Ga naar inhoud


Tien geeft 't op


barchetta

Aanbevolen berichten

Citaat:

Tien was de zoveelste "algemene" zender, en _ik_ heb daar mijn buik van vol.


<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> 13 in een dozijn zenders kan in deze tijd idd niet meer.
Veronica is als zogenaamde mannenzender met veel auto en scifi redelijk goed bezig.

Het toverwoord voor de komende televisie jaren is themazender.
Met "zend maar wat uit, want de kudde gepeupel kijkt toch wel" gaan nieuwe zenders het niet meer redden.
Tien/Talpa had zich puur op het Nederlandse sport gebeuren moeten richten.

De Mol als producent kan goeie serie's maken en had die gewoon aan de publieke omroepen en de RTL groep moeten verkopen.
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 473
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:

Tien/Talpa had zich puur op het Nederlandse sport gebeuren moeten richten.


Precies, dan had ik het gewoon bij een STB pakket kunnen houden. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor jou en mij wel ja, maar er zijn toch behoorlijk wat mensen die geen minuutje zonder sport op tv kunnen.

Daar had John de Mol op in moeten springen.

 

Archhh, hoevaak stond bij ons vroeger de tv op Studio Sport.

En toen hadden we maar 2 netten en 1 tv.

Hele weekenden schaatsen, langlaufen, voetbal en zelfs turnen.

Olympische Spelen, Wereld kampioenschappen en Europese kampioenschappen van diverse sporten.

 

Gelukkig kon je toen nog normaal buiten spelen en daar waren we dan ook te vinden, kou en regen deerden ons niet zolang we maar niet naar studio sport hoefde te kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja Rob, daar herken ik me wel in (om even off-topicker te gaan)

bij een kennis van mij mocht niet in de kamer gespeeld worden in mijn kindertijd,

zijn pa werdt verschrikkelijk boos als hij het voetbal/schaatsen/weetikveelwat

niet goed kon horen doordat we te luidruchtig waren met de lego ;-)

 

En even leuk een Herbie film kijken ging natuurlijk ook niet.

(Nederland 3 bestond nog niet.... (1985 veriant van 'Hilversum 3 bestond nog niet...'))

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik verwijs wederom maar weer eens naar Venturo in deze :

Citaat:
Toch biedt deze samenwerking tussen RTL en Talpa John de Mol een kans om te bewijzen hoe goed de programma’s op tien eigenlijk zijn. De Wedstrijden, ‘Deal Or No Deal’, ‘Van Speijk’ maar ook ‘Gooische Vrouwen’ en de ‘Gouden Kooi’ gaan op de zenders van RTL minimaal verdubbelen in kijkcijfers. Deze programma’s gedijen op de geprofileerde zenders van RTL zonder twijfel beter dan op de vlees nog vis zender welke tien nu eenmaal is en dus ook als zodanig de geschiedenis in zal gaan.

 

En daar heeft hij denk ik wel gelijk in. Een koppensnellers om 20.00u op zaterdagavond op RTL 4 zal prima scoren én mensen ervan afhouden om om 20.30u al naar Paul de Leeuw te snellen... De grote shows en drama-series op RTL4, de Reality en import op RTL 5, Voetbal op RTL7, het 10-aanbod past naadloos in de RTL zenders...

 

Blijft over de vraag wat doet men met de zenderruimte, Jetix (ook voor een gedeelte van Talpa) zou het kanaal over kunnen nemen, met een import serie kanaal (ah la ABC1) in de avonduren? Of RTL 7 opsplitsen in een sport/nieuws én een herhaalconcept (of een sport/herhaal en een nieuwsconcept.) Zomaar opgeven doen ze de (Kabel)frequentieruimte denk ik niet!

 

Voor CDS kan een en ander wel eens beroerder uitpakken, voor veel mensen zal het settopboxpakket, icm met bijv Astra 2 wel eens aantrekkelijker kunnen zijn dan basis, en ook de stap naar de VRT wordt dan ineens heel groot. Misschien ontstaat er op deze wijze wel een incentive om de VRT te ruilen met de Engelse MTVh1's en Mezzo, zodat de concurrentie met digitenne iig gewonnen wordt (evt tegen dezelfde prijs)...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook SBS wil Tien kopen

Door MARK LANGESLAG

 

HILVERSUM - De strijd om de verlieslijdende tv-zender Tien en Radio 538 is begonnen. Na RTL heeft ook SBS zich weer gemeld als overnamekandidaat voor de mediabedrijven van John de Mol.

 

De mediatycoon en SBS-topman Patrick Tillieux houden vandaag ‘stevige gesprekken, melden ingewijden.

 

Het medialandschap is enorm in beweging, nu het einde van Tien in zijn huidige vorm onafwendbaar lijkt. John de Mol onderhandelde de afgelopen maanden vooral met RTL in een poging zijn zwaar verlieslijdende zender bij dat mediabedrijf onder te brengen.

 

RTL-topman Fons van Westerloo zegt dat beide bedrijven ‘binnen enkele dagen mededelingen kunnen doen over de aard van de samenwerking’. Gewerkt wordt aan een scenario waarbij een extra RTL-zender wordt opgericht.

 

Succesvolle programma’s van Tien, zoals het eredivisievoetbal en een paar dramaseries, worden in dat geval verdeeld over de vier kanalen van RTL. Ook Talpa’s Radio 538, dat wel winst maakt, gaat dan naar RTL Nederland.

 

Talpa zegt dat er over Tien strategische gesprekken worden gevoerd met ‘heel veel partijen’, maar ontkent dat er bijna een akkoord is met RTL.

 

Verscheidene coryfeeën van Tien willen niet lijdzaam afwachten hoe het schip zinkt en hebben zichzelf alvast in de etalage gezet. Zo is de publieke omroep gepolst of er interesse is Jack Spijkerman terug te nemen. Ook Beau van Erven Dorens heeft zich bij de publieken gemeld.

 

Novamedia, het bedrijf achter de Postcodeloterij, is bezig omde Tien-show 1 Tegen 100 met Caroline Tensen bij de NCRV onder te brengen.

bron AD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterren Tien maken zich op voor vertrek

Door MARK LANGESLAG

 

De dagen van Tien zijn geteld. John de Mol is non-stop aan het onderhandelen over stopzetting van zijn noodlijdende Beau van Erven Dorens. FOTO PAUL BERGEN

...tv-zender en samenwerking met een sterke partner. Daarbij praat de mediatycoon met RTL en SBS.

 

Afgelopen vrijdag nog bezwoer Talpa-directeur Ronald Goes tegenover het eigen personeel dat er van alle overnamegeruchten niets waar is. Er zou hard worden gewerkt aan een tweede Talpa-zender.

 

Toch gelooft niemand in Hilversum nog dat Tien blijft voortbestaan. Tv-producenten die programma’s leveren aan Tien merken sinds enige tijd dat De Mol geen verbintenissen voor lange termijn meer aangaat.

 

Maar een nog duidelijker teken aan de wand is dat coryfeeën van Tien zich de afgelopen dagen, doorgaans via hun managers, in de etalage hebben laten zetten.

 

Want voor lang niet alle sterren van Tien zal plaats zijn bij bijvoorbeeld RTL4. Voor Linda de Mol, die aan een contract met die zender zou werken, wordt wel ruimte gemaakt. Maar voor de rest? RTL4 heeft met onder meer Wendy van Dijk, Martijn Krabbé, Robert ten Brink en Carlo Boszhard zelf al een batterij coryfeeën in huis.

 

Reden voor Beau van Erven Dorens, gisteren niet bereikbaar voor commentaar, zich te melden bij de publieke omroep. De presentator van het dagelijkse spelletje Deal or No Deal, verliet twee jaar geleden RTL voor een avontuur bij Talpa.

 

Ook is er bij de publieke omroep gepolst of er interesse bestaat voor een terugkeer van Jack Spijkerman. De televisiepresentator, die nog een topzwaar contract van vijf jaar met De Mol heeft, beweert van niets te weten. ,,Maar er is altijd belangstellig voor mij geweest, onder meer van de NCRV en SBS,’’ aldus de geplaagde presentator van Koppensnellers, wiens overstap naar Tien hem op veel kritiek kwam te staan.

 

Caroline Tensen koerst af op een overstap naar de NCRV. Novamedia, het bedrijf achter de Postcodeloterij, probeert de populaire tv-show 1 Tegen 100, die door Tensen wordt gepresenteerd, onder te brengen bij die omroep, zeggen insiders.

 

Eerder kreeg de presentatrice al toestemming van Talpa het programma Babyboom te maken voor de publieke omroep, waarin ze honderd stellen met een kinderwens volgt.

 

,,Een overstap zou inderdaad niet onlogisch zijn,’’ zegt een woordvoerster van de NCRV. ,,We weten niet wat de toekomst brengt, maar we zijn superblij met Caroline. Ze past goed bij ons.’’

 

De Mol deed onlangs een bod op het door hemzelf opgerichte Endemol. Ook dat duidt er volgens Hilversum-watchers op dat hij zich weer wil toeleggen op het produceren van programma’s. Met een toekomstige partner kan hij een afspraak maken over de afname van een gegarandeerd aantal programma’s.

 

De mislukking van de zender Tien is het tweede grote drama voor John de Mol in de omroepwereld.

 

In 1996 kwam al na luttele maanden een einde aan het met veel tamtam gelanceerde Sport7, waarvan hij oprichter en aandeelhouder was.

 

ook uit AD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Eredivisie wil duidelijkheid over uitzendrechten
De Eredivisie CV wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de toekomst van de tv-zender Tien. "Maandag zal onze directeur Alex Tielbeke meteen informatie opvragen bij zowel Tien als RTL", zegt voorzitter van de raad van commissarissen Michael van Praag in De Telegraaf. De krant meldt zondag dat John de Mol de gesprekken met RTL Nederland over de verkoop zijn tv-zender Tien 'op een haar na' heeft afgerond.

De Mol bemachtigde vorig seizoen de rechten om de samenvattingen van de Eredivisie tot de zomer van 2008 op het scherm te brengen. Daarnaast is Tien in bezit van de uitzendrechten van de KNVB Beker en duels van het Nederlands elftal. Van Praag wil graag meer weten over de juridische structuur van de mogelijke verkoop van Tien aan RTL Nederland (RTL 4, 5 en 7). "Dit is uiterst relevant om te bepalen in hoeverre de samenwerking of de fusie in strijd is met de afspraken die wij met onze twee tv-partners hebben gemaakt."

Tien kan niet zomaar de uitzendrechten van het Eredivisievoetbal aan een andere zender overdragen, stelt Van Praag. De voormalige voorzitter van Ajax wil echter niet op de zaken vooruitlopen. "Eerst moet duidelijk worden of er sprake is van een samenwerking, een fusie of een compleet nieuwe zender." Volgens De Telegraaf is RTL van plan de samenvattingen van de Eredivisie op RTL 4 te gaan uitzenden. De Luxemburgse omroep zendt op RTL 7 elke vrijdag al een livewedstijd uit de Eredivisie uit.


Bron: Novum

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik blijf het hele verhaal overigens vreemd vinden, Telegraaf opent er groots mee maar Talpa en RTL ontkennen.

 

Vervolgens gaat het hele gedoe rollen en willen de sterren weg, gaat 1 tegen 100 ineens naar de NCRV, Cheque Spijkerman naar SBS of ook de NCRV. Terwijl ze m.i. als het verhaal van een fusie met RTL waar is beter daar kunnen blijven tegen waarschijnlijk hun huidige (hoge!) salaris.

 

De vraag is dan ook óf het allemaal uit de grote duim komt, of dat het waar is. De Mol kennende (snel geld verdienen) zal er toch wel een redelijke kern van waarheid in zitten.

 

Ik vind wel gek dat ik eerder lees dat Tien RTL8 wordt, dat RTL7 een bijna volledige sportzender wordt. En dat ik nu weer dingen lees als gaan de samenvattingen naar RTL4. De verhalen zijn dus niet echt consistent.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Overigens ook opvallend dat ik lees dat SBS het ook wil kopen, inclusief Radio 538 (Radio 10 Gold wordt nergens genoemd?). Dan zouden ze eerst Caz weer moeten verkopen.

 

RTL heeft pas korte metten gemaakt met radio en zou dus 538 weer krijgen...

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat RTL stopte met radio heeft te maken met het verliezen van hun ether frequentie. Kabel dekking was niet genoeg voor ze.

Mut@nt HD2400 met 1x sat en 3x cable met Ziggo, 1TB HDD op OpenPli 4.0 met Oscam.

Azbox HD Premium+ met 1x cable met Ziggo en 1x sat, 500 GB HDD op E2 met Oscam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iets zegt me dat hier opzet in het spel zit.

Het zou zo maar kunnen dat hij een enorme winst gaat boeken na verkoop van zijn zendertje.

Ik ben dan ook benieuwd hoe John de Mol hier financieel uit gaat springen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat RTL stopte met radio heeft te maken met het verliezen van hun ether frequentie. Kabel dekking was niet genoeg voor ze.


RTL wilde naar verluid al eerder stoppen met radio (zie de verkoop van Yorin FM) maar had nog de verplichtingen, toen leek dat 100%NL de etherfrequentie's ging winnen vond men dat een goed moment om die verplichtingen niet te verlengen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...