Jump to content

Eduard07

Members
 • Content Count

  10,906
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Eduard07

 • Rank
  Sat4all verslaafd

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oosterkwartier
 • Interesses
  Tweaken

Recent Profile Visitors

84,600 profile views
 1. Dat gaat voor FM, denk ik, ook wel lukken, maar niet voor de AM. Die zal, net als in ons land, uiteindelijk ontaarden in LPAM voor hobbyisten en speciale doelgroepen. Geloofsgemeenschappen, bijvoorbeeld, zouden een LPAM licentie koesteren, net als in de VS.
 2. Koop een VW, Seat of een Skoda en de AM ontvangst op de ingebouwde (nota bene ook dab+) radiofunctie is nog steeds subliem. Zoals je eigenlijk mag verwachten van een ontvangst-gevoelige autoradio met optimale antenneconstructie en aarding. Radio Caroline 648 tot aan de Duitse grens.
 3. Ik koester mijn nog goed functionerende bakelieten NSF, maar veel zenders zitten er niet meer op. In de goede ouwe zeezendertijd pakte een lampenradio met een goede antenne Radio Veronica op 192 in het noord oosten van de stad Groningen alsof je in Scheveningen woonde, terwijl zelfs een goede transistorradio slechts een zwak signaaltje liet horen met veel ruis. Die lampenradio's waren in dat opzicht toverdozen. DX-en werd bijna lokale ontvangst. Ook overdag zat de middengolf er veel voller op dan op de beste transistor.
 4. Ik vraag me sowieso af wat deze beslissing de facto gaat veranderen in het VK. AM afschakelen is een zinloos besluit want als er niemand meer op zit of ernaar luistert, is de uitkomst dezelfde. En ook in de VK zou de AM ingezet kunnen blijven voor LPAM, zoals in NL. FM afschakelen is een ander verhaal. Als het slim en gericht wordt aangepakt, kunnen beide banden nog wel een tijdje elk een eigen, specifieke functie hebben om een volledige radiodekking te bereiken en kan FM nog wel een tijdje mee. Ik denk dat in veel andere landen deze gedachte ook speelt. DAB is helemaal een part verhaal in het VK. DAB+ is er nog lang geen feit, en DAB is van beduidend mindere kwaliteit. Daarnaast zullen veel Britten ontvangers hebben die geen DAB+ kunnen ontvangen. Hier speelt de wet van de remmende voorsprong. Wat betreft de Shetland Eilanden en national parks: als je daar dekking hebt voor mobiele diensten, zou dab+ ook geen probleem mogen zijn, toch? Dab+ is in principe net zo low power.
 5. Als er te weinig luisteraars zijn, zullen AM zenders desalniettemin worden uitgeschakeld. Daar zal niks aan veranderen ondanks deze verlenging. Er worden nog steeds AM licenties ingeleverd bij OfCom. Dat proces gaat gewoon door.
 6. Eduard07

  iptv MBC zenders

  Bij een kamelenrace ben je toch geen gesproken woord nodig?
 7. In ieder geval binnen de EU. Buiten de EU moet je een VPN binnen de EU aanmaken.
 8. Je reactie siert je! Gauw back on topic dan maar.
 9. Mijn post over coderingen hierboven is een objectieve, feitelijke weergave van de stand van zaken aangaande mogelijke coderingen in het VK en Duitsland. De bronnen zijn de officiële Britse en Duitse nieuwsmedia. De kern van de post ging trouwens over de kans op codering van de BBC en waarom wel/niet. Die discussie in het VK over de BBC is politiek geladen. En dus heb ik aangegeven hoe een en ander daar speelt op basis van feitelijke Britse nieuwsberichten. Het gaat dus niet om mijn persoonlijke mening. Die staat er niet eens in! Jij geeft er een insinuerende draai aan. (De manier waarop jij trouwens steeds meent (persoonlijk) te moeten reageren, zeg meer over jou dan over mij. Stop ermee. Hoog tijd voor die spiegel, erwinnaar! En lees mijn post van mij hierboven nog maar eens aandachtig na en check de feiten!) Fijne avond nog!
 10. Op de persoon spelen zit jullie duidelijk in het bloed. 😐
 11. Codering van de BBC is nog ver weg. BJ wil(de) de BBC ombouwen naar een betaalpakket, omdat de BBC volgens hem (te) anti-Brexit zou zijn geweest. (Hetgeen ikzelf niet heb kunnen constateren, trouwens. Eerder het tegendeel. Dus kennelijk toch wel in het midden zat. ) Maar het was BJ kennelijk niet propagandistisch genoeg. Hij geeft mogelijk zelf de voorkeur aan zenders met uitgesproken meningen (en halve waarheden en leugens) a la FOX. (Net als suikeroompje Donald.) Wat 2023 m.b.t. de Duitse tv betreft: ik hou zelf rekening met de mogelijkheid dat we in dat jaar de Duitse RTL en Pro7/Sat1 gaan kwijtraken wanneer ze de SD transponders uitschakelen. De Duitse PO zie ik niet zomaar coderen. Maar ik hou er evenveel rekening mee dat ze ook dan zoveel kijkers en reclamegeld gaan verliezen, dat ze de HD+ codering gaan stoppen. Zo storm loopt die nog steeds niet. Kortom @Erwin05, het is allemaal koffiedik kijken. Er zijn nog nergens concrete plannen over. Hoe de wereld er in 2023 uitziet? Het lijkt opeens heel ver in een tijd waarin we niet eens meer (kunnen) voorspellen hoe de wereld er in september uitziet! Voorlopig kun jij genoeg vooruit met je Visiosat. Gewoon maar genieten van de vele zenders in een tijd van veel thuis zitten!
 12. Kan me niet voorstellen dat het in Duitsland nu nog "volkomen legaal" is. Het document is van juli 2011, en sindsdien is er wel het een en ander veranderd in de digitale wereld en is de wetgeving in de EU en menig land aangescherpt in dezen, zeker in Duitsland.
 13. Nou is het verschil tussen 1602 kHz (192 m) en 558 kHz (538 m) natuurlijk wel erg groot, maar op de 558 kHz waren Veronica, en later Laser 558 en nog later Caroline558 met een paar kilowatt (!) tot over de grens in Duitsland goed te beluisteren. Zeker op een goede autoradio. In grote lijnen zal je verhaal zeker kloppen. Zeker ook wat betreft de antennestraling. Maar het verschil tussen 1010WINS en 880WCBS in New York komt in grote lijnen toch wel overeen met het Veronica/Caroline verhaal: de 50 kW zender van 1010WINS draagt per saldo overdag minder ver dan die van 880WCBS, en 's avonds is het juist andersom. Wij hebben in NL jaren terug een vergelijkbare discussie gehad over de 747 en 1008 AM toen ze nog van de NPO waren en internet nog amper of niet bestond. Nederlanders op reis door Europa wilden 's avonds luisteren naar "Het Oog op Morgen", en toen was de vraag welke van de twee het verste en meest stabiele signaal gaf. Dat was de 747, voor zover ik me herinner, vanwege de stabiliteit, dus die werd het. Tot 2001.
 14. Toevallig las ik gisteren over de twee nieuwszenders 1010WINS en 880WCBS )Beide 50 Kw) in New York, en de de consequenties qua dekking/luisterdichtheid van de eigenschappen van deze beide golflengtes (Even los van het feit, dat 1010WINS gerichte antennes gebruikt i.v.m. medegebruik van deze golflengte door een andere zender.): WINS is the oldest continuously operating all-news station in the United States, having adopted the format on April 19, 1965 under former owner Westinghouse Broadcasting, and is one of two all-news stations in the New York City metro owned by Entercom (WCBS (880 AM) being the other). The station's nighttime signal, via ionosphere skywave propagation, reaches much of the eastern half of North America and has been recorded as far as Germany[2] and Colombia.[3] https://en.wikipedia.org/wiki/WINS_(AM) WCBS (880 AM, "WCBS Newsradio 880") is a radio station licensed to New York City and is owned and operated by Entercom.[1] WCBS's studios are located in the combined Entercom facility in the Hudson Square neighborhood of Manhattan and its transmitter is located on High Island in the Bronx. Its 50,000 watt clear channel signal can be heard at night throughout much of eastern North America. https://en.wikipedia.org/wiki/WCBS_(AM) Ik kan me dit verschil uit de Caroline/Ross Revenge tijd ook nog wel herinneren: 963 kHz kwam overdag minder ver dan 819 kHz. 's Avonds was het andersom. (En dat het huidige Caroline op de 648 kHz zo ver Nederland in komt op slechts 1 Kw is in wezen hetzelfde verhaal.)
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy