Ga naar inhoud


Verlies aan scherpte bij bewerken video?


Aanbevolen berichten

Ik heb een dvd-rw opname met Pinnacle ingeladen op PC en reklame ertussenuit geknipt, en terug op dvd-rw gezet, maar ik vind dat er details weg zijn en de scherpte lichtjes verminderd is tov originele opname.... Kan dit? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Ik blijf toch op digitaal niveau werken???

 

De opname op dvd-rw is toch in digi formaat, en op de PC staat die ook in digi formaat en de bewerking is alleen maar tussenuit halen, en dan terugzetten op disk; er wordt toch niks omgezet?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Pinnacle werkt met AVI bestanden en die zijn verre van digitaal. Het verlies is bijna nihil en alleen op je computerbeeldscherm is het te zien. Bij afspelen op een TV scherm zie je waarschijnlijk GEEN verschil.

 

Ik werk zelf met een DV camera en dan blijf je redelijk digitaal en zijn de verliezen nihil. Het formaat dat je recorder heeft gekozen kan licht incompatibel zijn met het formaat waar Pinnacle in werkt en zodoende moet Pinnacle de boel omzetten naar een eigen formaat alvorens het te kunnen bewerken.

Ofwel, gebruik de import functie van pinnacle om de DVD in te lezen en neem een eventueel verlies op de koop toe. Je zal zien dat het uiteindelijke resultaat (mits de data NIET meer is dan er (zonder compressie) op een DVD past. Is je image groter dan de DVD grootte dan zal Pinnacle ook nog eens extra compressie gebruiken om de DVD op een schijfje te laten passen.

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jan, in welk formaat neemt de DVD-recorder op? Als dit MPEG formaat is, dan kun je beter een ander programma dan Pinnacle gebruiken om de reclames er tussenuit te halen, bijvoorbeeld TMPeg Editor. Die converteert dan namelijk niks: sneller en minder (geen) kwaliteitsverlies. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een losse DVD-recorder dus, dat leidt tot verlies, want je gaat van digitaal naar analoog (scartuitgang satontvanger), en de dvd-recorder moet weer van analoog naar digitaal. En dan mag de scartkabel ook nog geen verliezen geven.

 

Zelf heb ik een PVR, dus de harde schijf zit in de satontvanger zelf. Dan neem je dus wel het volledige digitale signaal op alles erop en eraan en geen enkel kwaliteitsverlies. Wil ik het op DVD branden, gaat de opname eerst via USB naar de PC (nog steeds geen kwaliteitsverlies dus) en wordt het omgezet naar .vob. Ook dit gebeurt in het digitale domein en levert geen enkel kwaliteitsverlies op (het is en blijft allemaal MPEG uiteindelijk).

 

Bedenk echter wel dat je DVD-speler mogelijk niet RGB-scart aangesloten is, en dat je dvd-speler ook een andere (mindere) beeldkwaliteit kan hebben met hetzelfde programmamateriaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ ozzo:

Ik gebruik de importfunktie om de dvd te bewerken met Pinnacle, en dan via film maken om de bewerkte video op dvd te zetten...

Ik kan uitkijken om in het vervolg via de digitale kaart(Skystar2), rechtstreeks op PC-HDD te zetten, en dan via een of ander progr op DVD.

 

Maar nu zit ik ermee,en heb een tamelijk aantal DVD's die opgenomen zijn met goede kwaliteit, en die ik wil bewerken, kop of staart eraf, of reklame eruit...

 

Het zijn alle VOB bestanden; zijn er dan VOBfile editors die vlot (be)werken?

 

Ik mag dan aannemen dat van VOB naar VOB er GEEN beeldkwaliteitsverlies optreedten dat alles digitaal blijft?

 

Moet wel zeggen met Pinnacle is het doenbaar, maar als je d'r op let en de twee naast elkaar zie je het, en wens je beter...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Jan,

Heb je in Pinnacle niet per ongeluk een of ander filter actief staan? Van wat ik ermee gespeeld heb vond ik het resultaat niet tegenvallen...

Als je even googlet op 'vob editor' vind je er zo een hele rits. Probeer er eens een paar uit en kijk welke het best bevalt. Ik heb het (nog) nooit nodig gehad dus kan helaas niet uit ervaring spreken <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

@ Sjaak(k),

Volgens mij wordt er, buiten HDTV, in MPEG formaat uitgezonden toch? Dus heb je dacht ik het minst kwaliteitsverlies als je dat formaat zo min mogelijk 'omslaat' naar een ander formaat <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> In ieder geval staat MyTheatre (die ik gebruik) bekend om de goeie kwaliteit opnames, en ook na bewerking met TMPeg Editor zie ik in ieder geval geen verschil met de originele uitzending <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> (dit is op een monitor die makkelijk i1080 aankan, dus dat zou op moeten vallen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />)

 

Overigens is de aanname (die je veel tegenkomt) dat de beste kwaliteit in AVI's zit ook niet waar: het zijn maar container labeltjes, net als VOB, MPG en TS. Wat er precies in zit kan variëren (bv bij AVI: uncompressed, DivX, XVid, daarin nog weer variaties in bitrate, qua geluid MP3 of PCM of Dolby 5.1 ....)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er iemand die de AVS-VOB-editor gebruikt?

 

Heb die zojuist geinstalleerd, en vob files lezen doet ie. Dan vraagt ie te saven en dan moet je een formaat kiezen, het VOB formaat zit er niet in!!!

Dus weer omzetten,met kwaliteitsverlies...!

En intern op de pc gebruikt ie een van die formaten, als je het dan op dvd wil zetten, weer omzetten naar vob...

Weer verlies!

Gek toch kunnen die niet rechtstreeks in VOB formaat editeren saven en branden???

Iedereen die videoopnames bewerkt zit hier toch mee, of ben ik de kieskeurige?

Link naar reactie
Delen op andere sites

goeden avond jan

ik ben bezig om oude 8mmfilm

te digitaal maken wat heel goed lukt,

maar nu kom het het bestand is b.v. 2.6 gb

groot dus ik dacht dat gaat gemakkelijk op dvd

maar de meeste brand prg. comprimeren er op los

blijft b.v. maar 400mgb tot 800 mgb over.

dus op zoek gegaan naar een prg.

dat heb gevonden in ashampoo

die doet uitgebreid wat ik wil

ik hoop dat je hier wat aan heb

grt jos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.