Jump to content

Gene 1225

Members
 • Posts

  5,327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Gene 1225

 1. En stinken.... quote: Wanneer de plant gaat bloeien, warmt de bloeikolf op en verspreidt dan een penetrante geur uit die geassocieerd wordt met rottend vlees. Vliegen en andere bestuivers vinden deze geur wel lekker en komen hierdoor massaal op de plant af.
 2. Sorry jongens: de vraag was blijkbaar al eerder gesteld: https://www.sat4all.com/forums/topic/371650-multistream-op-eutelsat-5-west/
 3. Betreft : Zgemma H9 2twin 4K UHD, met OpenAtv, ik kreeg deze vraag doorgespeeld maar heb er zelf geen antwoord op, m.a.w. waar moet de decoder/tuner aan voldoen ?
 4. Nieuwe prijs : 75 euro + kosten verzending.
 5. En ik bedien de VU+ Solo en de VU+Uno met één en dezelfde programmering in mijn Harmaony. Bij de Zgemma bedien ik zelfs drie verschillende modellen met één programmering. Mogelijk past dus elke ab van de VU+ reeks op jouw toestel.
 6. En bedankt voor de muziek , RIP Charlie en doe de groeten aan Ginger Baker, je weet maar nooit wat die mannen hierboven nog klaarspelen.
 7. Bedankt John, dat houd me weer even bezig.
 8. Begrepen, en kan je me voor dat laatste nog een verwijzing geven ?
 9. Ik bedoelde: cam module geprobeerd en cccam geprobeerd: beide afzonderlijk, niet samen. CCcam vervangen door Oscam : nog uit te testen. OpenAtv is me wat vertrouwder dan openpli, maar dat terzijde: mijn kennis is inderdaad beperkt: ben een gebruiker die graag wat experimenteert met diverse systemen en decoders maar heb geen technische opleiding genoten. Van mijn eerste analoge decoder tot heden was het al een hele evolutie en het boeit me nog steeds. Toch bedankt voor je suggesties.
 10. ter info: lnb: triple quad lnb met twee kabels naar de ontvanger. probleem 1: volgende "oplossing" gevonden: de opname niet bekijken zolang de opname actief is. Eens de opname volledig afgerond is is er geen probleem meer om ze volledig te bekijken. Lijkt me dus een software probleem met openpli 8.0. Er valt mee te leven maar ideaal is het niet. probleem 2: John, je voorstel om met de afzonderlijke tuners te testen had ik al uitgevoerd: tuners en aansluitingen werken ook afzonderlijk perfect. Ook de cam-module en ccam lijken niet de oorzaak te zijn. Nu wil ik eerst nog eens een ander Hdd aansluiten en zien wat dat geeft. Uw laatste suggestie om de software opnieuw te flashen : - met zelfde Openpli 8.0 versie ? of met een OpenAtv-versie ? Alvast bedankt.
 11. Ik probeer al enkele dagen volgende opstelling te laten werken, maar ondervind steeds opname- en weergave problemen: Vu+Solo se met openpli 8.0 en cccam met externe SSD; opname heeft voorrang, voorkeurstuner opname: auto, ongecodeerd opnemen. probleem 1: een geprogrammeerde opname start pas als ik de op de tv naar de betrokken zender zap, en blijft dan weliswaar wel verder opnemen als ik van zender verander. probleem 2: opnames lijken correct en volledig opgenomen, maar als ik start zie in enkel een zwart scherm met ondertitels die aan een versneld tempo voorbijkomen. Ik heb al wat geexperimenteerd met de instellingen maar zonder resultaat. Het gebeurt ook willekeurig: soms gaat alles goed: zelfs twee gelijktijdige (gecodeerde) zenders gaat soms perfect terwijl anderzijds één enkele opname in de fout gaat. Soms lijkt het decoderen een probleem maar evengoed lijkt het soms een probleem van de harde schijf te zijn. Iemand nog suggesties?
 12. Wie durft het zeggen .... ???
 13. John, met die laatste opmerking heb je volledig gelijk: het is een H9 twin met twee Ci sloten en een kaartlezer. En dit model kost effectieg 125 a 129 euro. Met excuses voor de verwarring.
 14. Zo goed als nieuwe ontvanger, verkeerd aangekocht. Nog bijna twee jaar garantie via de Nl-verkoopwinkel; Ik heb er 125 euro voor betaald, mag weg voor 90 euro + verzendkosten. Toestel werkt perfect. Belangrijkste eigenschappen: Linux-besturingssysteem ARM-processor met 1500 MHz quad-core CPU Hi3798MV200 Hoofdchipset Meer dan 4.10x linux-kernel DVB-S2X + DVB-S2X dubbele tuner ingebouwd Ondersteuning van 4K - 2160p 8 GB EMMC FLASH / 1 GB DDR3-geheugen Afbeelding in afbeelding (PIP) 1x smartcardlezer 2 x Common Interface-sleuf (CI +) 2,5 inch HDD Sata3-ondersteuning (max. 7 mm inzetstuk vanaf achterste sleuf) SD-kaart (TF-kaart) voor opname, 8GB, 64GB, 128GB (optioneel) WIFI 300 MHZ ingebouwd 2 x USB2.0 1x HDMI 2.0 draait momenteel op openatv.
 15. Opgelost: kink in de kabel, letterlijk, net achter de tulp aansluiting. 🥵
 16. Klopt Sprietje, de sites die het nog aanbieden hebben zelf geen voorraad of reageren zelfs niet op mijn emails. Ik heb er uiteindelijk nog eentje gevonden door diverse shops telefonisch te contacteren en zo toch nog één te pakken te krijgen.
 17. Minplus: ook die opstelling heb ik uitgeprobeerd, maar niets dus... Ceesv: bedoel je de instelling 1 : Mpeg stereo ?
 18. Tonskidutch, ik heb ondertussen wat gespeeld met die downmix setting, maar zonder resultaat. Ook een SPDIF omvormer op de optische uitgang van de Vu+ brengt geen oplossing. Ik kan enkel klank krijgen op de tv ( via de hdmi) . @Ceesv: zowat alle mogelijkheden uitgeprobeerd, maar zonder resultaat. Ook nog geprobeerd: de VU+ op een radiozender , vervolgens de hdmi verbinding met de tv afgekoppeld zodat enkel de RCA aansluiting naar de Denon overblijft: geen klank.
 19. Het lukt me dus niet om de klank van De Vu+ naar de Denon receiver te sturen. Laatste versie van openpli geinstalleerd. De Denon is een ouder toestel met enkel rca-aansluitingen, maar dat was nooit een probleem met andere decoders die ik al heb gebruikt, zelfs niet met de Solo2. Opstelling: Vu+solo Se via hdmi naar TV samsung Vu+solo Se rca aansluiting naar rca aansluiting receiver: geen resultaat, ook niet via de optische uitgang van de Vu+ via een adapter naar rca receiver. Instelling audio: AC3 downmix : uit, AAC downmix uit. wat kan ik nog meer doen ?
 20. Probleem opgelost; nieuwe versie openPli er op en kinderslot was terug open.
 21. Tja, als ik nu eens wist hoe ? Het zal wel voor de hand liggend zijn maar ik kom er niet uit.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.