Ga naar inhoud


potentiële koper


tuuttuut

Aanbevolen berichten

Ben van plan een Inverto IDL 7000 PVR aan te schaffen; heb een hoop informatie uit dit forum gehaald. Ben reeds jaren in bezit van 2x philips 6072 en update deze veelvuldig met nieuwe hooby-firmware ($#@%!%#$#@#!); ben dus geen newbee.

 

Maar toch vraag ik me af of deze Inverto wel zo'n goede keus is. Het stikt van de fabrieksupdates en telkens lees ik weer allerhande klachten.

 

Graag antwoord op van mensen die dit wellicht kunnen relativeren.

 

En een twee heel concrete vragen: als je nu dit apparaat nieuw koopt krijg je uiteraard de CD-versie. Betekent dit dat je de volgorde van de kanalen (en dan met name de CD-kanalen) niet kunt wijzigen of kan dit wel, maar dan bijvoordbeeld alleen door PC Suite? Want Nederland 1 zou ik toch graag op kanaal 1 willen hebben want anders krijg ik ruzie met de rest van het gezin ...................

Stel dat ik hem 2de hands koop waarbij er nog geen CD-upgrade is toegepast, betekent dat dat ik de kans loop dat op een gegeven moment ik geen CD-kanalaen meer kan ontvangen omdat CD een of andere wijziging toepast waardoor deze receiver hun kanalen niet meer ontvangt?

Xtrend ET9000

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Ben van plan een Inverto IDL 7000 PVR aan te schaffen;


Doen. Ben erg tevreden hier met het apparaat. Je kunt alleen geen gebruik maken van software van derden.

Citaat:
Maar toch vraag ik me af of deze Inverto wel zo'n goede keus is. Het stikt van de fabrieksupdates en telkens lees ik weer allerhande klachten.


Beter regelmatige updates dan helemaal geen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Klachten zul je bij elk apparaat hebben. PVR's zijn nog niet helemaal uit ontwikkeld en blijven natuurlijk halve computers.

Citaat:
als je nu dit apparaat nieuw koopt krijg je uiteraard de CD-versie. Betekent dit dat je de volgorde van de kanalen (en dan met name de CD-kanalen) niet kunt wijzigen of kan dit wel, maar dan bijvoordbeeld alleen door PC Suite? Want Nederland 1 zou ik toch graag op kanaal 1 willen hebben want anders krijg ik ruzie met de rest van het gezin ....................


In de favorietenlijsten kun je zelf bepalen welke zender op 1 enz komt. In de hoofdlijst is dat wat moeilijker, dan wordt de CD volgorde aangehouden maar die is eigenlijk ook weer goed (1 tot 10 voor de nl zenders)

Citaat:
Stel dat ik hem 2de hands koop waarbij er nog geen CD-upgrade is toegepast, betekent dat dat ik de kans loop dat op een gegeven moment ik geen CD-kanalaen meer kan ontvangen omdat CD een of andere wijziging toepast waardoor deze receiver hun kanalen niet meer ontvangt?


Nee maakt niet uit. In de CD versie heb je Fastscan en MHW-EPG erin zitten die de andere versies (voor CD) niet hebben.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het eens met Biggie: elke PVR heeft wel wat en er wordt in ieder geval aan de problemen gewerkt. In principe werkt de machine goed en gebruiksvriendelijk: er zijn inderdaad wel problemen. Als de USB-snelheid van belang is voor jou: koop hem dan niet, want dat is een probleem dat nooit opgelost wordt (vanwege hardwarebeperkingen).

Eigenlijk is dit (bij mijn weten) de enige goedgekeurde CD-ontvanger, die zonder de CD-beperkingen kan werken. Lees onze handleiding voor het hoe en wat.

Dat er nog maar veel updates mogen komen (en liefst een beetje snel!).

PS: Ook een niet-CD-versie kan je via de dealer bij de importeur laten upgraden: voor de ontvangst van programma's maakt dat echter niets uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar toch vraag ik me af of deze Inverto wel zo'n goede keus is. Het stikt van de fabrieksupdates en telkens lees ik weer allerhande klachten.Graag antwoord op van mensen die dit wellicht kunnen relativeren.
Hoi!
Je leest natuurlijk enkel maar klachten op een forum, want de mensen die geen problemen hebben, gaan dat [color:"red"] niet [/color]elke keer vertellen! Als er klachten zijn weten ze het forum te vinden, en bij geen klachten hoor je niemand. Al met al is het een redelijk apparaat, de Inverto
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

nou vooruit dan. Ik heb nooit problemen met mijn IDL 7000 <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Als je een knappe pvr wilt die een scherp plaatje op je tv zet, en je wilt er niet al te veel voor kwijt zijn dan is een Inverto een goede keuze.

 

Zoals Rob al vermeldde, hang er geen usb apparaten aan tenzij je tijd zat hebt, en niet snel gefrustreerd raakt.

 

Het ding bestaat al even, maar is nog steeds niet helemaal af, er wordt (als het goed is) gewerkt aan de schoonheidsfoutjes in de huidige firmware.

 

Maar voor huis tuin en keuken gebruik om lekker tv te kijken en op te nemen voldoet het apparaat hier prima, mijn vrouw kan er goed mee uit de voeten, dus dat zegt wel wat...

 

groet,

 

Wiz

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allemaal hartelijk bedankt voor jullie info en vooral ook de snelle reacties die ik krijg. Een van mijn besluitpunten is zeker in hoeverre zo'n forum ook bij problemen inderdaad tot reacties leidt (al is het maar: 'bekend probleem maar er wordt aan gewerkt'; dan voel je je in elk geval niet helemaal alleen.

 

En jullie hebben gelijk: er is altijd wel wat met apparatuur; ook mijn 2 philipsen zijn niet 100% OK, zeker met de aangepaste firmware wil het nog wel eens tot instabiliteit leiden.

 

Bij deze machine zal hobbyfirmware dus niet mogelijk zijn (en dan doel ik niet op de cracks die er soms inzitten want daar gaat het me eigenlijk helemaal niet om maar meer om de verbeterde functionaliteit. Maar daarvoor is bij dit apparaat de leverancier zelf voldoende bezig het apparataat voortdurend te upgraden met software waarbij het uploaden van de software ook goed geregeld is.

 

Dus: is laat het nog even bezinken, lees er nog eens wat forums op na (o.a. deze maar ook nog een ander die ik inmiddels gevonden heb) en neem binnenkort een beslissing.

 

Nogmaals dank voor jullie reacties. En wellicht zullen jullie je me binnenkort niet meer als potentiele koper maar als als gebruiker terugvinden op dit forum.

 

PS: en sorry dat ik ergens een naam heb laten vallen in het oorspronkelijke bericht. Ik heb wel de regels gelezen maar die naam was absoluut een ongesponsorde site waar echt alleen maar hobbyisten op zitten; maar: ik zal het niet meer doen ...........

Xtrend ET9000

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...