Ga naar inhoud


Jouw WF90 ook waardeloos tijdens storm? Versteviging mogelijk?


martjeB

Aanbevolen berichten

Ok, ik de 6 schroefsversie, dus dat zou betekenen dat er dus geen duidelijk verschil is in stevigheid, want ik vind ook mijn sub reflector behoorlijk wiebelen.

 

Ik heb vandaag de 6 schroeven door een grotere maat RVS schroeven vervangen, dit lijkt het geheel wel stijfer te maken. Ook heb ik een ondersteuning van de subreflector naar de paal gemaakt, dit nog wat tijdelijk, maar maakt wel degelijk verschil.

 

Gelukkig weer beeld op alles.... Laat de volgende storm maar komen..

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bij die van mij zijn die 4 schroeven voor montage van de grote schotel. De reflector zit gemonteerd aan 2 gebogen kokers. Die 4 schroeven vervangen lijkt mij niet zinvol.

De kokers versterker naar de paal en idem met de rail lijkt mij wel goed.

Binnenkort ook eens kijken wat er te knutselen valt.

 

Zal wel iets van klem-plaatje en draadeinden worden......

post-2443-1318259003,3368_thumb.jpg

Gtz. Martje B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Ik heb ook niet die mooie bout om de elevatie traploos te verstellen.


De versie zonder die bout is een eerdere uitvoering van de Wavefrontier, tegenwoordig hebben ze allemaal wel een bout.

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist even op het dak gekeken. Het waait hier nu weer flink.

 

De hele opstelling beweegt in de wind, alleen de zelfgelaste terrasvoet geeft niet mee. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Het punt waar het kantelmechanisme aan de rest van de schotel zit, is gebout met 2 bouten. Hierop kan ook de schotel scheef gesteld worden. Dit is het eerste punt wat buigt/veert. Hier een mm. speling is bij de reflector opeens centimeters! Verder veren de armen van de reflector, de plastic blokjes, de rail. M.a.w. alles veert en buigt.

Ik wil nu in ieder geval van de verlengde rail naar de reflector een draadeindje monteren. Lijkt mij vrij eenvoudig door gaatje boren in zijkant reflector, en het draadeind (2x 35cm M6) hierin vast te zetten. Aan andere zijde mbv stripje (5cm) koppelen aan verlengde rail. Dan is de rail alvast stabieler.

 

Verder twijfel ik over het koppelen van de reflector naar de voet. Mbv een strip van ca. 65cm (56cm hh) kan ik koppelen naar de voet. De schotel verdraaien kan ik dan dus niet meer. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Verder wil ik eigenlijk de 2 kokers die de reflector dragen onder de schotel koppelen aan de paal. Hiermee wordt ook de schotel zelf stabieler.

De kokers zitten op 28 cm uit elkaar. Denk dat ik deze inklem tussen 2 strips en vervolgens de strips koppel aan een klem om de paal. De afstand naar de paal is bij mij ca. 7cm. Geloof dat de paal 76mm was?

 

De reden dat ik dit zo uitgebreid meld is tevens dat ik zo mijn kladblokje veilig gesteld heb. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Schiet er maar op!

Gtz. Martje B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is inderdaad veel te verbeteren aan dat soort uitgebreide opstellingen .

Ik zou i.p.v. die draadeinden (roesten op den duur) gaan voor dunne aluminium pijpjes (daarvoor heb ik oude tv antennes bewaard) uiteinde platslaan en (nadeel) de gaatjes meteen op de juiste afstand boren .

Ik heb hier 4 lnb's op een triax 78 cm , die staat tegen de achtergevel tamelijk uit de wind maar toch zie je de feedarm nogal bewegen .

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn schotel hangt dan wel redelijk uit de wind, maar als het zo stormt staat ie toch flink te wiebelen. Het is natuurlijk ook een groot oppervlak en eigenlijk moet ie ook niet te star zijn, want dan breekt het hele spul gelijk af. De LNB rail bewoog niet zo erg tijdens de storm. Toch als je zo naar dat gewiebel staat te kijken verbaast het dat je nog goede ontvangst heb. Alleen de transponder van Ned1,2 en 3 was minder dan normaal en af en toe blokte het beeld een beetje. Ik heb niets aan de schotel gedaan en nu is de ontvangst weer perfect. Toch zijn dat eigenlijk de momenten, dat je de LNB bij zou moeten stellen om de optimale positie te krijgen. Maar goed, de zon schijnt weer <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
.
Ik zou i.p.v. die draadeinden (roesten op den duur) gaan voor dunne aluminium pijpjes (daarvoor heb ik oude tv antennes bewaard) uiteinde platslaan en (nadeel) de gaatjes meteen op de juiste afstand boren .

Ik dacht zelf aan RVS, maar die alu pijpjes is ook een mooie oplossing!
Nu we het over roesten hebben; wat een roestbouten zijn er gebruikt zeg.
Eigenlijk moet ik ze allemaal vervangen. Een voordeel van roest is weer wel, dat het niet vanzelf losdraait. -Totdat het breekt-

Gtz. Martje B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist verstevigingen aangebracht... Wat is het koud zeg!

Ik zal binnenkort wat fotoos plaatsen vd aanpassingen.

 

Kort samengevat:

-raileindes mbv rvs draadeind aan zijkant reflector gekoppeld.

-reflectorbeugels thv paal gekoppeld aan paal.

 

Wat nog steeds opvalt zijn wiebelende lnb's in de plastic houder, maar dit is bij de meeste schotels. De beugel zelf en reflector zijn een stuk stabieler dan voorheen.

Gtz. Martje B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Let op!

 

Bij de paalbevestiging dien je rekening te houden met 2 kantelmogeljkheden van de schotel.

 

Met de draadeinden kan je het voorover hellen van de schotel volgen. Zou de schotel verder achterover geplaatst moeten worden, dan kan dat eenvoudig door afstelling van de draadeinden.

 

Het scheef draaien van de schotel wordt opgevangen door de hoeklijnen voldoende lengte te geven. Ik had hier bij het meten geen rekening mee gehouden. <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Gelukkig gaat het bij mij net goed. -1 reflector koker wordt maar net ingeklemd door de hoeklijnen-

Ipv een langere hoeklijn kun je ook meerdere gaten boren, zodat de hoeklijn altijd middenin de reflectorkokers zit.

 

Het verdraaien van de schotel om de paal zelf ondervind geen hinder van de versteviging.

Gtz. Martje B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...