Ga naar inhoud


Digitenne, complete pakket met DVB-T FTA only receiver


Gast

Aanbevolen berichten


  • Reacties 75
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Heb je die reader in phoenix mode staan met die com poort ingestelt..??

 

Ik heb een dynamite heeft andere s/w daar moet ik phoenix mode eerst opstarten en een freq ingeven , daarna werkt de conax plug in alle apps en wincs, poorman cam enz ook.

 

1434967-untitled.JPG

 

De dynamite pakt power en progt kaartjes via USB, een serial kabel is nodig voor de cam emu (in mijn geval).

post-266-1318259112,4094_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja die heb ik ook en die kan niet in de phoenix mode, maar je Mastera3 wel op standje 1 staat hij goed.

 

Maar zo blijf je zooi kopen wat niet werkt, nu die Inifity usb weer. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij staat op de onderkant wel dat hij Phoenix compatible is...En er zit het progje Infinity USB bij...en die ziet de cardreader wel...en die kan ook wel in de Phoenix mode...maar hier kan ik geen virtuele compoort vinden...

VU+ UNO 4K se VTI 15 ; Nvidia Shield TV Pro Ziggo ;LG G1 OLED55G1RLA - 4K OLED TV ; Sonos; Arc Soundbar, Sub, 2x New Play:5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je dan de Smartmouse usb van WB??

Als hij in de phoenix mode kan is het goed er staat een beschrijving bij Duwgati.

 

Bij het installeren kun je een probleempje met de driver hebben staat er te lezen. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja die heb ik, en zit nu met de drivers te stoeien...is net als bij Duwgati staat..maar weet zo niet wat ik moet verwijderen....dus we prutsen nog ff door...

VU+ UNO 4K se VTI 15 ; Nvidia Shield TV Pro Ziggo ;LG G1 OLED55G1RLA - 4K OLED TV ; Sonos; Arc Soundbar, Sub, 2x New Play:5

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Nav bovenstaande ben ik zelf ook maar eens aan de slag gegaan om te zien of ik mijn medicenter aan de gang kan krijgen met DVB-T digitenne zonder decoder van KPN omdat ik nog niet weer een kast erbij wel en graag direct het digitale signaal wil hebben zonder onnodig omzetting naar analoog.

 

Hieronder een beschrijving van mijn ervaringen. Na wat stoeien met apparatuur is het me gelukt om digitenne inclusief gecodeerde zenders te zien op mijn mediacenter met een Avermedia PCI hybride TV kaart. Nog niet in mediacenter maar wel in ProgDVB. Het werkt nog niet helemaal feilloos. Kan nog wat goede raad gebruiken.

 

Ik heb gebruikt:

Philips mediacenter MCP9360 met Avermedia 16E kaart, met OS windows XP MCE 2005 SP2

Dynamite, (Duolabs card programmer, 39 euro)met cas studio software

USB-RS232 converter (Gembird, 19 euro) is nodig tussen Dynamite en mediacenter omdat dit mediacenter geen R@232 poorten heeft, alleen USB

Een smartcard van digitenne

ProgDVB 4.82.4 standard edition

cnxcam 0.1.0.3b en 0.1.04 (Puging voor progDVB)

 

Eerst driver ge-installeerd voor de gembird USB-232 converter en software CAS studio voor dynamtie. Vervolgens progDVB met als device Local DVB digital antenne. Plugin cnxcam 0.1.0.4 gekopieerd naar plugin dir van ProgDVB

Com port gee-edit in cnxcam.ini file (moet de poort zijn waar de Gembird opzit, kun je eenvoudig vinden via device manager van windows XP)

Ok ready to go, eerst de phoenix mode geactiveerd (3,579 Mhz) van de Dynamite en smartcard in de Dynamite gestopt. ProgDVB opgestart en naar zenders laten scannen door zelf de frequenties op te geven waar de bouquetten zitten voor mij locatie. Autoscan werkt niet. Ok nu zijn alle zenders te zien in de channel list en je kunt ook zien welke gecodeerd zijn en welke niet.

 

In eerste instantie had ik cnxcam 0.1.0.3b geinstalleerd, die werkt en ontvangt ook de ECM pakketten maar niet de EMM paketten. Later ben ik erachter gekomen dat de PID van de ECM en EMM verschillend zijn en dat dit de oorzaak daarvan moet zijn. Conxcam 0.1.03b gebruikt dezelfde PID voor beide. Dat is een probleem want als geen EMM pakketen ontvangt (en verwerkt) dan kan je smartcard niet geactiveerd worden en/of niet correct bijgewerkt worden om het signaal te decoderen en dus bleef het beeld zwart bij mij. Mijn kaart was telefonisch geactiveerd maar om die acticering op de kaart te verwerken moet een EMM pakket geschreven worden om de kaart te updaten. Omdat cnxcam 0.1.03b die niet ontvangt door verkeerde PID voor Emm pakketen gebeurd er dus niets.

 

Cnxcam 0.1.03b verwijderd en 0.1.04 geinstallerd. Daar zit een setting in dat hij kan scannen op welke PID een ECM en EMM pakket wordt verstuurd, en inderdaad ze zijn verschillend. Nu ontvang je ook EMM pakketen en die worden ook naar de kaart geschreven. Helaas bleef het beeld nog steeds zwart ondanks het feit dat cnxcam monitor aangaf dat alles ok was en (up and running ).

 

Wat nu?

Vervolgens cnxcam 0.1.04 verwijderd en wederom cnxcam 0.1.0.3b terug gezet en jawel het wonder is geschiedt, beeld ! op alle gecodeerde kanalen. Nadeel is wel dat er weer geen EMM pakketten ontvangen waren dus kaart updates worden niet verwerkt. Dat betekend dus elke keer de cnxcam 0.1.0.4 even terugzetten om de kaart te updaten, das niet echt handig. Moet nog uit zien te vinden waarom cnxcam 0.1.0.4 geen beeld geeft en 0.1.0.3b wel

 

Misschien heeft iemand hier nog een goede tip

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

heb inmiddels een wat eenvoudiger oplossing gevonden.

 

Heb de digitene kaart gewoon in mijn dreambox kaartlezer erbij gestopt. Met een programmatje wincs (dat haalt de kaartgegevens op via mijn LAN van de kaart in de dreambox)en DVB dream kijk ik nu eenvoudig digitenne op mijn PC.

 

Probleem is nog de kaart update dat gaat (nog) niet in de dreambox, wincs geeft emm pakketten niet door. Dus 1 keer maand moet ie dus toch even in de dynamite.

 

Deze opstelling heeft overigens nog andere voordelen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mooi draadje.... gewoon een orginele ontvanger a 89,95 krijg je terug ook die 89,95 is dus gratis en abo van 6,95 pm. werkt perfect.
Geen Dreamboxje nodig en vreemde software en... hoeft ook niet 1x pm. in de Dynamite.
Hoef je niks illegaals te doen.



ja klopt, maar als je drie TV's in huis hebt dan heb je wel drie van die ontvangers nodig en die zijn niet gratis. Drie keer een abo ook niet. Ik weet je kunt drie kaartjes registreren op een abo. Drie gebruikers op een kaartje binneshuis is dus mijn inziens niet illegaal. Verder heeft digitenne op je PC ook als voordeel dat er wat software is (gratis) die je kunt gebruiken om programm's op te nemen op je HD heb je er dus meteen een PVR bij. Een usb stickje van 35 euro is alles wat je nodig heb, je moet uiteraard wel willen kijken via je PC.

Verder staat mijn huis al vol apparaten en ik wil er niet nog een kastje bij hebben bij de TV.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Quote: Drie keer een abo ook niet. Ik weet je kunt drie kaartjes registreren op een abo.

--------------------------------------------------------------------------------

Je mag gewoon per abo 3 cards activeren doe ik hier ook!

Je koopt 1 ontvanger met card bij de Kpn en je krijgt je geld terug dan vervolgens koopje op Marktplaats 2 gebruikte ontvangers met card voor weinig, opgelost!

 

En...Usb Dvb-t is bedoeld voor Free to air ontvangst en met zo'n Dreambox kraak je middels software etc. de gecodeerde dus de betaalzenders.

Dat was wat ik bedoelde niet meer en niet minder, je moet zelf weten wat je doet! maar mijn manier is eenvoudiger en goedkoper.

 

Riso <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Riso, DVB-T is in de ons omringende landen overal gratis met een ruim aanbod. Niet in nederland daar moeten we weer eens betalen. Het gevolg is dat er maar een beperkt aanbod is van tunertjes en ook dat die usb stickies geen kaartlezer hebben. En als je dan via de PC wilt kijken wat steeds meer gemeengoed wordt als je kindertjes hebt, dan bieden die separate kastjes geen oplossing. Derhalve gaan mensen creatief worden en iets bedenken.

 

Tja ieder zijn keus he. Vroeger had een een kabel abonnement en je kon daar binneshuis zoveel TV's op aansluiten als je wilde. De goeie oude tijd. Met de move naar digitale televisie proberen de providers er munt uit te slaan om voor elke TV een apart abonnement te vragen, dat vindt ik wat overdreven. Mijn inziens maakt het weinig uit of je nu drie of vier of meer TV in huis toestaat op het abonnement. Het probleem met digitenne is natuurlijk dat je zo'n kaartje overal mee naar toe kunt nemen en ook bij de buren werkt, dus heel de buurt op een abonnement. Jij zult wel niet in zo'n buurt wonen waar ze met drie-en een abonnement delen en iedereen keurig zijn eigen abonnement heeft.

Kan me eerder voorstellen dat KPN dat wil voorkomen. Eigenlijk is dan een systeem dat je met 1 kaart in heel het huis kunt kijken nog wel een betere optie. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben het wel met je eens over DVB-T is in de ons omringende landen overal gratis met een ruim aanbod.

Dat van die kindertjes snap ik ook wel, heb er zelf ook 2.

Dat creatief zijn kan ik dus ook wel begrijpen.

Dat idee van jou voor 1 kaart per woning is mooi maar technisch moeilijk uitvoerbaar en wat dacht je dan van cardcloners bvb. : jij gebruikt jouw card thuis bvb. op 4 tv's en maakt 4 clonen voor de buren etc etc.

Gaat Kpn mooi failliet!.

Dit is het makkelijkste heb je wel een berg kastjes: Je mag gewoon per abo 3 cards activeren doe ik hier ook!

Je koopt 1 ontvanger met card bij de Kpn en je krijgt je geld terug dan vervolgens koopje op Marktplaats 2 gebruikte ontvangers met card voor weinig, opgelost!

 

Quote:Eigenlijk is dan een systeem dat je met 1 kaart in heel het huis kunt kijken nog wel een betere optie. NU HEB JE NOG STEEDS OVERAL IN HUIS KASTJES NODIG.

 

Quote:Jij zult wel niet in zo'n buurt wonen waar ze met drie-en een abonnement delen en iedereen keurig zijn eigen abonnement heeft. KOM EENS KIJKEN ZOU IK ZEGGEN JE BENT WELKOM, MAAR IK DEEL MIJN ABO NIET MET BUREN HOEFT OOK NIET VOOR DIE 6,95 IS NOU NIET EEN ERG GROOT BEDRAG, LIJKT ME.

 

Ps. Niets is persoonlijk, is gewoon mijn mening en jij hebt die van jou.

 

Mvrgr. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Quote:

Ben het wel met je eens over DVB-T is in de ons omringende landen overal gratis met een ruim aanbod.

 

Hallo Riso,

 

Onjuist! In die landen betalen de mensen forse bedragen kijk-en luistergeld.

(Apart en per maand te voldoen.)

Om die reden is dit jaar een forse verdere verhoging in Engeland - voorgesteld

door de BBC met forse salarissen, gouden handdrukken en vergaande digitale plannen- afgewezen.

Ondertussen heeft de politiek in Duitsland ook weer een verhogingstruc in petto: de deelstaten bedenken momenteel allerlei foefjes om verder te verhogen.Men had al de heffing van kijk- en luistergeld op een PC.

Het nieuwste plan in Duitsland betreft nu een persoonsgebonden heffing op een

mobiele telefoon waarop je radio en/of tv (DVB-H) kunt ontvangen!

 

Nederlanders betalen kijk- en luistergeld via de belasting. Precies hoe publieke taken horen te worden gefinancierd, en geen extra doelbelastingen ernaast met een jaarlijkse rondedans over allerlei drogredenverhogingen inclusief inflatiecorrecties.

 

Ik denk dat de Nederlandse constructie nog de meeste voordelen heeft.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...