Ga naar inhoud


Veel signaalverlies met koppelstuk?


Gast Strab

Aanbevolen berichten

De situatie:

 

Wij kijken nu op de slaapkamer naar schoteltv, dat zou bij voorkeur de huiskamer moeten worden. De kabel die uit de schotel komt, gaat die afstand niet halen.

Ik heb hier nog een stuk coax liggen met F-connectoren. Ik had bedacht dat als ik op de één of andere manier die 2 kabels met een koppelstukje "aan elkaar vast" kan maken, dat een stuk praktischer is dan hoog het dak op klimmen en de kabel die uit de schotel komt vervangen voor 1 lange kabel.

Vraag is alleen: gaat dit veel signaalverlies opleveren?

Het gaat volgens mij om zo'n koppelstukje:

 

b_229.gif

 

Lengte kabel uit schotel: 10 meter

Lengte kabel die eraan gekoppeld moet worden: 15 meter

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ah, ik had even beter moeten zoeken. Er is pas nog een thread over geopend:

 

http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...=1&vc=1

 

Dus als ik het goed begrijp zou het weinig verschil mogen maken met een koppelstuk van een goed merk? Dan begin ik toch sterk te twijfelen aan de deskundigheid van een niet nader te noemen online webshop in satellietspul. Die wisten mij namelijk te melden dat er zeer veel signaalverlies zou optreden.

 

Trouwens, suggesties voor een merk koppelstuk?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja. De aller-aller-aller-aller-goedkoopste die je kan vinden. Als je er meer dan 50 cent voor op de toonbank moet leggen ben je absoluut getild <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

 

Als je daarop kickt (esthetisch) kan je vergulde koppelstukken kopen, maar voor je signaal helpt het geen zier. Dan moet je er natuurlijk wel vergulde F-connectors bijnemen, dan ben je helemaal de pimp <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

 

Ik weet niet waar je woont, mocht je verder niks nodig hebben (dus je gaat niet sowieso een bestelling ergens plaatsen voor andere spullen), en je weet geen winkel in de buurt, dan kan je er hier zo eentje af komen halen. Dan mag je me een PM sturen.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ook zo'n koppelstuk tussen gehad met een signaal verlies van 3% en dat vind ik veel vooral met een DB7000S.

Heb er nu een nieuwe kabel liggen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Humax 5100

 

"Het zijn slechte ontdekkingsreizigers, die menen dat er geen land is, wanneer zij niets dan zee kunnen zien."

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator
Citaat:
Heb ook zo'n koppelstuk tussen gehad met een signaal verlies van 3% en dat vind ik veel vooral met een DB7000S.
Heb er nu een nieuwe kabel liggen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Maar wat gaf hier het meeste signaal verlies, het koppelstukje of de oude verlengkabel?

Ik kan mij voorstellen, dat de nieuwe(re) kabel minder verlies geeft.

De ultieme test is wanneer je de nieuw gelegde kabel doorknipt en van een koppelstukje voorziet. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of haal even voor een euro een flutkabeltje met F-connectors en zet dat ertussen, maakt ook niet uit.

 

Ik heb maar met 1 ding echt verlies gehad een keer: een kabel met F-snelconnectors. Dat waren blijkbaar snelconnectors van het "verkeerde" type en toen had ik dus wel BER erbij. Sindsdien gebruik ik F-snelconnectors zo min mogelijk. In snelconnectors zit ook verschil in kwaliteit, ze schermen niet allemaal even goed af lijkt het. Sowieso is het het verkeerde principe natuurlijk, maar vooral in testopstellingen zijn ze gewoon praktisch.

 

Ik gebruik ze nu alleen op de connector die de ontvanger ingaat, en dan gebruik ik een losse die ik op de gewone F-connector schroef. Beste is natuurlijk om ze helemaal niet te gebruiken, maar ik test nogal eens wat of plug wat om.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een instinkertje, bij het aansnijden van de coax (en veel vaker met z'n automatisch mesje) blijft er soms 1 dun mantel draadje om de kern heen gedraait zitten, je ziet het nouwlijk totdat je met een stenley mesje langs de kern gaat. Het is sluiting maar vaak net niet genoeg om geen signaal te hebben maar wel veeeel ber of signaal verlies. Dit geld uiteraard ook voor de connectoren die je eraan zet voor het koppelstuk.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarom gebruik ik altijd deze: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Aardappelschilmesje.jpg

 

Kabel van rol op lengte doorsnijden (geen kniptang gebruiken: dan druk je alles plat), rondom de buitenste isolatie doorsnijden, niet te hard drukken zodat de draadjes van de aarde niet beschadigen. Isolatie er afschuiven, en met hetzelfde mesje de binnenste isolatie rondom doorsnijden en ook zo eraf schuiven.

 

Minimale beschadiging, geen geklooi en dat alles met een mesje van minder dan een euro..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat !!! Even een instinkertje, bij het aansnijden van de coax (en veel vaker met z'n automatisch mesje) blijft er soms 1 dun mantel draadje om de kern heen gedraait zitten, je ziet het nouwlijk totdat je met een stenley mesje langs de kern gaat. Het is sluiting maar vaak net niet genoeg om geen signaal te hebben maar wel veeeel ber of signaal verlies. Dit geld uiteraard ook voor de connectoren die je eraan zet voor het koppelstuk.

----------------------------------------------------------------------------

 

Hier ga ik je effe moeten tegenspreken beste.

Jou uitleg klopt bij RF signalen !!!!.

 

Bij satellietsignalen loopt er de LNB spanning van 14 of 18 volt door deze kabel en is 1 draadje genoeg voor kortsluiting en zal de ontvanger dit ook aangeven door LNB SHORT.

 

Zit al jaren in het vak en de normale verliezen door zo een kopeling is 0.5 db meer niet.

 

Meestal komt de verzwakking door het stuk kabel dat men gaat gebruiken voor de verlenging omdat velen een gewone coaxkabel nemen die een perfekte doorlaat heeft voor kabel tv signalen maar niet voor satellietsignalen.

 

Koostronics <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee hoor <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> 1 z'n draadje kan ook voor veel verlies/ber zorge en hoeft niet meteen als kortsluiting te worden gezien. Met een automaat heb je dit eerder dan met de hand, misschien is het wel door het verschil met belgische kabel <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.