Ga naar inhoud


Goedkope satkabel + F connector?


steventje

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ben ah verhuizen en zoek als tussenoplossing een goedkope satkabel + de nodige F connectoren om toch al TV te kunnen kijken. Later installeer ik dan wel op een betere manier de originele satkabels van goede kwaliteit. Nu wil ik gewoon een kabeltje trekken van sat naar ontvanger zonder gaten te boren etc...

Kan je op gewone TV-kabel coax ook F connectoren plaatsen?

Alvast bedankt !

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja tuurlijk kan dat, ik heb hier thuis namelijk eens geprobeerd om SAT op de zelfde coax te sturen als de kabel mits een splitter en dit werkt uitstekend. Uiteraard had ik uiteindelijk nog maar 40% (normaal 99%), maar indien u geen kabel tv signaal eropzet en geen splitter gebruikt zal u met gemak 80-90% moeten halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over 'gewone' coax gaat prima hoor, geen probleem. Saillant detail: voor onze pas aangeschafte twin-tuner was de 'gewone' coax op, heb voor dezelfde prijs 'goeie' coax meegekregen. Nu zit er een tuner op de goeie, en een tuner op de gewone. Het is dat je het aan de kleur kan zien (de gewone is oud dus gelig), maar de ontvanger weet van niks, allebei de tuners zelfde sterkte/kwaliteit. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goeie coax is meer dan alleen een koperen kern.

O.a. de afscherming en UV bestendigheid zijn niet te verwaarloze factoren waar je rekening mee moet houden.

Je schiet er namelijk weinig mee op als je last hebt van je dect telefoon of als de buitenmantel scheuren gaat vertonen door uitdroging.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De "tijdelijke" TV coax heb ik na een jaar of wat (hoe lang ben ik al lid?) nog steeds in gebruik. Geen van de tuners kan het verschil ontdekken (twin tuner op twin LNB, dus wel redelijk reproduceerbaar), dus ik ben er nooit toe gekomen om de kabel te vervangen door "echte".

 

En als de tijdelijke kabel niet tegen UV kon, dan was de mantel wel gebroken toen ik hem na een jaar of tien, twintig van het dak rukte en aan de LNB plakte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

<scheenschop modus aan>

Ik ben het gedeeltelijk wel met je eens hoor, zonder goeie afscherming krijg je ongetwijfeld last van instraling van bv dect of TL buizen. Maar 'vroegâh' (jaar of 5, 10 jaar geleden, je wordt tegenwoordig snel nostalgist <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />) zat er als afscherming in coax een kopermesh, en best wel dik, kreeg er amper een f-connector overheen.

Die nieuwerwetse kabels hebben fluttering soort staalwol en zo'n zilverpapiertje als afscherming. Imho vooral goedkoper te maken, zal ongeveer dezelfde afscherming bieden.

Belangrijk bij het leggen van je coax is dat je 'm niet 3x om een TL bak bindt oid. Of je dan van merk A of van merk B neemt maakt volgens mij niet veel uit.

</scheenschop modus uit>

Wat me opviel met die 'dure' kabel is dat vooral de kern en dat witte spul er omheen waanzinnig stug is, kreeg de decoder bijna niet netjes in zijn kassie <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik merk bar weinig (niet meetbaar) verschil tussen goedkope en dure kabels. Of dure kabels langer meegaan kan ik nog niet zeggen, daarvoor heb ik nog niet lang genoeg satelliet.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Enig idee wat 50m goede coax kost?
50m omdat ik een twin multytenne ga installeren, dus 25m lengte/kabel

Iets van 1 eurootje de meter <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


't Kan ook voor 0,70 de meter en als je goed zoekt wellicht nog goedkoper.
Is toch 35 euro i.p.v. 50.
Link naar reactie
Delen op andere sites

######## GEEN reclame!!! #########

 

Omschrijving : 75 Ohm

 

100dB

 

6.8mm doorsnee

 

dubbel afgeschermde kabel van zeer hoge kwaliteit.

 

Garantieperiode : 12 maanden

 

Prijs : € 0,45 / meter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Jé Sjaak(k), jij wordt er ook niet vrolijker op hè? <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />


Ik vind niet dat Sjaak(k) ongelijk heeft. Er mag niet het signaal gegeven worden dat gelijk welke coax goed is. Het belangrijkste criterium is niet de prijs, wel de kwaliteit. Vind je kwaliteitskabel aan een goedkopere prijs, dan is dit natuurlijk meegenomen, maar vergeet niet dat je een belangrijke investering voor schotel, LNB (kop <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> hihi) en ontvanger hebt gedaan. Het eindresultaat verknoeien door een minderwaardige coax om enkele centjes per meter uit te sparen is echt zonde. Volgens mij bedoelde Sjaak dit met zijn statement !
Link naar reactie
Delen op andere sites

Da's nou net de hobby. Met een smak geld er tegenaan kun je overal wel wat van maken. De uitdaging voor de hobbyist is nou net om voor een paar centen iets moois in elkaar te knutselen, en dan trots laten zien hoe en vooral voor hoe weinig je dat gedaan hebt.

 

Iemand kan wel voor 5 euro de meter een rechtsdraaiende met kangeroeleer viervoudig afgeschermde oxidevrije multigigahertz kabel uit Duitsland importeren, maar dat maakt hem op een heel andere manier trots dan dat ik ben op het feit dat ik gewoon de ouwe antennekabel gebruik voor hetzelfde doel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...