Ga naar inhoud


Canaldigitaal update de moeite waard?


BarnOwl

Aanbevolen berichten

Ik ben al paar maanden bezig mijn dealer zover te krijgen de CD update voor mijn IDL7000 te regelen maar inmiddels ben ik er achter dat hij zijn prioriteiten duidelijk ergens anders heeft.....

 

Ik kan het apparaat natuurlijk zelf opsturen naar de importeur maar ik heb geen zin een week zonder televisie te zitten als de enige winst een krakkemikkige CD MediaHighway oplevert. En maak je hier nu echt veel gebruik van?

 

Misschien kan iemand mij nu eens duidelijk vertellen wat de voordelen zijn van deze update?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een echte PVR-tintuner gebruiker kijkt zelden meer live-TV. Die laat zich niet vangen in het programma van TV-zenders: die maakt gebruik van programma's van TV-zenders! Die beoordeelt welke uitzendingen hij/zij wil bekijken en laat die door de PVR opnemen. Het bekijken doet hij onafhankelijk van de uitzendtijd. Die wordt niet meer lastig gevallen door reclames! Die kan een willekeurig programma onderbreken op het moment dat hem dat uitkomt!

Dat is de essentie van een PVR. Dat maakt het leven van een PVR-kijker onafhankelijk! Voor die onafhankelijkheid is de PVR uitgevonden!

Voor die onafhankelijkheid heb je natuurlijk wel(uitgebreide) programma-informatie nodig. Die is natuurlijk op veel plaatsen te vinden, zoals internet, teletekst, krant en niet te vergeten in de EPG. Na het maken van opneemkeuzes, moeten die wel aan de PVR worden doorgegeven. Dat kan handmatig, door het invoeren van alle gegevens. Wie dat wel eens doet, weet dat dat een hoop werk is, waarbij een fout snel is gemaakt, vooral als je veel wilt bekijken. En daartoe dient de EPG: één druk op de knop en de keuze is feilloos ingevoerd. Ga eens experimenteren met Duitse zenders. Ervaar eens, hoe je die onafhankelijkheid waar kan maken, door ver vooruit/lang te voren gedegen te kunnen kiezen wat je wilt gaan zien. Ervaar hoe je met uitgebreide programma-informatie goede keuzes kan maken en hoe je die keuzes op eenvoudige wijze kunt verwezelijken! Als je dat hebt ervaren wil je nooit meer anders. Keer dan terug naar de Nederlandse zenders en zie dat je toch weer anders moet, tenzij je de CD-upgrade hebt laten uitvoeren.

En dan over het gammele van de MHW-EPG: daar heb je volledig gelijk in. Die is er af en toe eenvoudig niet. Die wordt niet actueel gehouden (bv bij het overlijden van een paus loopt volgens CD de oude programmering gewoon door). CD neemt de kijker niet serieus (anders dan door de abonnementskosten te verhogen). Dat is allemaal waar. Maar ondanks dat, geeft de MHW-EPG een hoop extra comfort.

Ik zou dus zeggen: gewoon doen!

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je uitgebreide en heldere uitleg, Rob.

Ik begrijp echter dat er ook nadelen kleven aan de CD upgrade. Het schijnt dat je kanalenlijst niet meer vrij te programmeren is?

Nu moet ik zeggen dat ik mijn huidige hoofdlijst eigenlijk toch niet aanraak, ik werk volledig met mijn eigen samengestelde favorietenlijsten.

 

Maar ik heb nu b.v. van 15-25 een aantal Engelse zenders geprogrammeerd, is dat nog mogelijk na de aanpassing?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, je kunt alle vrijheid behouden en toch de MHW-EPG gebruiken

In de door Jos en mij geschreven Nederlandse handleiding, wordt uitgebreid uitgelegd hoe je dat kan bereiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog een kleine aanvulling: op radio-EPG gebied laat NL-CD ons helemaal in de steek: die is er gewoon niet! Kijk dan eens naar de Duitse radio: alle info voorhanden.

Wat trouwens de reden is dat NL-CD voor de EPG niet de internationale standaard volgt is mij niet duidelijk. Om de verkoop van CD-goedgekeurde apparatuur te bevorderen? Zit daar een provisie (zal dan wel licentievergoeding heten) voor CD aan vast?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Waarom stel je nou een vraag waar je zelf het antwoord op weet?

 

Afwijken van standaarden doet men over het algemeen om er zelf beter van te worden...

 

Maar ik zou zeker de CD aanpassing laten doen op je inverto, meerdaagse EPG went erg snel kan ik je vertellen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ervaring heeft geleerd dat als er problemen zijn, een mailtje naar de importeur (*****) voldoende is: die levert wel service (ook al zou de leverancier dat moeten doen).

Succes!

 

[color:"red"] Geen reclame! [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opsturen kan, maar nog sneller is om even een afspraak te maken of je niet gewoon langs kan gaan in Eindhoven. Misschien een end rijden, maar 's avond heb je gewoon tv.

Dat heb ik ook gedaan. Even heen en weer 1 1/2 uur heen een half uur lekker kletsen daar en dan weer terug. Prima service.

 

Dat wilde ik nog even kwijt.

Succes

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...