Ga naar inhoud


LANCERING IN.DI HDTV ZENDERPAKKET WORDT GROOT FEEST


Gast PC_GAMEPLAY

Aanbevolen berichten

Lancering iN.Di HDTV zenderpakket wordt groot feest

Artikel geplaatst door Jarco Kriek

Vanavond zal met een groots opgezet feest in de Euro1080 studio in de Belgische plaats Lint het nieuwste HDTV zenderpakket van België worden gelanceerd. Eigenaar van het iN.Di kabelnetwerk in Vlaanderen, de Interkabel groep, laat tijdens de party vele bekende Vlamingen voor het eerst kennismaken met HDTV via de iN.Di kabel. De abonnees van de kabelexploitant kunnen over 14 dagen voor het eerst kennis maken met dit volwaardig HDTV zenderpakket.

 

HDTV is de nieuwste uitzendstandaard waarbij de consument programma’s in een veel betere beeld- en geluidskwaliteit kunnen bekijken dan bij de huidige standaard digitale televisie, ook wel SD TV genoemd. Het iN.Di HDTV zenderpakket bestaat bij de start uit de HDTV zenders EXQI, HD1, National Geographic, de filmzender Kinepolis TV en VTM-HD.

 

VTM-HD is de eerste commerciële televisiezender in de Benelux de naast een SD TV variant ook met een eigen aparte HD TV te zien is. Het is tevens voor iN.Di de meest aanlokkelijke zender in het HDTV zenderpakket. Via VTM-HD zullen onder andere de televisieprogramma’s Aspe, Familie en Idols 2007 in hoogwaardige kwaliteit te zien zijn. Op termijn zullen steeds meer televisieprogramma’s via het iN.Di HDTV zenderpakket te zien zijn.

 

Vanaf 10 april kunnen iN.Di abonnees genieten van het HDTV zenderpakket. Hiervoor is naast een speciale HDTV decoder ook een HD-Ready of Full HD vlakbeeldscherm televisie nodig. iN.Di abonnees kunnen kiezen wat betreft de HDTV decoder kiezen uit twee varianten, een versie zonder harde schijf of een PVR variant met ingebouwde harde schijf met een opslagcapaciteit van 250 Gb.

 

iN.Di is hiermee de satellietprovider TV Vlaanderen voor. TV Vlaanderen wil in het vierde kwartaal van 2007 starten met een HDTV zenderpakket met ongeveer 5 HDTV zenders. Onduidelijk is of ook VTM-HD vanaf de start binnen het TV Vlaanderen HDTV zenderpakket te zien zal zijn. TV Vlaanderen gaat het nieuwe HDTV zenderpakket, net als het Nederlandse dochterbedrijf Canal Digitaal, uitzenden op de Astra 3 satelliet.

 

© 2007 SatellietNieuws.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Moet toch wel pijn doen om te denken dat je met je geavanceerde satelliet-set het ultieme in huis hebt maar op HDTV gebied wordt
afgetroefd door de kabel. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Niet vergeten dat op satelliet al een 5 jaar HDTV bestaat en dan is de toon aangevende zender toch weer een zender uit het Antwerpse.

Maar blijft in mijn ogen een doodgeboren kind!!

mvg
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...