Jump to content

Gene 1225

Members
 • Content Count

  5,238
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About Gene 1225

 • Rank
  Sat4all Freak
 • Birthday 05/20/1952

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

8,653 profile views
 1. Gene 1225

  De Pest

  Ik ben momenteel een boek aan het lezen over de pest in de 14de-eeuw ( 1349-1350) in Vlaanderen. Alhoewel ik nog niet halfweg ben zijn er toch al interessante punten naar voor gekomen die - misschien - vergelijkbaar zijn met deze coronaperiode. De gelijkenis gaat natuurlijk niet op wat het dodental betreft, maar dat is eerder een gevolg van de kennis van de medische wereld. Maar wat deed het met de samenleving na de pestperiode? Even samenvatten: de werkende klasse begon hogere lonen te bedingen om het achterstallige werk bij te benen, daarom werd er massaal geld bijgemaakt in opdracht van de koningen . Om de kosten te drukken ( en het staatskapitaal te vrijwaren) werd er "minderwarig geld" bijgemaakt: het zilvergehalte in de munten werd verminderd. Dit had dan weer prijsstijgingen tot gevolg, zeker voor ingevoerde producten. Bijgevolg ontstond er een hyperinflatie. Het heeft zowat 25 jaar geduurd om de toestand te normaliseren en de prijzen terug te brengen op het niveau van voor de pest. Alvast één punt is al herkenbaar: de prijzen in de supermarkten zijn effectief gestegen en sommige ( vele ?) handelaars rekenen extra kosten aan voor de coronamaatregelen die ze moeten treffen. Zal het volgende punt ook gelijkaardig zijn, nl. het bijmaken van geld ? Ik vrees van wel.Krijgen we dan een hoge inflatie? Die vraag stellen is overbodig. Een verschijnsel dat ook toen al bekend was: het manipuleren van de cijfers over het aantal slachtoffers door de machthebbers. Het gevolg was dat latere historici er van uitgingen dat Vlaanderen grotendeels gespaard bleef van de pest. Niet dus. Nihil novum sub sole.
 2. Vandaag overleed Little Richard op 87-jarige leeftijd. Ik was een beetje verbaasd om hier nog melding van te zien, vandaar... En geen beter eerbetoon dan het nummer waar hijzelf aan meewerkte:
 3. Ik gebruik KLS volgens de standaardinstellingen en alle accounts worden correct geinstalleerd, ook de betrokken pop3-accounts, dus dan zijn ze toch wel opgenomen in de backup of zie ik nog iets over het hoofd ?
 4. Psychosammie: ik heb je raad opgevolgd, en het resultaat is bijne perfect: alles is opnieuw op zijn plaats behalve: de verzonden berichten op twee pop3-mailaccounts ontbreken. De hotmail- en gmailaccounts zijn wel volledig overgezet. En je kan wel denken dat juist die twee pop3-accounts net de belangrijkste zijn. Nog suggesties ? Alvast bedankt.
 5. Bedankt Psychosammie, ik herstart van nul en volg je instructie.
 6. Ik probeer met KLS Mailbackup mijn mails over te zetten op een andere pc, gedeeltelijk lukt dat maar voor 138 items lukt het niet. Ik had op de nieuwe pc Thunderbird geinstalleerd en alle vijf e-mail accounts al aangemaakt vooraleer de back-up te starten: had ik dat misschien niet moeten doen ? Probleem is dat KLS wel aangeeft dat er een probleem is met die 138 files maar verder geen uitleg of informatie.
 7. Probleem: Welk mondkapje moet je dragen op een naaktstrand? En mag je dat wel dragen van de uitbater? 😕
 8. of op google: Kentucky BioProcessing, LLC (KBP) produces plant made pharmaceutical proteins. The Company offers expression, extraction, purification, and production services. KBP serves customers in the State of Kentucky. SECTOR Health Care INDUSTRY Biotech & Pharma SUB-INDUSTRY Biotech FOUNDED -- ADDRESS 3700 Airpark Drive Owensboro, KY 42301 United States PHONE 1-270-689-2570 WEBSITE www.kbpllc.com NO. OF EMPLOYEES --
 9. Ook opvallend is het verschil tussen Belgie en Nederland: ongeveer evenveel mensen besmet, maar Nl heeft bijna dubbel zoveel doden en veel minder genezen personen vergeleken met Belgie. En ik ga er van uit dat de gezondheidszorgen in beide landen evenwaardig is. Zou dit dan toch en gevolg kunnen zijn van het verschil in aanpak ?
 10. Even terug on-topic: Wat denken jullie ervan dat de hulp voor Italië komt van volgende landen, zowel materieel als dokters en verpleegkundigen: 1) China 2) Rusland 3) Cuba Waar zit onze grote vriend ?
 11. Toch wel; wat in Belgie verboden is moet ook voor buitenlanders gehandhaafd worden: wij mogen niet in groep fietsen of wandelen. Individueel fietsen of wandelen mag wel in eigen regio In groep mag enkel met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen. Eigenaars van tweede-verblijven ( kust-ardennen) mogen er niet naartoe, en die er al zijn moeten naar huis.
 12. Kabeltje87, ik vrees dat dat al de realiteit is in Italie, boven de 60 jaar worden geen beademingstoestellen meer ingeschakeld. ik heb gisteren nog mijn huisdokter gesproken, en wees maar zeker dat dezelfde, of gelijkaardige beslissingen ook in Belgie al achter de hand worden gehouden als de nood hoog is. Die afspraken zijn al gemaakt om het de dokters niet op te zadelen met gewetensvragen of lastige familieleden. De medische sector is in oorlogsmodus: wie de beste kansen heeft komt in aanmerking voor behandeling, de rest niet. Blijkbaar durft men dat in Nederland nog niet zo duidelijk stellen, en zijn de getroffen maatregelen nog te laks. Gisteren in de krant: grote groepen Nederlanders komen in Belgie fietsen: lekker rustig bij ons op de baan nu wij in lockdown zitten....
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy