Jump to content

trust

V.I.P.
 • Posts

  7,174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Community Answers

 1. trust's post in Wat is dit voor LNB? was marked as the answer   
  Ik had dat gelezen in een oude posting van Sjaakk , kunnen we die weer eens een de schuld geven ( grin)Leuke site Rob , veel interessant leesvoer .
  Nu weet ik ook de functie van die massieve dwarsstaaf die ook in C band lnb's zit en in de C/ Ku combi's daar het signaal op één van de Ku polariteiten verstiert .
  Bij mijn pogingen zelf een ideale combi te maken met een BU single achter de beste C lnb die ik had , liep ik tegen dat euvel aan .
  Ik had zelfs al een systeem gemaakt om een staaf motorisch in en uit te schuiven .
  Maar omdat zowel C lin. als C circ. met dezelfde lnb te onvangen op beide teveel compromissen opleverde ben ik overgegaan naar lnb wisselaars .
  Hierbij altijd de beste lnb in focus .
 2. trust's post in Nilesat: Heeft iemand ontvangst op 12265 H 27500 FEC 2/3? was marked as the answer   
  Hier in Nijmegen met 120 cm DeltaStar Gregorian en Inverto Balckultra single lnb voldoende signaal , gecodeerd dus geen beeld .
 3. trust's post in teleco flatsat classic probleem err3 was marked as the answer   
  Vanmiddag de installatie bekeken , de AZ motor stopte abrupt , liep niet vast ofzo .
  Mijn vermoeden was of softwarefout of kabelbreuk .
  Door de verbindingskabel ( 3 dikke en 7 (dacht ik) dunne draden) door te piepen en bij de doorvoer in de unit te bewegen,  bleek een dunne grijze draad de veroorzaker van het probleem te zijn .
  Omdat er voldoende overlengte in de kledingkast was , hebben we de kabel verder in de unit getrokken , opengepeld en die grijze draad op de breukplaats aan elkaar gesoldeerd . De overlengte in de unit weggebonden en een test gedaan .
  Na enig zoeken van de unit werd Astra 19.2º gevonden en was er beeld .
  Leuk klusje , zelf ook weer wat meer inzicht met deze voor mij onbekende unit gedaan .
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.