Ga naar inhoud


Film 1.3, NASN en Boomerang mogelijk bij Canal Digitaal


Trulli

Aanbevolen berichten

Film 1.3, NASN en Boomerang mogelijk bij Canal Digitaal

By Jarco Kriek

 

Als het aan Canal Digitaal ligt dan zullen op korte termijn de zenders Flim 1.3, Boomerang en NASN aan het zenderpakket worden toegevoegd. Dit is op de dealerdag van afgelopen maandag in Nijkerk medegedeeld aan de aanwezige dealers. Deze zenders zullen, als alles volgens plan verloopt, via de Astra 1 positie worden uitgezonden. In feite hoeft Canal Digitaal in dat geval alleen extra transponderruimte nodig te hebben voor de zender Film 1.3 omdat de zenders Boomerang en NASN al via de Astra 1 satelliet worden uitgezonden en men gebruik wil maken van deze aanvoer om de zenders mogelijk in het Canal Digitaal pakket te plaatsen. Voor verdere uitbreiding van het zenderpakket in de directe toekomst wil men de Astra 3 satelliet gaan uitzetten. Hiermee zal echter moeten worden gewacht tot de marktintroductie van de Astra DUOLNB60 een feit is. De verwachting is dat dit juli 2007 het geval zal zijn wanneer naar verwachting de regionale omroepen de simulcast uitzendingen op Astra 1 en Astra 3 zullen beeindigen en alleen nog maar de op de Astra 3 te ontvangen zijn.

 

Voor de doorgifte van Film 1.3 is Canal Digitaal in onderhandeling met de eigenaar van de Flim/Sport zenders Chellomedia. Deze laatste wist overigens op de onlangs in Amsterdam gehouden IBC beurs al te melden dat deze bereid is om de zender Flim 1.3 voor satellietverspreiding beschikbaar te stellen, mocht daar ooit het verzoek toe komen. NASN staat al langer op het verlanglijstje van Canal Digitaal. Meer dan een half jaar geleden bracht het bedrijf al eerder naar buiten dat men deze Noord-Amerikaanse sportzender graag zou willen toevoegen aan het eigen zenderpakket. Nu deze zender via het Franse zenderpakket van Canal Satellite wordt doorgegeven lijkt de kans zeer groot dat de zender daadwerkelijk aan het zenderpakket van Canal Digitaal kan worden gaan toegevoegd. Boomerang is een zender uit de Turner stal waarop de oudere jongeren heel veel jeugdsentiment kan ophalen met tekenfilms uit het verleden.

 

Canal Digitaal liet op de dealerdag in Nijkerk weten voor alle drie zenders nog in onderhandeling te zijn. Zodoende kon men niet met zekerheid vertellen of deze zenders daadwerkelijk aan het zenderpakket toegevoegd kunnen worden en als dit wel het geval zou zijn wanneer dit zal gaan gebeuren. Ook de pakketten waarin de nieuwe zenders eventueel plaats zouden gaan nemen is nog niet bekend. Film1.3 zal beschikbaar komen voor abonnees van de Film/Sport kanalen, terwijl Boomerang waarschijnlijk in het Familiepakket zou terecht komen. In welk zenderpakket de Amerikaanse sportzender NASN geplaatst zal worden is nog onduidelijk.

 

© 2006 SatellietNieuws.nl

 

Bij gehele of gedeeltelijke herverspreiding van bovenstaand artikel via andere internetsites, geschreven of gesproken media, in de breedste zin van het woord, verzoeken wij u vriendelijk als bronvermelding www.satellietnieuws.nl met linkmogelijkheid te plaatsen en/of te vermelden.

M7 Sat 801,7121,WF T90,(28.3,23.5,19.2,13) 4xAlps quad, 2x Maximum + 2x Venton 4/1 en veel Belden H125 kabel

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 236
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Zo, dat zou nog eens de moeite waard zijn om het abbonnement te upgraden.

Ze zijn bij canaldigitaal goed bezig de laatste tijd <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dat mag ook wel eens gezegd worden.

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

misschien moet CDS maar eens aan een beursgang gaan denken...levert ze mooi wat cash op zodat ze nog meer kunnen investeren....ik neem in ieder geval aandelen,al is het maar om te laten zien dat ze goed bezig zijn op dit moment,en niet aldoor stilzitten wat constant wordt beweerd door enkele boze tongen op de diverse fora...

Nee volgens mij wordt er aardig werk verzet,waar wij geen weet van hebben...

Vu+duo2 , Xtrend 4000 ontvanger met Pli4.0..,PopcornHourA-200, A-100 en AppleTV3,

CDS en Ziggo kaart...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

CD zal wel moeten... daar er nu goede concurrentie komt van kabel, KPN-TV, IP-TV... Daarom komt ook de Astra-3 in beeld om in ieder geval Nederlandstalige programma's of zuiver Nederlandse versies betaalbaar te houden...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Super CDS!!!

 

Film 1 3 zal wel komen als op 13 december ook op de luxemburgse transponder de nieuwe encoders geïnstalleerd worden.

 

en NASN zal gezien de uitspraken wel net als Action Now gemarket worden...

 

Eurosport 2 was ook nog leuk geweest. (werd in het door Jarco aangehaalde bericht van bijna een jaar geleden ook nog genoemd!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

... dan verhuis ik naar Nederland, want TV-Vlaanderen brengt niet veel nieuws (ze maken reklame over de uitbreiding van hun pakket voor zenders die ik al jaren gratis via sat kan bekijken...(Dmax/xxp, Fashion, Al Jazeera, ...) foei foei foei! De mensen zo bedriegen... het enige wat ze doen is de FTA zenders voorprogrammeren in hun zenderlijstje.

 

Goed bezig CanalDigitaal!!! Laat TV-Vlaanderen daar eens een voorbeeld aan nemen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Goed bezig CanalDigitaal!!! Laat TV-Vlaanderen daar eens een voorbeeld aan nemen!

Okee, TV-vlaanderen moet niet echt adverteren met nederlandse regionalen. Het voordeel van de FTA zenders mag wel gebruikt worden vind ik.
Maar om daarom gelijk op TVV te beginnen kappen vind ik serieus overdreven.
Ik als belg ben al lang blij dat ik eindelijk van de tirannie van Telenet af ben.
Vooraleer TVV aan uitbreiding kan denken gaan toch de middelen er moeten zijn. Daarvoor zullen ze nog wel een tijdje abbonementsgeld moeten innen.
Quo signo nata es?
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Xplore: TVV en CDS zijn wel een en dezelfde firma, hoor. De oplossing ligt voor jou overigens voor de hand: koop gewoon ook een CDS-kaartje en abo en je kan op de eerste rij meegenieten van beide providers <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Je hoeft dus helemaal niet te verhuizen naar Nederland.

 

overigens is de kans bijzonder groot dat als Boomerang, NASN en mogelijk nog andere kanalen worden doorgeprikt naar CDS, dat ook wel zal gebeuren voor TVV.

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Supergoed nieuws. Dat zal de concurrentiepositie van CDS verbeteren.
Ze zijn echt goed bezig dit jaar <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Nieuwe zenders sinds de nieuwe eigenaars:
Tele 2 Voetbal,MTV NL,Extreme Sports,Zone Reality,Zone Club,één,Canvas/Ketnet,MTV Music,Trace TV,Action Now,9 Regionalen,The Box,Film 1 3,Boomerang,NASN!

edit: en Dorcel natuurlijk!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...