60 is, dat er zowel een ‘Twin’ als ‘Quad’ variant beschikbaar komt. Hierdoor is het mogelijk om op dezelfde DUO LNB twee (de Twin-versie) of vier (de Quad-versie) ontvangers aan te sluiten.

 

CanalDigitaal zal met behulp van nieuwe software zorgen dat de door haar goedgekeurde ontvangers kanalen van zowel ASTRA 19.2 Oost als ASTRA 23.5 Oost kunnen inlezen. Vervolgens zullen deze kanalen in een gemeenschappelijke kanalenlijst worden ondergebracht. Hierdoor wordt het steeds minder relevant via welke ASTRA-satellietposities de kanalen uitzenden.

 

Nog even op een rijtje:

 

* Vanaf 10 november is RTV Noord-Holland (en nog negen regionale tv- en radiozenders) free-to-air te ontvangen via de ASTRA-satelliet.

 

* RTV Noord-Holland zal voorlopig via zowel ASTRA 19.2 Oost als ASTRA 23.5 Oost gaan uitzenden.

 

* In de loop van 2007 zal RTV Noord-Holland alleen nog via ASTRA 23.5 Oost te ontvangen zijn. De exacte datum is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de nieuwe DUO LNB 60 en zal ruim van te voren worden gecommuniceerd.

 

* De komst van de nieuwe DUO LNB 60 maakt het mogelijk om met een bestaande 60 cm schotel zowel ASTRA 19.2 Oost als ASTRA 23.5 Oost te ontvangen. Dankzij de twee of vier aansluitpunten, bestaat bovendien de mogelijkheid om meerdere satellietontvangers aan te sluiten.

 

Voor verdere informatie:

 

www.ses-astra.com, www.canaldigitaal.nl, www.satellietplatform.nl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ontvangst TV Gelderland

 

 

 

Satelliet

Radio en TV Gelderland zitten vanaf morgen op de satelliet. De zenders zijn via Astra 1 en 3 te ontvangen. Radio Gelderland zit op kanaal 236, TV Gelderland zit op kanaal 76.

 

Verder zijn voor schotelbezitter de volgende instellingen van belang: Astra 1 Astra 3

Transpondernummer 18 208

Frequentie 11479.00 Mhz 11856.00 Mhz

Polarisatie verticaal verticaal

Symbolrate 22.000 27.500

FEC 5/6 3/4

 

bron omroep gelderland. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.