Ga naar inhoud


Reelbox - DUIDELIJKHEID


Ron

Aanbevolen berichten

Het ziet er naar uit dat de indruk bestaat dat de Reelbox op sat4all een verboden onderwerp is. Dat is pertinent niet zo.

Wat wel zo is, is dat een aantal topics over de Reelbox hier in het verleden dusdanig uit de hand gelopen zijn, dat wij niets anders konden doen dan maatregelen nemen.

Wij nemen maatregelen als:

• Leden zich onbeschoft gedragen tegenover andere leden of moderators.

• Er links worden geplaatst die verwijzen naar andere message-boards of sites en de indruk bestaat dat dit gebeurt uit "reclame" doeleinden. Sat4all is voor ieder merk en voor ieder persoon te gebruiken om vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen. Het verwijzen naar een ander board als antwoord op een vraag, heeft wat ons betreft geen enkele toegevoegde waarde en wij verwijderen dan de link en het betreffende lid wordt vriendelijk gewaarschuwd. De betreffende informatie of het antwoord kan immers gewoon op sat4all geplaatst worden. Links naar gesloten message-boards (waar je dus moet registeren om informatie te kunnen lezen), staan wij sowieso niet toe! Links naar andere sites als deze geplaatst worden als een verwijzing zonder toegevoegde waarde, staan wij ook niet toe!

In het verleden is het te vaak gebeurt dat men op dit board reclame maakte voor een eigen site. Reclame staan wij niet toe (zie de huisregels van dit board).

• Leden discussies starten teneinde een ander op onbehoorlijke wijze aan te vallen of ergens van te beschuldigen (zie huisregels).

• Leden hier de boel opzettelijk willen laten escaleren.

• Leden op enige andere wijze de huisregels van dit board overtreden.

Er zijn een aantal mensen die kennelijk niet begrijpen dat de sat4all huisregels door ons vastgesteld zijn. Deze huisregels accepteer je bij registratie en gebruik van dit board. Accepteer je die regels niet en maak je daar openbaar commentaar op, krijg je meteen een ban, want dan heb je hier immers niets te zoeken, maar ga je naar een board waar de huisregels beter bij jou persoonlijke situatie of principes aansluiten.

-----

Ik heb de afgelopen weken herhaaldelijk vastgesteld dat er mensen zijn (in dit geval van andere boards) die de sat4all huisregels niet respecteren en het bovendien ook nog nodig vinden hierop openbaar bezwaar te maken. Dat tolereren wij dus niet en het lidmaatschap van deze personen is dan ook per direct beëindigd. Als je problemen hebt met het beleid van dit board of een beslissing van een moderator, meldt je je bij die moderator (en niet bij een ander) via PM, of stuur je een bericht via het contactformulier. E-mail versturen heeft geen zin, die wordt niet gelezen en niet beantwoord.

Beste leden, sat4all is geen democratie. Wij nemen beslisingen met +/- 20 moderators om alles zo democratisch mogelijk te laten verlopen, maar WIJ nemen de beslissingen. Niet onze bezoekers. Sat4all is een site die belangeloos en kosteloos een service beschikbaar stelt aan onze bezoekers en leden. Aan die service zitten een aantal voorwaarden. Die vind je [hier]. Als je het om wat voor reden dan ook, niet eens bent met die voorwaarden, sluit je sat4all af en bezoek je een andere site, waar de eventuele voorwaarden beter bij jou aansluiten!

Men maakte in dit geval dus openbaar commentaar op het beleid, plaatste URL's (links) in het profiel, de avatar en in de handtekening, terwijl duidelijk aangegeven is dat deze links niet geplaatst mochten worden (in de handtekening en avatar hoort sowieso geen link thuis) en men heeft getracht het beleid van dit board opzettelijk te ondermijnen. Leden die zich in een dergelijke discussie mengen en daarbij wederom de huisregels van dit board overtreden, worden per direct gebanned. Het was deze leden immers duidelijk dat ze daarmee eerdere waarschuwingen opzettelijk negeren en dat dergelijke acties gevolgen hebben.

De moraal van het verhaal is dus: De bans die wij hebben uitgedeeld, hebben geen enkel verband met de Reelbox. Als dit gebeurt was in het Humax forum, hadden deze mensen net zo goed een ban gekregen. Het gaat dus allemaal om goed fatsoen en het respecteren van de huisregels van sat4all. Niets meer en niets minder.

De leden die nu gebanned zijn, hebben vanwege het opzettelijk karakter van hun acties en het feit dat enkele van hen al eerder gewaarschuwd en zelf al eerder gebanned zijn (maar later terugkeerden onder een andere naam), een definitieve ban en zijn niet langer welkom op sat4all. Ook niet onder een andere naam. Iedere actie die men met een nieuwe account op sat4all onderneemt, zal worden gezien als een ondermijning van het beleid van sat4all en daarop zal gepaste actie worden ondernomen.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 46
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Nee, als je daarmee bedoeld dat deze mensen definitief gebanned zijn, is daaover geen discussie mogelijk.

Uiteraard mag je (onze huisregels in acht nemend) aangeven wat je van de rest van het verhaal vind, al zal dat helemaal niets veranderen aan het beleid. Nogmaals, ben je het met het beleid en onze huisregels niet eens, bezoek je het verkeerde board!

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is dan de reden dat dit een open draadje is? De ervaring leert dat het OF uitloopt op een discussie tussen moderatoren en bezoekers (die altijd doelloos is), OF op de gebruikelijke sycofantenparade, wat nog storender is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat ik benieuwd ben wat er eventueel aan reacties komt. Wij voeren hier geen dictatuur. Het doel van de regels en ook dit topic is om het board zo getroomlijnd en gezellig mogelijk te laten draaien. Niet om mensen de mond te snoeren.

Dat iemand na het lezen van dit bericht de huisregels in dit topic op onbehoorlijke aan zijn laars lapt, lijkt mij onwaarschijnlijk en dan wellicht uitsluitend een poging om op eenvoudige wijze zijn gegevens uit onze database te laten verwijderen:-)

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus je vraagt de leden om in een open thread te reageren op een beslissing van de moderatoren, terwijl dat volgens de regels alleen via een PM mag? Wat gebeurt er dan als de leden daadwerkelijk een discussie aangaan over de genomen beslissing? Wordt er dan voor deze gelegenheid een uitzondering op de regels gemaakt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Pilgrim,

 

Ik heb het even opgezocht want ik wist het echt niet <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Sycofant = Verklikker 1128093-loep.gif

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je mag in dit topic op nette wijze aangeven hoe je er zelf over denkt.

Er wordt niemand persoonlijk aangevallen en er worden geen links geplaatst.

de mensen die gebanned zijn, hebben geen recht om gebruik te maken van sat4all en mogen dus ook geen reactie geven.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt er nu dus wel mee bereikt dat er geen reelbox gerelateerde berichten worden gepost.

Dus heb je de mensen die een reelbox hebben bij de poot.

En waarom ik toen een 30 dagen ban kreeg is mij nog steeds

raadsel want er was niets onbeschofts aan mijn post.

 

Gr Birddog <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bedoeld waarschijnlijk dat jullie zelf hebben veroorzaakt dat er geen reelbox topics meer worden geplaatst. Als je eventueel commentaar op je reelbox niet kunt verdragen en dan vervolgens andere mensen onbehoorlijk behandeld is dat reden genoeg voor een ban van slechts 30 dagen. Jij heb je niet 1 maar wel minimaal 5 x misdragen en steeds net op het randje. Natuurlijk is het een keer mooi geweest en heb je maar 30 dagen aan de kant gestaan. Ik ben nog erg mild geweest denk ik want jouw gedrag was kinderachtig en onbehoorlijk.

Dat er wenig topics worden geplaatst, zal ook komen door het feit dat in Nederland vrijwel niemand een reelbox heeft en van het kleine aantal mensen dat er eentje heeft, zal niet iedereen sat4all kennen of bezoeken.

Jij wilde met alle geweld dat er een reelbox forum kwam voor een kleine handvol gebruikers van die box. Dat kunnen wij niet maken tegenover mensen die een forum willen voor maxplus, grundig, IT-Gate en weet ik veel voor welke andere receivers er de laatste tijd een apart forum is aangevraagd.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idem aan Inverto, na het sluiten van het andere inverto forum is hier een kleine opleving geweest, maar de boys gaan toch verder op het andere forum, omdat je toch tegen beperkingen aanloopt. Vindt ik persoonlijk gewoon jammer <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

VU+ Duo2 - PrismCube

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het inverto forum gaat waarschijnlijk ook verdwijnen en de topics worden dan terug geplaatst in overige receivers. 1377 berichten en een nog veel kleiner aantal draadjes in 1 jaar tijd, is gewoon te weinig voor een apart forum. Dan kunnen we voor ieder merk wel een apart forum beginnen en wordt het board onnodig traag en onoverzichtelijk. Graag weer on-topic nu.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...