Ga naar inhoud

Eduard07

Leden
 • Aantal items

  11829
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  43

1 Volger

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oosterkwartier
 • Interesses
  Tweaken

Recente bezoekers van dit profiel

85813 profielweergaven
 1. HEEFT gegroeid. En van het regime aldaar geen kans meer krijgt terug te keren.
 2. Bosbranden tot in de Noordpool, over oppervlaktes groter dan Nederland. Ieder jaar weer. Kappen en branden in het Amazonegebied. Er groeit nieuw hout? Waar dan? In no time worden natuurlijke bronnen uitgeput zonder dat we er ook maar iets aan hebben. Er komt niets meer bij. Die kans krijgt natuurlijk herstel helemaal niet. Nergens niet. De totale ecostruktuur wordt uitgeleefd en vernietigd. Het sprookje van de zichzelf herstellende natuur bestaat niet. Dat sprookje is namelijk het verdienmodel van....extreem rechts.
 3. Inderdaad, natuur in Nederland. Aangelegd of niet, dat maakt niet uit. Maar geen beton. De landbouw en veeteelt in Nederland is inmiddels roofbouw geworden te gerieve van een beperkte groep. Wij hoeven niet voor de rest van de wereld te produceren. "Lege plekken" bestaan niet. Ruimte - met name natuurlijke ruimte - is onderdeel van de menselijke, noodzakelijke leefruimte. Het ecosysteem is een noodzakelijke kringloop. Je kunt niet alles volbouwen met beton en volstouwen met mensen.
 4. @Ceesv, volgens mij maak je een denkfout. De wereld - en met name Nederland - is overbevolkt geraakt. De consumptiedrift is als nooit te voren. Open landschap in Nederland verandert niet in een ander soort natuur, maar in beton! Er blijft steeds minder groen over. De diversiteit van flora, fauna en dier wordt in hoog tempo afgeknepen. Enorm veel soorten sterven uit. Bij bosjes tegelijk. Slechts in een paar decennia tijd. Maar niet door natuurlijke ontwikkeling, maar door roofbouw: te land, ter zee, en in de lucht. Dit heeft niks meer met evolutie te maken, maar alles met totale eliminatie/roofbouw van wat er door vele eeuwen heen is ontstaan. Hoe wil je nog nieuwe natuur laten ontstaan als alles wordt volgezet met beton, inclusief de tegels in voor- en achtertuinen? Of door oceaanvervuiling en overbevissing? Een verdienmodel? Voor wie? Er is tot nu toe nog vrijwel niets gebeurd om het tij te keren.
 5. Toch maar een knappe prestatie van dat versplinterde "links" dat nog maar een handjevol zetels heeft in ons parlement, dat moet je toegeven.😊
 6. Wie zijn die "ze"? Heb je bronnen voor je bewering? Geen tekort aan gas? Oneindige fossiele brandstoffen bestaan niet. En vanwege de winning wordt er onnoemelijk veel vernield en vervuild. Elke dag kun je erover lezen. En dat zijn feiten, geen verzinsels.
 7. De tijd zal het leren. Die leertijd zitten we volgens mij inmiddels al midden in...
 8. Die zoektocht naar sneeuw zal je niet meer zo gemakkelijk af gaan als in 1962! 😁
 9. En die extreem-rechtse "elite" dan? Juist die roept vanaf het begin al iets met "verdienmodel". (En meer van die onzin, zoals "Corona is een complot.")
 10. Dat BTW tarief is inderdaad een schandaal en een van de grote oorzaken van de huidige tarieven. Maar laten we de discussie over de oorzaken van de klimaatsverandering hier niet opnieuw oprakelen. De huidige klimaatsverandering - binnen een tijdsbestek van enkele decennia - is zonder weerga en wetenschappelijk genoeg hard gemaakt. De planeet wordt in grote delen binnen afzienbare tijd onbewoonbare, verschroeide aarde als we zo doorgaan. Puur door menselijk gedrag. (Lees: extreme uitbuiting door winstbejag). We moeten echt zo snel mogelijk van die fossiele consumptiegekte af. Die is sowieso al eindig.
 11. Je maakt m.i. een zeer eenzijdige analyse van de redenen waarom mensen momenteel vvd stemmen. Keuze voor Rutte kan net zo goed een aftreksom zijn waardoor je alleen Rutte nog over houdt. Ik zie trouwens in Rutte totaal geen dictator. De man is gekozen en heeft een (ruim) mandaat, en je mag van een politicus verwachten dat hij knopen doorhakt. Dat valt gewoon onder leiderschap. Velen vinden juist dat Rutte steeds te afwachtend is en daardoor in Nederland bepaalde problemen uit de klauwen zijn gelopen. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5116111/coronacrisis-reconstructie-kabinet-rivm Het woord "dictator" voor Rutte is dus volledig misplaatst. Lijkt me nu objectief vastgesteld dat het Nederlandse corona-beleid totaal niet deugt. Juist het woord "draagvlak" klinkt veel te vaak bij allerlei maatregelen. Het Nederlands beleid holt in allerlei opzichten en terreinen achter de feiten aan. Die "sterke man" blijken we nou juist niet te hebben om ons door de crises te loodsen. Vandaar ook dat we nog steeds geen nieuw kabinet hebben.
 12. Dat is een drogredenatie. Als er 1 partij in Nederland is die op vele fronten faalt, dan is het juist de overheid. (Om over overhead kosten maar niet te spreken.)
 13. En daarvoor hebben ze een paar jaar een vergunning gehad? Het leeuwendeel van de gasprijs is ordinaire belasting. Vergeet dat niet. Dat geld zou zogenaamd ingezet worden voor die energietransitie die maar niet van de grond komt door verkeerde zuinigheid van dit kabinet..
 14. Zondag nog even geluisterd naar Mi Amigo International. Paul Graham met "Lounge". Kan me dit soort programma's toch niet herinneren uit de zeezendertijd. Leek meer op BBC Radio 2. Vond het ook niet passen in de verdere programmering. Gaf mee i.i.g. geen "zeezendergevoel".
 15. Maar de ware zit daar niet tussen.....want die komt dus...nu....😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.