Ga naar inhoud


[all] waarom een dreambox ?


Gast qrt

Aanbevolen berichten

Beste satellite vrienden,

 

Ik heb hier een vraag waar ik maar geen antwoord op kan vinden na het lezen van vele topics.

 

 

Wij hebben nu thuis sinds kort TVV.

We hebben een standaard set gekocht met een philips DSR 2211 receiver, welk zijn werk goed doet.

Mijn vrouw wou iets dat direct werkte ... en een philips doet dit perfect :-)

 

Nu is er voor de toekomst geplant om nog 2 receivers bij te kopen, omdat ik 3 tv's moet aansturen ( weetende dat ik voor elke receiver een abbo moet hebben )

 

Ik heb een twin LNB met 4 uitgangen , en de kabels zijn getrokken, dus dat is niet het probleem.

 

Nu is mijn vraag: wat zijn de voordelen van een dreambox , wat kan "het" ? waarom zou ik deze moeten pakken , en kan ik eenmaal deze is geinstalleerd is ook blijven gebruiken zonder verder aan te moeten " foeffelen " ?

Ik wil wel iets nieuws proberen, maar een maandelijkse update moeten doen om TVV te kunnen bekijken vind ik ook maar niks

 

Ik ben van beroep Network Engineer, dus ik weet wel met wat ik bezig ben, alleen is het me niet erg duidelijk welke voordelen ik uit een dreambox kan halen.

 

 

Vriendelijke groeten

Kurt

Link naar reactie
Delen op andere sites


het voordeel van een dreambox is oa dat je maar 1 abonnement nodig hebt om voor alle verdere dreamboxen beeld te hebben... en als je al veel topics gelezen hebt dan zou je kunnen concluderen dat er veel meer mogelijk is met de dreambox dan een normale ontvanger.

maar als je niet wilt "foeffelen" (belgisch?) dan raad ik je een dreambox af; het is een hobbybox.

 

dagg.

.: AZBox Me OpenRSI-2.1 | DM 8000HD DM 500HD DMM-GP3 | Emitor Satlook Micro+ G2 | TBS 5925 | TechniSat USB 2 HD CI :.
.: Triax TDS110, Stab HH120/MS220 | Visiosat BiSat G3D A123 HB :.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cardharing heb ik inderdaad over gelezen, en het lijkt me zeker intressant, alleen zouden ze er WiFi moetn insteken, daar ik geen meters UTP kabel van kamer tot kamer wil trekken om de boxen in een netwerk te hangen.

 

Ik ga niet zeggen dat ik alles gelezen heb wat hier staat, want dan ben ik volgend jaar nog bezig, ik heb proberen te zoeken naar intressante onderwerpen en heb niet echt gevonden wat ik zoek.

 

Dat je spelltjes kan spelen op de dreambox van toen ik 8 jaar was is nu niet echt een directe must :-)

Een HD is handig dat je die erin kan steken, maar je kan ook een philips kopen met een HD erin .

 

snap je ...

 

ik zoek iets dat mij een meerwaarde kan geven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wifi insteken wordt lastig, de gebruikte kernel ondersteunt dat niet (meer). Maar wij lossen dat dan weer op met een game adapter (bv een Linksys WGA54G) die zijn werk meer dan uitstekend doet! <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Over de harddisk: een dreambox heeft (net als de meeste boxen) maar een tuner. Dus als je aan 't opnemen bent kun je niet meer (of heel beperkt) zappen.

 

Een dreambox met disk kun je als server inzetten (of je laat je dreamboxen connecteren op een server die je hebt, linux of windows), waardoor je op kunt nemen op 1, en kijken op de ander. Of tegelijk. Via de web interface van de box is het snel even een opname inplannen.

 

Het gebeurt hier ook nog wel eens dat ik in de living aan het kijken ben, en mijn vrouw in de slaapkamer. Als ik tijdens 't zappen iets zie waarvan ik denk "dat wil de vrouw ook wel zien" zet ik de box in pause (wat automatisch een timeshift opname start), en mijn vrouw kan in de slaapkamer direct die opname, terwijl deze nog loopt, bekijken.

 

Wat ook veel gebruikt wordt is streaming, naar- of van de box. Ik zit vaak 's avonds of 's nachts nog te werken (zoals nu <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />), en dan kan ik via de browser op een van de PC's in mijn kantoor TV kijken en zappen, via een van de dreamboxen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk ... dit begint er al meer op te lijken ...

Nu hoor ik hier van een paar features die inderdaad heel intressant kunnen zijn ( voor mij dan toch )

 

Heb je zo nog wat voorbeelden ?

 

Alsook ... neem nu dat ik een dreambox heb met HD en alles erop en eraan.

welke volledig is geinstalleerd naar mijn normen.

 

Kan ik deze dan "untouched" laten ? ik bedoel hiermee ... kan ik deze dan laten staan zoals die is ( stable ), en verder kijken naar TV - maand na maand - zonder updates te hoeven doen van firmware software en andere toestanden ? ( Ik weet dat het een hobbybox is en dat de mensen er graag aan werken - maar als het werkt , en laat het dan werken :-) )

 

Vriendelijke groeten

Kurt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Kijk ... dit begint er al meer op te lijken ...
Nu hoor ik hier van een paar features die inderdaad heel intressant kunnen zijn ( voor mij dan toch )

Heb je zo nog wat voorbeelden ?Wat denk je er van om overal in huis op je laptop TV te kunnen kijken, met een goede wifi zelfs draadloos? Of achter je PC in een hoekje van 't scherm toch 't journaal volgen.

Grootste kracht van de dreambox is zijn netwerkaansluiting.

VU+ Ultimo OpenPli  en een Vu+ Solo als vervanger van een kapotte duo ongerepareerd in een doosmet een Visiosat 4 LNB's. Beide met Pli.

Vu+ > Philips AVR9900 > Panasonic TH-42PZ8E Plasma full HD en Solo > Samsung LCD 32"
(en een museum Dreambox 7000 met HD/CF/USB/NAS ongebruikt)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn twee redenen waarom je een box van nieuwe firmware zou willen voorzien:

1) er zijn bugs waar je last van hebt gefixt.

2) er zijn nieuwe features geintroduceerd die je wel wilt hebben.

 

De software van de meeste firmware bouwers kun je echter vanuit de luie stoel upgraden, mits de box een internet aansluiting heeft.

 

Ik heb hier een box die de bleeding edge draait, en die ik gebruik voor develop en testwerk. Mijn andere boxen draaien gewoon de laatste officiele release. Mijn familie gebruikt ze namelijk ook alleen maar om TV op te kijken. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Voorbeelden verzinnen kan natuurlijk wel, maar je kunt er zoveel mee doen (binnen de hardware beperkingen) dat we dan de hele nacht wel bezig zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

En het is in de bediening ook gewoon een gebruikersvriendelijke ontvanger. Je hoeft absoluut niet met een computer overweg te kunnen om met een Dreambox TV te kijken.

 

Ik heb vroeger een Philips 6073 gehad, en die vond ik wat user interface betreft een stuk onoverzichtelijker. Ik kon niet eens de stations in de volgorde zetten die ik prettig vind.

 

Ik kan je ook adviseren om er een met harddisk te nemen. Als je dat pauseren van life uitzendingen en het met een druk op de knop opnemen van programma's eenmaal gewend bent wil je niet meer anders.

 

M.v.g., Frits

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Kan ik deze dan "untouched" laten ? ik bedoel hiermee ... kan ik deze dan laten staan zoals die is ( stable ), en verder kijken naar TV


Als het "virus" je eenmaal te pakken heeft verandert dit vanzelf. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Over de harddisk: een dreambox heeft (net als de meeste boxen) maar een tuner. Dus als je aan 't opnemen bent kun je niet meer (of heel beperkt) zappen.


De 7025 heeft wel twee tuners. Maar als je 3 boxen in huis wil hebben, kun je ook de box laten opnemen waar op dat moment toch niemand zit te zappen.

De 7025 box staat bij nu mij al weer weken onaangetast als kijkdoos, als je er niks aan doet blijft hij gewoon maand na maand beeld geven.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Cardharing heb ik inderdaad over gelezen, en het lijkt me zeker intressant, alleen zouden ze er WiFi moetn insteken, daar ik geen meters UTP kabel van kamer tot kamer wil trekken om de boxen in een netwerk te hangen.


Je kunt ook een Wireless accesspoint als AP Client instellen (bridge mode) om zo te kunnen connecteren op je WiFi router.
Hiervan is er reeds een draadje onlangs nog besproken.
http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...;page=7#1276601

~~Rytec Team~~

VU+DUO OpenPli-TVV-Pana TH42-PV700

VUSolo,DM7025+,DM500

*Pli/Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

(over de 7025:)

2 Tuners:

Zoals reeds gezegd: de 7025 heeft 2 tuners waarmee je onder alle omstandigheden altijd minimaal 2 zenders tegelijk kunt ontvangen. (1 opnemen, 1 kijken) of (1 kijken, 1 via webinterface kijken).

Afhankelijk van de indeling in de transport streams lukt het je ook om zelfs 8 of meer zenders op te nemen of streamen naar je computer.

 

Webinterface:

Een dreambox (7025) met de nieuwste firmware heeft ook een webinterface.

Je kan het ding vrijwel 100% bedienen via de webinterface.

Timers kan je instellen, je kan op je computer TV kijken (via de 2e tuner als de 1e al voor de echte TV in gebruik was) je kan zoeken in EPG data, je kan radio luisteren op je computer, net als TV kijken.

Het is eigenlijk een heeeele luxe afstandsbediening. (die ook via internet benaderbaar zou kunnen zijn als je je router/adsl modem goed configureerd).

Dan kan je vanaf je werk zelfs zappen of een message op de TV thuis laten verschijnen met daarin te tekst 'Moet je niet gaan strijken?'

 

Linux en open source:

Het is een Linux doos, vrijwel alles is customizable. Daardoor vind je er ook veel topics over op verschillende fora's. Het configureren kan voor de beginner rampzalig zijn. Maar als hij eenmaal werkt-> dan blijft hij het doen.

 

Skin:

Vind je de skin niet mooi? Kies een van de tientallen anderen die via de AB te downloaden zijn. Nog niet mooi? Maak er zelf een. (enige kennis vereist)

 

... kan nog wel even doorgaan.

 

Wifi zou ik trouwens niet aanraden. wegens de traagheid en (in mijn ogen) is het te onbetrouwbaar. Trek gewoon een eindje UTP kabel en je verzekerd jezelf van GOED en STABIEL werkende SNELLE netwerkwerk verbindingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik wifi voor mijn laptop die dan weer in 1080p op mijn LCD scherm is aangesloten. Ik heb een 54Mb wifi connectie met wpa beveiliging en kan hiermee zonder problemen naar 5 kanalen op hetzelfde ogenblik (op dezelfde laptop) kijken zonder problemen (wat niet echt aan te raden is tenzij je naar voetbalwedstrijden aan het kijken bent <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.