Ga naar inhoud


Anderlecht gaat satellietantennes belasten


Gast

Aanbevolen berichten

In september zal de gemeente Anderlecht een nieuwe bron van inkomsten aanboren. Vanaf dan wordt een nieuwe gemeentebelasting ingevoerd op satellietantennes. Het nieuws werd op de site van TV-Brussel bekendgemaakt.

Vanaf september wordt de nieuwe taks van kracht. Hoeveel die zal bedragen, is nog niet bekend.

 

Verder wil de gemeente ook het aantal antennes per gebouw aan banden leggen. Nieuwbouw- of renovatieprojecten zullen dan één centrale antenne moeten plaatsen.

 

Er komt bovendien een nieuwe gemeentewet die de plaatsing van schotelantennes aan de voorgevel van gebouwen verbiedt. De Brusselse gemeente laat nog wel toe dat er satellietantennes aan de achtergevel worden bevestigd.

 

Vanaf september, nadat de nieuwe gemeentetaks is ingevoerd, zullen de controles verscherpt worden. De ordediensten zullen ook illegale antennes komen verwijderen

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Een paar jaar geleden heeft de stad Aalst dit ook gedaan.

Die zijn wel teruggefloten en hebben alle geinde bedragen moeten terugbetalen.

Er is natuurlijk wel een verschil, Anderlecht maakt deel uit van het Brussels gewest en Aalst daarintegen van het vlaams gewest.

Het zou in ieder geval een slecht voorbeeld zijn.

Groetjes

Danny

Link naar reactie
Delen op andere sites

1399240-AnderlechtPaktSchotelantennesAan

 

Anderlecht heft gemeentetaks op satelietantennes

 

Anderlecht - De gemeente Anderlecht zal vanaf september een gemeentetaks heffen op satelietantennes. Er wordt ook een nieuwe gemeentewet op dit soort antennes van kracht. Die wet voorziet een verbod op het plaatsen van antennes aan de voorgevel van een woning.

 

Aan de achtergevel kunnen nog wel antennes geplaatst worden. De gemeente wil ook het aantal antennes per gebouw tot een minimum beperken. Nieuwbouw- of renovatieprojecten zullen dus voorzieningen moeten treffen en één centrale satelietantenne plaatsen.

 

Vanaf de invoering van de taks zullen er ook meer controles komen en zal de gemeente illegale antennes komen verwijderen. Hoeveel de taks zal bedragen, is nog niet duidelijk.

 

 

© FM Brussel / tvbrussel

 

donderdag 26 juli 2007

 

Bron

post-2143-1318259303,2984_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een "schotelbelasting" is niet toegestaan in de Europese Unie <img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />

 

Dat er uitgerekend in Brussel, de "hoofdstad" van de Europese Unie,

plannen zijn om zo'n belasting in te voeren is toch de ironie ten top <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een "schotelbelasting" is niet toegestaan in de Europese Unie <img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />


Ik vroeg me al af of daar geen wet tegen zou zijn. Dit slaat toch nergens op, voor een hark hoef je ook geen belasting te betalen en voor een kabelaansluiting ook niet.

Als dit juridisch dus inderdaad verboden is zou ik fijntjes weigeren te betalen, en laat maar voorkomen die handel. Zou sterk overwegen om geld te lenen om keihard door te gaan tot het Europese hof zonodig.

Zoals Javier Guzman zei: "Regels prima maar als ze nergens op slaan hoef ik me er niet aan te houden". En daar sluit ik me bij aan..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ze niet weten waar ze aan beginnen.

 

Er zijn daar al verschillende procedures over geweest met andere gemeenten en behoudens vergissing diende die taks steeds te worden terugbetaald, wegens strijdigheid met het Europees recht en meer bepaald het vrije verkeer van goederen en diensten.

 

Wat ze wel kunnen doen is inderdaad verbieden ze aan de voorgevels te hangen en bij nieuwbouw en renovatie één centrale antenne eisen.

 

Nu de dag dat ze ambtshalve gaan verwijderen, mogen ze mij opbellen.

 

Dat belooft in alle geval spektakel in een aantal wijken waarvan de bevolking voor 99 % bestaat uit buitenlanders die ten eerste nog nooit gehoord hebben van de nieuwe regels en ten tweede niet zomaar akkoord zijn dat hun schotel wordt verwijderd en onmiddellijk de ganse wijk optrommelen om dat te komen uitleggen.

 

Weer veel geblaf, maar de uitvoering van deze regels zie ik nog niet gebeuren.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

ach zolang er een gemeenschappelijke antenne installatie GSO komt,is er volgens mij weinig aan de hand...de meeste hangen toch op 19,23,28,42 en 13 oost...en als die via gso beschikbaar komen lijkt mij het probleem niet onoverkomelijk

Vu+duo2 , Xtrend 4000 ontvanger met Pli4.0..,PopcornHourA-200, A-100 en AppleTV3,

CDS en Ziggo kaart...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De bekende schotel Europesche richtlijn zegt dat je op een schotel geen extra belasting mag heffen. Daar staat expleciet in dat het gebruik van een schotel niet belemmerd mag worden(!) Dus dat wordt pech voor Anderlecht(!) Net zoals het dure Belgische wegenvignet dat zou gelden niet alleen voor de snelweg maar alle Belgische wegen.

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het belgisch gerecht is spitsvondig en zal wel iets vinden om hen te veroordelen... <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

En vanwege de hoge procedurekosten blijft het individu dan op zijn eu recht zitten smachten en hebben "zij" gewonnen, wat ook het eu recht zegt.... typisch belgisch!!!! <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat gebeurt er als je als Hollander met sleurhut en schotel door België rijdt? Eerst een vignetekke kopen en dan meteen je schotel tax afdragen.

 

Als ik nou een mes en vork naast mijn schotel hang, valt het dan onder eetgerei? Ha, als je dan tijdens je lunch thuis eet kan je de schotel nog van de belasting aftrekken.

 

Groet,

 

JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeeeeeeee wat een schotels aan die flat,er staan er haast nog meer als bij de NASA <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...