Jump to content

trust

V.I.P.
 • Posts

  7,174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Everything posted by trust

 1. Tjonge , tjonge , tjonge wat een slechte handleiding . De juiste handelingen zijn in dit topic al meerdere malen door verschillende members gemeld. Allereerst zou ik er bij vermelden dat het voor een STAB motor is . Ook de volgorde van handelingen klopt niet , eerst signaal zoeken en dan de motor monteren ? Kijken of je signaalmeter het doet op Astra 19.2º zonder dat er iets is uitgericht ? Zoeken op Sirius op de dode transponder 11.288 ? De motor stopt nooit op 4.8º met usals instellingen aan deze kant van de Noordzee , alleen ongeveer als je in Londen woont . Gauw in de prullenbak ermee !!
 2. Laat je ook nog even zien waar we het lezen kunnen dat het filter afneembaar is ?
 3. Bovendien is het zeker wel mogelijk te zien op welke satelliet de schotel gericht staat , door eenvoudig de ontvangen kanalen te vergelijken met Kingofsat of Lyngsat
 4. Iets wat jij ook niet zeker weet ! Je schrijft : Ik lees dat de hitte- en uv-bestendige filter afneembaar is. Waar staat die tekst ? Zou dit dan ook een naad zijn ?
 5. Je schreef dan staat hij nu juist en helaas niet dat je hem van 30º versteld had . Het zijn de details die het er toe doen om je goed van dienst te zijn . Nu lees ik weer iets over een multiarm wat bedoel je daarmee ?
 6. Wat bedoel met de rotor staat al 30º naar voren ? Jouw breedtegraad is 51,0º , stel de rotor daar op af , daarvoor staat aan de ene zijde een schaalverdeling op de motor , soms een elevatie schaal aan de andere zijde , die moet dan op 39º staan .
 7. Pfffft , ik dacht dat je het nu wel zou snappen . antwoorden van Eduard07 : Het nulpunt voor jouw woonplaats is om en nabij 5 graden oost. Daardoor moet dat het hoogste punt van je schotel zijn en gebruik je Astra 4E als nulpunt om je schotel die baan zo dicht mogelijk te volgen. DAN pas werkt USALS, anders zit je overal (5 graden) naast en heb je ook geen maximale ontvangst. De schotel staat dan namelijk ook steeds boven of onder de satelliet waarop je wilt afstemmen. We weten niet waar je zit maar beste is om je schotel in een lijn te zetten met de motor (zorg dat de motor op de nul positie staat) en dan dit geheel rond de as te verdraaien tot je signaal hebt op de Sirius satelliet op 4.8° oost. Ik begrijp je redenatie, maar zoals ik hierboven al zei, zit je dan steeds te hoog of te laag met je schotel omdat je in feite nog steeds een halve cirkel trekt NAAST de Sirius-baan die je zou moeten volgen voor maximale ontvangst. Daarmee heb je ook alle posities verschoven. Dus je moet echt terug naar het echte nulpunt van Malderen: Sirius/Astra4. Anders verlies je echt veel signaal. 5 graden ernaast zittten is echt veel. De enige zuivere manier is de rotor op het NULpunt zetten, handmatig naar 4,8 draaien, maximaal instellen (kantelen) en dan stevig vastzetten. Elke andere manier leidt tot steeds meer signaalverlies als je verder van 4,8 wegdraait. En USALS gaat dan niet meer werken doordat die satellieten en/of zenders niet meer vindt.
 8. Hoe zou het komen dat we , Mebo , Zilverhippie , yuoriy en ik je verkeerd begrijpen ? Je schrijft wel 5 x De motor moet - uiteraard - op NUL staan, dus het hoogste punt. 5 graden oost is immers het hoogste punt voor de lokatie Malderen. Je draait dus handmatig de schotel naar 4.8 graden terwijl de motor op NUL staat. En nergens laat je de motor eerst naar 4.8º draaien , en dat is het essentieele wat yuoriy bedoelde . Inderdaad , ook door de motor eerst naar 19.2º oost te laten draaien via usals kun je daar de zaak afstellen . De schaalverdeling op de diseqcmotor geeft niet direct de aanduiding van de gekozen satelliet . Alleen als jouw positie op de 0º Lon ligt komen de posities in het midden gedeelte enigszins overeen . Ik zit op 51.8 / 5.8 als ik op Astra 1 sta wijst de motor 15º oost aan . Door usals is het dus mogelijk om correct de clarkebelt af te stellen zelfs zonder dat je zicht hebt op de meest zuidelijke positie . Met een polarmount zonder schaalverdeling wordt dat een stuk lastiger . Jij hebt gewoon de mazzel gehad dat jouw Lon 4.36º oost is dan zit je er maar minder dan 0.5º naast .
 9. De lengtegraad van amsterdam is 4.98 gr , dat komt vrijwel overeen met de positie van Astra 4 , dus in jouw geval 100% OK . Een kleine afwijking van het nulpunt merk je niet gauw met een relatief kleine schotel door de wat grotere openinghoek . Maar als je echt ver naar b.v. 72 gr oost gaat is de kans dat je daar iets boven of onder de clarkebelt aanwezig . Velen merken dat niet eens omdat sommige diseqc motors dat draaibereik niet halen .
 10. Het hoogste punt van de clarkbelt zit op de lengtegraad waar de schotel staat , simple as that ! Vul bij dishpointer maar een willekeurige stad in europa in en zoek een sat waarbij de groene lijn recht naar beneden (zuiden) loopt dan zul je dat zien .
 11. Ik ga niemand afkraken maar Eduard is wel abuis ! om de clarkbelt goed te volgen met usals moet je met de juiste lat / lon instelling in de ontvanger / tv , eerst via dat apparaat naar Astra 4 laten draaien en dan d.m.v. Verdraaien op de paal , max. signaal zoeken op die unieke TP . Het zal idd op de locatie van topic starter niet zo veel uitmaken , maar Eduard , hoe zou jij het doen als je locatie op een lengtegraad van 7gr woont ? Ook 4,8 Oost als zuid nemen ?
 12. Heb je al geprobeerd met een verfstripper de voet te verwarmen ?
 13. Tja , als je een te zuinige auto hebt , roest je tankdop vast .
 14. Auteur P van Rossem was hier als lid PaulvR en later als T90user
 15. waar heb je die info gevonden ? Vreemd dat Sprietje dat niet wist
 16. Dat kantelpunt is helemaal niet zo scherp . Zet de lnb maar eens op enkel 9750 lof , 22 khz staat dan uit . Dan heb ik hier nog steeds signaal op 11.739 V ook nog op 11.856 V en zelfs 11.876 H . 11.914 H niet meer . Waarschijnlijk is e.e.a. Ook afhankelijk van type / merk lnb
 17. Als het over twee weken maar geen Rampvoort gaat heten
 18. Heb je wel dezelfde zenders op beide apparaten ? Lijkt me dat in de sathero de diseqc insteliing niet goed staat Die moet voor 28.5 E op 3 staan
 19. En daar hebben een heleboel mensen een boterham aan
 20. Zonder dat plaatje gebeurde het weleens dat de spanstift die de as aan de schaal fixeerd , speling kreeg of zelfs kapot ging . Later dus een uitvoering gemaakt zoals op de foto . maar voor die uitvoering met sg2100 heb he toch helemaal geen V box nodig ?
 21. Op deze schotel heb ik voor PaulvR een SG2100 op de draai as geplaatst . Veel stabielere constructie en groter draaibereik dan met de Fibo motor .
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.