Jump to content

wiz

Moderators
 • Content Count

  5,082
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wiz

 1. Mannen, dit is de 2e hands hoek.Discussies voor switches horen hier niet thuis. Als de topicstarter is voorzien hoor ik dat graag, dan sluit ik deze draad.
 2. De doorsnee kijker slikt het gewoon hoor. Dit spelletje is niet gisteren bedacht maar al een hele tijd gaande.
 3. Ik ben gisteren naar mijn favoriete restaurantje geweest hier. De tafels zijn zo gearrangeerd dat je meer dan 1.5 meter uit elkaar zit, en er is een looproute uitgezet. Prijzen zijn nog hetzelfde als voor de Corona crisis. Het is nog een beetje karige bedoening, maar goed, 30 gasten is natuurlijk beter als helemaal geen.
 4. ik krijg alleen mail van gasten die 2.000.000 dollar of euro op mijn rekening willen storten.
 5. Behalve dat je het concept van prive niet begrijpt heb je ook dit mis. Duckduckgo is NIET van google.
 6. wiz

  te koop schotels

  En wat ook wel handig is voor de gegadigden die ze willen komen ophalen, wat is je lokatie?
 7. Raar dat een topic over accijnsverhoging van tabakswaren uitmondt in een wel of niet roken strijd. Tuurlijk wordt die verhoging gedaan om het roken te ontmoedigen. Maar de achterliggende gedachte is gewoon om mensen nog meer geld uit hun zak te kloppen.
 8. Dat werkt echt zo. Alleen houdt dat systeem er geen rekening mee dat er nadat de minimale hoeveelheid is bereikt er nog 10 klanten een hele kar vol met toilet papier in slaan. Zodra de bestelling is klaar gezet duurt het natuurlijk nog wel even voordat de vrachtwagen weer bij de supermarkt is. En die vrachtwagen gaat natuurlijk niet voor een pallet toilet papier rijden. Als er ineens een absurde hoeveelheid wordt afgenomen dan leidt dat tot tijdelijke schaarste. Kan makkelijk opgelost worden door meer in voorraad te nemen in de winkel, maar dan wordt het toilet papier natuurlijk wel een heel stuk duurder. Beetje simpel gedacht om dat een logistieke blunder te noemen. Als men in blinde paniek massaal toilet papier, eieren, houdbare melk (gadver), pasta en blikvoer gaat inslaan dan zitten we in een mum even zonder. Laten we hopen dat we de ook economische schade die we oplopen met zijn allen (je zou maar een restaurantje hebben en even 3 weken geen inkomsten maar wel alle lasten en je voorraad moeten weggooien omdat dat op een gegeven moment niet meer houdbaar is). Tuurlijk is er zoiets als arbeidstijdverkorting, maar ook het geld daarvoor moet ergens vandaan komen. En zzpers zullen het ook niet makkelijk hebben in deze tijden. En laten we hopen dat de experts gelijk krijgen met dat het merendeel van de bevolking het virus oploopt en daar milde klachten aan overhoudt, en dat als je dat een keer hebt gehad je dan imuun bent voor het virus. Want daar ben ik zelf nog niet van overtuigd.
 9. Je markeert je verkeer niet op je wan interface, je geeft een verkeersklasse op je lan wat wil communiceren via de wan interface voorrang boven ander verkeer. Je hebt gelijk dat geen provider het je toe zal staan om op je wan interface een en ander te regelen.
 10. Meer bandbreedte gaat zeker helpen. Maar als je fritz gaming verkeer meer prioriteit geeft als de rest van het verkeer dan wordt je download iets afgeremd waardoor je game ervaring een stuk beter wordt. De crux is om te bepalen wat gaming verkeer is, dus als je dat goed weet te onderscheiden van het overige verkeer dan zou ook op een consumentenlijn verbetering mogelijk moeten zijn.
 11. wiz

  Formule 1 in 2020

  het blijft een ontzettend gaaf circuit. Goed om te zien dat ze het aardig hebben opgeknapt want het was best wel een vervallen bende.
 12. mijn provider biedt 10 Gbit/s glas aan. Persoonlijk zie ik het nut niet zo. Ik heb al jaren 1Gbit/s glas, en zo lang als ik dat heb zit ik op de rest van het internet te wachten. tenzij je offsite backups wilt en hierdoor Terabytes aan data dagelijks heen en weer wilt transporteren heb je er voor thuisgebruik niet heel veel aan. Nog afgezien van de kosten, want 10 Gbit/s routers , switches, netwerk kaarten en bekabeling zijn nog redelijk prijzig.
 13. als je cast met netflix of pathe dan stuur je het commando naar het device, cast deze film vanaf pathe / netfix. De stream loopt dan vanaf pathe / netflix rechtstreeks naar je chromecast. Zoals Cees al aangaf, ik denk dat met 4g hier weinig verandering in kan brengen.
 14. kijk even in die fritz of quality of service wordt ondersteund. Daarmee kan je internet verkeer onderverdelen in klasses en sommige klasses meer prioriteit geven. https://en.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7340/knowledge-base/publication/show/228_Prioritizing-Internet-access-for-important-network-applications-and-devices/ hier staat uitgelegd wat het doet en hoe je het kan configureren
 15. Ik ging van tweak adsl naar xmsnet glas 100/100. Toen nam kpn xms over, en werd het telfort. Inmiddels was tweak over glas ook leverbaar dus ben ik gemigreerd naar tweak met 250 mbits aanvankelijk. Tegen destijds 5 euro minder kon ik upgraden naar 1000/1000. inmiddels is het 42 euro / mnd, maar ik heb tot nog toe 1x downtime gehad, en dat was toen ook snel opgelost. Kijk alleen wel als je tweak overweegt of je rechtstreeks op hun netwerk zit of dat ze via kpn internet leveren.
 16. ik zie het probleem niet zo. Ik klik op start, tik de eerste letters van het programma wat ik wil starten en voila. Wel heb ik de meeste tegels verwijderd uit mij start menu want al dat bewegende van die live tiles dat hoeft van mij niet zo. Maar goed, het ging dus om extra betalen voor windows 7 support, en wel of geen tegels in je menu hebben daar natuurlijk niet veel mee te maken.
 17. wiz

  Formule 1 in 2020

  zal hem zeker de nodige $$$$ hebben opgeleverd. De tijd zal het ons leren of dit verstandig was of niet :)
 18. hmmz, zo te zien is ie wel netjes aanwezig op 1wire, anders kan je hem ook niet uitlezen. Als je onder setup en dan hardware in domoticz kiest voor 1wire, kan je hem dan niet zo toevoegen? als je een ls /mnt/1wire doet zie je daar dan wat?
 19. ik heb zelf geen ervaring met Ds1820. Maar in domoticz zou je hem als sensor moeten kunnen toevoegen om de temperatuur uit te kunnen lezen. Zie je die usb converter wel terug in de hardware tab van Domoticz? heb je hier wat aan Con? in die wiki page staat ook een stuk over hoe je 1wire aan de praat krijgt.
 20. wiz

  Fred Emmer rip

  Jammer, Rest in peace Fred. Een van de, zo niet de beste nieuwslezer die ooit op tv te zien geweest is.
 21. oke, en nu weer on topic. Deze draad gaat over het zelf importeren van een auto uit duitsland. Niet over automatische transmissies.
 22. wiz

  Internet plat.

  nog steeds plat zo te zien.
 23. Nee hoor veel minder. Langs de a27 net voorbij de stichtse brug stonden 10 windmolens. Die hebben ze nu allemaal weer afgebroken.
 24. xs4all hield op te bestaan toen kpn het overnam. Ik snap al die commotie niet zo.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy