Ga naar inhoud


splitter gebruiken voor decoder en skystar2


Gast spitfire78

Aanbevolen berichten

Ik heb een schotel van 2 meter laten plaatsen met disecq motor om o.a. Thaicom 2,3 te ontvangen in Indonesië (BVN). Nu heeft men een splitter geplaatst zodat vanaf de LNB 1 kabel naar de decoder loopt en de andere kabel naar mijn Skystar2.

 

Ik heb de decoder en disecq van de stroom afgehaald en geprobeerd om op de pc de kanalen te ontvangen met MyTheatre, maar ik krijg geen signaal. Ik weet dat de schotel goed gericht staat omdat via de decoder wel beeld op TV verschijnt.

 

Kan de Skystar2 wel werken met deze schotel? (sorry ik weet niet precies wat voor LNB erin zit)

 

Mag/kan ik decoder en computer tegelijk gebruiken, of kan ik mijn pc beschadigen? Ik durf nu maar 1 apparaat tegelijk te gebruiken uit angst mijn pc op te blazen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo spitfire78.

 

Probeer eerst eens de Skystar alleen op de schotel. Kijk even of je zo'n vrouwtje/vrouwtje koppelstukje op de kop kunt tikken en haal de splitter er tussenuit en kijk dan of je beeld hebt.

Het gebruik van een splitter op een LNB kan wel maar heeft beperkingen.

Ten eerste moet de splitter geschikt zijn voor satelliet, dus een bereik hebben tot 2200MHz. Verder moet de splitter een gelijkstroom doorlaat in de beide wegen hebben.

Als dat zo is kun je beide ontvangers, als er steeds maar één ingeschakeld wordt, volledig gebruiken. Als je ze allebei aanschakeld kun je alleen transponders ontvangen met dezelfde polarisatie en in dezelfde band.

Met een goede splitter is er geen gevaar voor de ontvangers als je z beide gelijk aanzet.

De enige goede oplossing om twee ontvangers op één schotel te gebruiken is een twin LNB met een apparte kabel voor elke ontvanger. Je kunt echter de motor maar vanuit één ontvanger besturen.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spitfire:

Kun je de Skystar2 ook doorlussen vanaf de ontvanger? (Via een tweede aansluiting op de achterkant: loop through o.i.d.).

 

Ik heb 'm doorgelust, en kan alles zien (en de rotor bedienen), mits de hoofdontvanger op standby staat. Staat de ontvanger aan, dan heb je de bekende beperkingen - en geen rotorfunktie met de Skystar.

 

Voordeel is dat je i.i.g. twee overgangen (F-pluggen) vermijdt voor de hoofdontvanger. En de doorlus-optie is misschien beter dan een losse splitter.

 

*****

Heeft de LNB een 'puree-stamper' op de voorkant, of een klein plastic kapje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartstikke bedankt voor jullie reacties. Ik zal eerst eens proberen om de kabel direct aan de Skystar te koppelen. Ik zie op de tv namelijk wel dat het signaal ca. 10% minder is als ik de kabel naar de pc aan de splitter heb zitten. Sommige satellieten geven dan helemaal geen beeld meer, maar BVN gaat nog wel.

 

Ook zag ik dat er een doorlus mogelijkheid zat op mijn decoder, dus dat ga ik ook proberen. Echter mijn pc staat vlakbij de schotel en de decoder niet.... Maar goed als dat beter werkt, moet er maar weer een lange kabel getrokken worden...

 

Zo te merken hoeft het type schotel/LNB dus niet een beperking te zijn. Het is volgens mij zo'n puree stamper. Ik zal kijken of ik een foto kan plaatsen.

 

wordt vervolgd...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Spifire.

 

Als je toch gaat fotograferen maak dan ook een plaatje van de splitter.

Ik heb een beetje twijfels of dit wel een goede is.

Als je uiteindelijk beide ontvangers onafhankelijk van elkaar wilt gebruiken, op de motorsturing na die blijft zowiezo op één ontvanger, dan is een twin LNB met een extra kabel vanaf deze LNB de enige goede oplossing.

Als je kunt leven met altijd maar één van beide ontvangers actief dan is er goed te leven met een splitter of de doorkoppeling. Dan is onder omstandigheden de motor ook vanuit beide ontvangers te bedienen, maar een motor aansturen vanuit de Skystar is geen makkelijke zaak.

Hier in Nederland is een splitter of doorkoppelen redelijk goed te doen omdat alle Ned. kanalen in dezelfde band horizontaal zitten dus kun je op beide ontvangers daartussen vrij kiezen. Hoe dat daar bij jou zit zul je aan de hand van de kanalen die je wilt bekijken even op Lyngsat of zo moeten uitzoeken.

 

Succes Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste naam- en van oorsprong plaatsgenoot.. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> (en andere helpers natuurlijk)

 

Ik heb vanavond wat testjes gedaan en ik kan het terugbrengen tot de melding: No Signal, bij het scannen van de transponders in MyTheater. Ik heb 1 kabel genomen die direct van de LNB naar de decoder ging en werkte. Daarna heb ik die in de Skystar gestoken, maar: No Signal bij het scannen. Ook het doorlussen via de decoder gaf hetzelfde resultaat.

 

Om te testen of deze LNB wel werkt met mijn Skystar, heb ik de kabel van onze betaal TV (Astro Indonesia) aangesloten. Deze heeft zo'n smalle LNB en een redelijk kleine schotel zoals ik in Nederland ook had. Maar ook hier, geen signaal.

 

Ik zie ook in MyTheater 2 blokjes met 0% staan rechts onderin beeld, maar ik kan mij herinnneren dat ik dat in Nederland ook had, terwijl de rest verder prima werkte.

 

Nu vraag ik mij dan ook af, of er een programma is dat kan laten zien of er wel een signaal ontvangen wordt. Want dit zijn zo'n beetje de opties die ik nu kan bedenken:

 

1. Ik gebruik de software verkeerd. (satellietgegevens in MyTheatre zijn verouderd/werken hier anders/ of ik scan niet goed...)

2. Hardware probleem. De kaart geeft een goede status in de hardware configuratie van WindowsXP. Ik heb mijn PC in anti-statische verpakking in onderdelen in de koffer gestopt en hier weer in een nieuw gekochte kast opgebouwd.

 

Dus hoe en wat kan ik doen om de oorzaak verder te lokaliseren?

 

PS: Ik kan er prima mee leven om alleen via TV of alleen via PC te kijken. Ik vind het gewoon leuk om deze opzet voor elkaar te krijgen. Maar nog belangrijker is dat ik 's avond (hier laat) Sesamstraat, Sinterklaas journaal etc. kan opnemen op de PC, zodat mijn dochter het de volgende dag na school kan zien. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Albert K

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je gecheckt of de frequenties van de tranponders waar je daar naar wilt kijken goed in de tranponderlijst staan?

Probeer eens in Channel list - Scan transponder of je daar de gegevens van de transponder waar je naar wilt kijken kunt vinden.

Als je de mogelijkheid hebt meet dan eens met een voltmeter of er spanning op de coax naar de LNB staat vanuit de Skystar. Er moet 13 of 19 volt staan afhankelijk van het feit of je op een verticaal of horizontaal gepolariseerde transponder afgestemd hebt.

En, zoals moonchild al aangaf, probeer te achterhalen wat voor LNB er voor je schotel hangt.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

enorm bedankt voor jullie hulp zover. Het was gisteravond te donker om de schotel nader te bekijken of foto's te maken. Ik zal het vandaag of morgen proberen te doen en wat verder testen. Ik zal ook kijken of ik een voltmeter kan lenen of kopen, maar als ik mijn vinger tegen het koper houd, dan voel ik wel wat stroom.

 

Albert, bedoel je dat ik aan de hand van lyngsat website o.i.d. de frequenties moet checken in MyTheatre? Het klopt dat ik heel snel No Signal krijg. Wat ik heb gedaan is het volgende.

 

1. Draai schotel naar Thaicom 2,3 en zie BVN op tv via decoder.

2. Haal coax uit decoder en steek in Skystar2

3. Start MyTheatre en rechts/klik > Disecq en scan...

4. Selecteer Thaicom2,3 in linker window

5. Klik "select all" onder het transponder window rechts

6. Klik "scan"

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmm, begin toch meer te denken aan een probleem met de kaart. Ik heb de laatste driver software 4.4.0 gedownload van de technisat site. De drivers ge-update en DVB Viewer geinstalleerd. Maar als ik dit programma start, krijg ik meteen de error: No valid DVB device found. Een gelijksoortige melding krijg ik in Prog DVB. Daar komt de melding Device not started. Maar het vervelende is dat in Apparaatbeheer de Skystar als correct werkend stuk hardware vermeld staat.

 

Overigens heb ik een voltmeter gekocht en er staat ongeveer 15 V op de lijn (ik kan niet zo goed overweg met een wijzer op een schaal).

 

UPDATE: De verschillende programma's geven geen error meer over de kaart. Het scannen van de transponders in MyTheatre duurt nu ook veel langer en er komt steeds: locking...one more time..., en dan alsnog in het rood: No Signal. Ditzelfde geldt voor Measat2 waarop onze Astro betaal TV gericht staat.

 

Is er geen simple programma dat alleen maar laat zien of er wel signaal wordt opgevangen van de schotel waar ie op staat gericht? Het lijkt me sterk dat de kaart stuk is (of zou dat best kunnen?), maar anders gebruik ik de software niet goed ofzo. De stekkers van de kabel lijken me ook goed gemonteerd. Zou het iets te maken kunnen hebben met de rand-aarde van de electriciteit. Die hebben we helaas niet beschikbaar en als ik bijvoorbeeld een ongelakt deel van mijn PC aanraak, dan geeft dat een duidelijke "prik", net als de stekkers van de satellietkabel. Ik meet nu overigens 19 volt op de kabel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De LNB spanning is wel goed, die prik op metalen delen van de PC is normaal als er geen aarde aangesloten is. Voor sat ontvangst is het niet zo'n probleem, behalve die prik dan af en toe, maar voor modem en adsl verbindingen kan het wel een probleem zijn/worden. Misschien kun je een aardelectrode maken door een flink stuk gegalvaniseerde pijp in de grond te slaan, als je daar tenminste inkomt.

Als je het Technisat pakket geinstalleerd hebt dan heb je waarschijnlijk rechts onder in de taskbar ook het rode schoteltje van Setup4pc staan. Klik daar even op en kijk eens of je op een transponder van de sat waar je op gericht staat signaal kunt vinden. Verder zou je het met Satfinder II of fastsatfinder kunnen proberen.

Verder werkt de signaalindicatie van progDVB over het algemeen wel goed.

 

Succes Albert_H

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door middel van Fastsatfinder 2.2.0, heb ik in ieder geval signaal kunnen meten. Daarna lukte het me pas om in de verschillende programma's ook signaal te zien. Fastsatfinder geeft gemiddeld 34% op Thaicom, terwijl mijn decoder 45%-50% geeft. Ik gebruik nu de doorlus van de decoder, die geen effect heeft op de sterkte van het signaal op de decoder.

 

Het lukt me nu om in DVB Vieuwer kanalen te scannen, maar hij pakt niet alles en na een seconde of 10, verdwijnt het beeld, maar het geluid loopt netjes door. Zo zie ik vooral GOD TV en FTV India. BVN heeft hij naamloos ergens neergezet in een "rare scan" die allemaal naamloze namen opleverde. En die doet het ook meestal niet als ik het opnieuw probeer. Toch heb ik BVN 2 keer 10 seconden gezien in DVB viewer voordat het beeld verdween.

 

Mytheatre geeft pas 100% in het rechterblokje nadat ik eerst signaal heb gescand in FastSatFinder, anders pakt MyTheatre geen signaal op. Maar helaas geeft daarna het scannen van de transponders veel: "nothing found" en af en toe "no signal". Het lukt dus niet om beeld en geluid te krijgen in Mytheatre, terwijl ik de gegevens van BVN zoals eerder door Albert_H gegeven, wel zie staan in de transponderlijst.

 

In ProgDVB kan ik helemaal niet scannen/testen, want ik krijg steeds de melding dat ik een geldige frequentie moet invullen en ik weet niet wat ik daar moet neerzetten.

 

Overigens, indien ik mijn decoder uitzet (standby of power off), is er ook geen signaal op mijn Skystar2. In de bijlage een rapport van de scan op Thaicom.

 

Update: Ik heb in DVB viewer opnieuw een scan gedaan met stapjes van 1 MHZ ipv 5. Daarmee heeft ie ook BVN als kanaal herkend in de lijst... maar nu krijg ik BVN net als andere kanalen 15-20 seconden in beeld, maar wel met de Wereldomroep erbij als geluid! Het beeld verdwijnt dus, en het geluid loopt gewoon door, al is het soms wat gestoord.

post-21252-1318258929,5598_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer dat ik hier geen scan op de sats die jij wilt kijken kan doen.

Er is een redellijke kans dat er een paar zaken door elkaar lopen.

Ten eerste de transponder files van de verschillende DVB programma's.

Ik weet niet of je op dat gebied al updates of iets dergelijks gedaan hebt, maar de kans is aanwezig dat de sat's die buiten europa en noord amerika liggen wat minder nauwkeurig bijgehouden worden. ( is een veronderstelling, ik heb eigenlijk geen idee.)

Verder het feit dat de doorlussing niet werkt als de decoder uitstaat. Dat betekend dat de decoder de LNB blijft besturen en je dus in de Skystar afhankelijk bent van de instelling van de decoder. De decoder geeft nu aan of de LNB op horizontaal of verticaal ingesteld staat en of er in de hoge band of de lage band ontvangen wordt.

Een scan door de Skystar zal dus alleen die transponders opleveren die dezelfde polarisatie hebben en in dezelfde band liggen als die waarop de decoder ingesteld staat.

Die 10-15 sec beeld is ook een vreemde zaak en lijkt mij toch in de uitgaande kant van de kaart, dus de codecs te liggen.

Je krijgt nog steeds geen signaal op de Skystar als je deze rechtstreeks aan de LNB koppeld?

Ik zou moeten uitzoeken hoe de transponderfiles er bij DVBviewer en MyTheatre eruit zien. Bij progDVB staan deze in de Transponders dir in de xxx.ini files.

Je zou eens bij Joshyfun kunnen kijken of die actuele .ini files voor Thaicom heeft staan. Voor Thaicom 2 3 zou dat de file 0785.ini moeten zijn.

Het kijkt erop dat bij MyTheatre alles in de Channels.mdb ondergebracht is.

Als je op een kanaal beeld hebt in MyTheatre klik dan eens rechts op het betreffende kanaal in de channellist en kies properties. Laat in het scherm dat dan oppopt eens de Update from Sat lopen en kijk eens of er dan wat veranderd. Dit kun je ook doen bij kanalen die geen beeld maar wel signaal geven. In progDVB werkt dat op dezelfde manier, in DVBViewer weet ik het niet meer, en ik heb op dit moment geen SS2 lopen.

 

In de bijlage is ook te zien dat er alleen H transponders gezien worden en waarschijnlijk alleen onderband alhoewel ik de frequentieaanduiding niet thuis kan brengen. Dat er op 12272 toch wat binnenkomt ligt waarschijnlijk daaraan dat die frequentie met de local oscillator van de onderband ook een geldige transponder oplevert. Kijk eens wat er gebeurd als je de decoder op een V transponder zet of op een in de bovenband.

 

Succes verder en hou ons op de hoogte.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor je hulp zover Albert_H. Ik heb inderdaad ook signaal nu als ik de kabel rechtstreeks aansluit op de transponder, maar ik heb het scannen alleen via de doorlus gedaan. Dat van die codecs vermoedde ik al, want ik heb ook wat problemen met mijn videobewerking. Ik ga in januari een nieuwe install doen van XP en wellicht zijn dan alle problemen weg, ook die met MyTheatre dat ik toch het liefst gebruik.

 

Blijbaar kan deze decoder alleen doorlussen als ie aanstaat, en op dit moment kan ik daar mee leven. Misschien later een splitter, maar degene die ik nu heb (simple T-stukje) geeft teveel signaalverlies.

 

Vwb. de .ini files, heb ik in MyTheatre op import geklikt en de 785.ini van FastSatFinder geimporteerd. Daarna heb ik dus weer gescand op de C-band, maar de melding blijft vooral: "nothing found". Ik zal ze in ieder geval van Joshyfun downloaden (laatste update 14/11/2006). Ik krijg dus op geen enkele manier ook maar 1 kanaal te zien in MyTheatre, maar wel in DVB viewer. Zoals gezegd kan ik niet goed overweg met ProgDVB.

 

Maar ik ben weer wat wijzer en zal doorproberen, want ik ben hoopvol dat het uiteindelijk zal lukken. Ik moet echter een weekje naar Jakarta en zal jullie verder op de hoogte houden. Verdere info blijft uiteraard welkom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...