Ga naar inhoud

Eduard07

Leden
 • Aantal items

  10476
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Eduard07

 1. Eduard07

  100 km/h

  Dat is maar net hoe je "milieu" definieert. Er heeft in noord Nederland een letterlijk waanzinnige, bijna asociale roofbouw plaatsgevonden bij de winning ervan.
 2. Die kon wel eens heel ver weg liggen, inderdaad. Voorlopig smelt het ijs in ons deel van de wereld in een nog veel hoger tempo dan gedacht: https://www.nu.nl/klimaat/6016960/ijskappen-groenland-smelten-zeven-keer-sneller-dan-dertig-jaar-terug.html Wat wil je ook, met hittegolven van rond 40 graden Celsius? (Voor mij "rotweer")
 3. Hartelijk dank! (Ik denk trouwens dat ze de zaak gaan verliezen. Met name als de bomen er ook al stonden toen ze het appartement betrokken. Zo zit dat meestal.)
 4. Dit is dus LPAM zoals we dat in Nederland ook kennen. Het woord "renaissance" lijkt me sterk overdreven, zeker in dit geval.
 5. We zijn weer terug bij af. Daar waar de mens niet van de natuur af kon blijven, is het juist helemaal niet goed gegaan. Zat voorbeelden in de afgelopen honderden jaren van waar de mens heeft ingegrepen, en de natuur onherstelbaar heeft verpest of uitgeroeid. En dat proces heeft zich de afgelopen 100 jaar in een weergaloos tempo voortgezet. Die schade kan de natuur nooit bijhouden. Land, zee, lucht, nergens is de mens met enig respect omgegaan met zijn eigen woning. Veel schade is niet meer terug te draaien. We kunnen alleen proberen op de rem te trappen. Maar dat gebeurt dus ook niet. We mogen er niet zomaar van uit gaan, "dat het wel goed zal komen"? Dat is een aanname. Ik vrees voor de generaties na ons. Biodiversiteit is een noodzaak voor balans. Alles hangt met alles samen. Je kunt niet willekeurige stenen uit een muur trekken en er vanuit gaan dat die muur wel overeind blijft.
 6. En ik plaatste ook een dergelijke link. En die ontkenningen worden nog gekker als een lokaal radiostation in Geelong (Bay 93.3) de hele donderdag 21/11 live verslag deed van de ongebruikelijke hitte. En dan nog ontkennen en zelfs uitgemaakt worden voor leugenaar. Met zelfs het "verzoek" "de discussie te verlaten". (Tenminste, die post las ik in Sat4all in mijn parallelle. real world. Ik hoop wel dat dat klopt.. 😰 )
 7. Ook onjuist, want in october was er ook al een hiitegolf die zeer ongebruikelijk was voor die maand: https://7news.com.au/weather/melbourne-weather/australia-heatwave-temperatures-set-to-soar-for-melbourne-sydney-and-adelaide-c-519814 Je probeert feiten naar je hand te zetten, maar dat gaat je niet lukken, want meten is weten.
 8. Voor objectiviteit met degelijke onderbouwing moeten we bij jouw duim zijn? Feiten kun je namelijk controleren.
 9. Je bent aan het trollen of je leeft in een parallelle wereld a la Trump. In ieder geval spreek je niet de waarheid.
 10. Zegt genoeg over Clarkson. Zielige reactie. De man blijkt hiermee een zeer beperkt en egocentrisch denkvermogen te hebben. Weten we dat ook weer. We zouden deze redenatie trouwens even gemakkelijk om kunnen draaien: Het is de schuld van Clarkson dat we nu met veel luchtvervuiling en smerige diesels zitten. Maar dat slaat even zo goed nergens op...
 11. Dus als de lokale krant beschrijft wat er feitelijk aan de gang is, en ik laat jou dat lezen, dan lieg ik? Wat een kronkel moet je soms maken om je gelijk te halen, he? Je slaat door.
 12. Maar als Jakarta meters wegzakt door te veel water oppompen en te veel asfalt waardoor er geen nieuw regenwater meer kan worden opgeslagen, is het niet het klimaat, maar de mens. De bodemdaling in Groningen is ook het gevolg van menselijk handelen, niet door klimaatsverandering. In noord Duitsland hebben ze immers dat probleem niet. De stijging van de zeespiegel lijkt, daarmee vergeleken, tot nu toe een peuleschil. Wat allemaal nog steeds niet wegneemt, dat menselijk handelen uiteindelijk ook klimaatsgevolgen kan hebben. Denk aan het kappen van wouden of de co2 uitstoot.
 13. Maar dat kun je niet zeggen van het totale klimaatsvraagstuk. En daar speelt het menselijk handelen ook een centrale rol in. En wat je nu ook ziet, is dat de mens zeer wel in staat is een habitat uit balans te brengen. In bepaalde gevallen zelfs grote en misschien deels wel blijvende schade toe te brengen. Schade waar die we als een boomerang terugkrijgen.
 14. https://www.ad.nl/buitenland/jakarta-zinkt-in-recordtempo~adc7bcd4/ Voornamelijk menselijk handelen. En dan zijn we gelijk weer terug bij de kern van het klimaatsvraagstuk.
 15. Heb je wel goed gelezen wat ik hierboven heb gezegd? https://www.geelongadvertiser.com.au/news/geelong/extreme-heat-forecast-for-geelong-and-the-surf-coast-on-thursday-soaring-to-a-maximum-of-39c/news-story/1944ad8a1490be74ac86ad78bf3795ae
 16. Vorige week was het in Geelong 's ochtends vroeg al 26 en overdag meer dan 40 graden, weet ik uit betrouwbare bron. En Geelong en Melbourne liggen niet ver uit elkaar. Dat zijn toch extremen.
 17. Sommige mensen die hun gelijk niet kunnen krijgen, gaan op de persoon spelen. Zo ken ik je ook. Ik heb daar geen zin in. Succes met het zoeken naar bevestiging van je eigen gelijk..
 18. Ik denk dat jij hier degene bent die dramt en trolt. Bewijzen te over, maar jij kijkt liever de andere kant op, begrijp ik. Gelukkig behoor jij tot een minderheid. De meerderheid beseft wel dat we de boel aan het vernielen zijn. De discussie is niet meer OF, maar HOE en HOEVEEL en DOOR WIE.
 19. Hij doet het heel slecht op handelsgebied. De wereldhandel is nog nooit zo beschadigd door een (US) president. Om maar te zwijgen over de internationale relaties. Trump leeft in zijn eigen parallelle droomwereld waarin totaal geen milieuproblemen bestaan. Of andere problemen die hij liever negeert omdat dat hem beter uit komt.
 20. Gerrit, als er iets een aanname is, is het jouw redenatie. Er zijn wetenschappelijke aannames op basis van meetbare harde feiten. Dat er in lopende onderzoeken bijstellingen plaatsvinden, is gebruikelijk in de wetenschap. Die wil zo exact mogelijk zijn. Maar de tendensen worden door verreweg de meeste wetenschappers niet betwist. Wat jij nu doet, is op basis van jouw eigen aanname alle harde feiten en hun onderlinge verbanden negeren.Dat is wegkijken.
 21. Dan even anders gezegd: Trump heeft de kolenmijnen wel weer "nieuw leven" ingeblazen. Alsof er een toenemende vraag is aan steenkool. Maar zijn werkloze stemmers kregen weer hun oude "job". Of het iets nuttigs is, maakt hem niet uit. Ondertussen gaat de roofbouw op onze kostbare planeet bij Trump wel 3-dimensionaal door. Nutteloos affakkelen van gas hoort daar vast bij, want alles wat Obama deed, was volgens dit ongeleid projectiel fout.
 22. Die relatie is al lang bewezen. En dat is niet eens moeilijk. Er zijn rechtstreekse relaties te leggen. Je beweert iets wat al lang een gepasseerd station is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid