Ga naar inhoud


Medion Lcd-Tv ( ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## ) en Inverto


Gene 1225

Aanbevolen berichten

Ik heb momenteel een Medion LCD-tv type MD30025 ( vorige week gekocht in de bekende supermarktketen in Belgie ) en dus nog 3 weken proefperiode. Echter de automatische omschakeling van beeldformaat 16/9 naar 4/3 en omgekeerd werkt niet . Hun service-center meldt dat dit aan mijn satelietontvanger ligt ( wat had je gedacht ). Heeft er toevallig iemand gelijkaardige ervaring ? Of beter nog : heeft iemand goede ervaring met deze combinatie : Inverto-Medion . <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites


Niet met die specifieke combinatie, maar de Inverto behandelt de beeldformaten goed. Ik neem aan dat je de beeldinstelling in Voorkeursinstellingen op 16:9 hebt staan. En ik kan mij haast niet voorstellen dat een moderne TV dit niet goed doet.

Let op: ondanks schijnbaar breedbeeld, staan er toch vaak balken boven en onder in beeld: je moet dus wel even zeker weten dat je naar een echte 4:3 respectievelijk 16:9 uitzending kijkt.

De meeste TV's hebben ook allerlei zoom-instellingen, met de meest fantastische namen, die je vaak heel goed kunt gebruiken om een soort compromis voor alle soorten uitzendingen te bereiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de inverto staat ingesteld op 16/9 ; het scherm geeft bij zappen ook via OSD aan dat er een formaatswisseling is ( "auto" : automatisch formaataanpssing) .

De OSD-info van de inverto geeft ook aan in welk formaat uitgezonden wordt , zodoende weet ik dus precies wat het zou moeten zijn.

Waar het probleem zit : de 4/3 uitzendingen worden steeds in full-screen weergegeven maar dan zijn het allemaal korte dikke mannetjes met een gezicht als een breed-smoel-kik-ker . Ik kan dit dan manueel wel aanpassen met de afstandsbediening van de tv, maar wat een geklooi.

Maar dat is dan een probleem voor het service-center van *ld* , ik weet nu zeker dat de inverto geen probleem geeft op dit vlak.

Eh ,sorry voor de merknaam in de hoofding : was me ontsnapt .

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry , fout lag aan mij <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> en/of aan een onduidelijkheid in de handleiding . Probleem opgelost . <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...