Jump to content

Gene 1225

Members
 • Content Count

  5,251
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About Gene 1225

 • Rank
  Sat4all Freak
 • Birthday 05/20/1952

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

8,754 profile views
 1. “It is with great sadness that the family of Peter Green announce his death this weekend, peacefully in his sleep. A further statement will be provided in the coming days.” Een nummer uit zijn tijd bij Fleedwood Mac:
 2. Goed om weten, maar het lijkt me dat de rail nogal kort is om de knb's van 19.02 en 28.2 te monteren als je vergelijkt met een multirail.
 3. Sprietje, het is in hoofdzaak voor de 28.2 maar als 19.2 er bij kon was dat mooi meegenomen, maar het hoeft niet echt. Ik heb hier op het vakantieadres al een kabelaansluiting met joyne dus de Nl en Vl-zenders zitten al op mijn decoder. Dus ga ik het maar houden bij een gewone single lnb. Toch bedankt.
 4. Eenvoudige vraag: bestaat er een lnb voor astra 19.2 en astra 28.2 ? voor een schotel van 60/65 cm Ik kan er geen vinden.
 5. Perfect antwoord: alles werkt nu naar behoren. Je hebt een Jupiler te goed 😄.
 6. quote: ...in het juiste menu ... Tonskidutch: dat is wat ik vruchteloos zit te zoeken in de handleiding. Heb je toevallig ook nog een hint hoe ik in dat menu geraak? Bedankt. quote: heet het systeem "anynet+" en kun je uitzetten in het menu van de tv. Dat komt me inderdaad bekend voor. Ik ga het volgend weekend verder uitzoeken . Deze set staat in mijn stacaravan en dus nog even wachten. En inderdaad, op een Medion tv kan ik het makkelijker uitschakelen dan op de Samsung. Bedankt
 7. Effe terug on-topic: Het probleem zit dus in de hdmi-cec aansluiting tussen de Zgemma en de Samsung S7000 tv. Ik had gehoopt dat ik via de instellingen die hdmi-cec kon wijzigen in een "gewone" hdmi-functie. Maar dat lijkt niet mogelijk. Zolang ik die functie er niet uit krijg geraakt mijn probleem dus niet opgelost. Voor alle duidelijkheid vermeld ik even alle aansluitmogelijkheden op de tv; Video in Component Video, Composite, 3x HDMI, Scart, VGA (D-Sub) HDMI ingang 3x Hoogste HDMI versie HDMI 1.4 Aansluiting (audio) Audio (3,5mm)
 8. Sorry Tonskidutch, even aanvullen: Zgemma : ja Stereo: neen. maar mijn fout zat in de instelling van de hdmi-poort, waardoor de zgemma automatisch werd uitgeschakeld bij het uitzetten van de tv. Toch bedankt allemaal.
 9. Je hebt ook gelijk, alleen kwam ik daar nu pas achter 😏, en met jou tip en die van drz kan ik mijn weer verder. Ik had het eigenlijk zelf moeten kunnen oplossen, maar soms zit je in een bepaalde richting te zoeken en loop je vast. En dan gooi ik het maar op het forum...
 10. quote: Beter is een SPDIF naar audio converter zoeken. Dan heb je gelijk tulpuitgang. bedankt drz, dat lijkt net wat ik nodig heb. Ik maak er meteen werk van.
 11. Kleine correctie: de Zgemma draait op open ATV.
 12. Ik heb bij mijn vorige sat-decoders steeds het geluid van de radiozenders kunnen doorsturen naar een stereo installatie zonder dat de tv moest ingeschakeld zijn. Met mijn huidige opstelling lukt het me niet meer. De apparatuur bestaat uit een; Zgemme H7C , met VTi image, ( 2 x cable, 1 x sat-tuner) waarop momenteel enkel het signaal van joyne aangesloten is. Mini jack uitgang. Stereo: Samsung MM1320Xn: Mini jack ingang; toestel ingesteld op AUX. Tv: Samsung 7000-reeks, aangeloten via hdmi op de Zgemma. Ik kom er niet uit waarom de tv moet ingeschakeld zijn als ik enkel naar de radiozenders van joyne wil luisteren. Iemand een suggestie ?
 13. Toch eigenaardig dat dit zoveel in de media komt. Meer dan 50 jaar geleden gingen de amerikanen al naar de maan ( en terug) en dus: what's the big news?
 14. Gene 1225

  De Pest

  Ik ben momenteel een boek aan het lezen over de pest in de 14de-eeuw ( 1349-1350) in Vlaanderen. Alhoewel ik nog niet halfweg ben zijn er toch al interessante punten naar voor gekomen die - misschien - vergelijkbaar zijn met deze coronaperiode. De gelijkenis gaat natuurlijk niet op wat het dodental betreft, maar dat is eerder een gevolg van de kennis van de medische wereld. Maar wat deed het met de samenleving na de pestperiode? Even samenvatten: de werkende klasse begon hogere lonen te bedingen om het achterstallige werk bij te benen, daarom werd er massaal geld bijgemaakt in opdracht van de koningen . Om de kosten te drukken ( en het staatskapitaal te vrijwaren) werd er "minderwarig geld" bijgemaakt: het zilvergehalte in de munten werd verminderd. Dit had dan weer prijsstijgingen tot gevolg, zeker voor ingevoerde producten. Bijgevolg ontstond er een hyperinflatie. Het heeft zowat 25 jaar geduurd om de toestand te normaliseren en de prijzen terug te brengen op het niveau van voor de pest. Alvast één punt is al herkenbaar: de prijzen in de supermarkten zijn effectief gestegen en sommige ( vele ?) handelaars rekenen extra kosten aan voor de coronamaatregelen die ze moeten treffen. Zal het volgende punt ook gelijkaardig zijn, nl. het bijmaken van geld ? Ik vrees van wel.Krijgen we dan een hoge inflatie? Die vraag stellen is overbodig. Een verschijnsel dat ook toen al bekend was: het manipuleren van de cijfers over het aantal slachtoffers door de machthebbers. Het gevolg was dat latere historici er van uitgingen dat Vlaanderen grotendeels gespaard bleef van de pest. Niet dus. Nihil novum sub sole.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy