Ga naar inhoud


Einde analoge televisie in vlaanderen


cahilll

Aanbevolen berichten

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_286547.html?wt.bron=RSS

 

Vlaanderen stopt eind 2008 definitief met analoge televisie via de ether en schakelt volledig over op digitale ethertelevisie. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Om de mensen die nu nog via antenne naar televisie te kijken tijdig en voldoende te kunnen informeren, spreidt de Vlaamse overheid de overgang van analoog naar digitaal over twee jaar.

 

Analoge signalen

Zowat 97 procent van de Vlaamse gezinnen kijkt televisie via de kabel. Toch kijken 60.000 gezinnen nog enkel tv via antenne. Tussen de 80.000 en de 180.000 gezinnen hebben nog een antenne voor de tv in de slaapkamer of het buitenverblijf. In heel Europa moeten de analoge televisiesignalen tussen 2010 en 2012 uit de ether verdwijnen.

 

Sneller

Vlaanderen kiest nu voor een snellere omschakeling om het aanbod aan digitale televisie te verruimen en de verdere ontwikkeling van nieuwe vormen van digitale televisie, zoals tv via de gsm, mogelijk te maken. De Vlaamse regering kiest voor een begeleide overgang, om de mensen hierover voldoende te kunnen informeren en een kader uit te werken voor eventuele sociale maatregelen. Voor digitale televisie via de ether moeten kijkers immers een decoder installeren. (belga)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor mij geen probleem,ik heb al een dvb-t ontvanger staan,die mits de juiste smartcard ook bruikbaar is in nederland.Maar dan moet die vlaamse regering,kijken om een sterker signaal richting menen te sturen,want daar kan mijn toekomstige woning liggen,en mijn eerste woning was ook in menen,dichtbij de barakken.Maar met een dvb-t ontvanger en een antenne,ben je niks.Daar zal een yagi antenne met bijhorende versterker nodig zijn,die op zich geen probleem is,ik heb zoéén van 1,20 meter,maar die mag je dan wel mogen plaatsen van de verhuurder.Nu kijk ik kabel omdat tijdens mijn tijdelijk verblijf,bij mijn ouders,deze zo goed zijn die gangsterbende te betalen.Maar zoals die nu verderdoen,investeer ik er niet meer in.En helaas,staan ze niet allemaal gretig tegenover een schotel/antenne.Dus ook een probleem.En helaas maken de kabelboeren daar gretig misbruik van <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...