Ga naar inhoud


KPN overweegt IPTV in Vlaanderen


satsurfer

Aanbevolen berichten

Eerder deze maand kocht de Nederlandse telecomreus KPN de Belgische afdeling van telefonie- en internetaanbieder Tele 2 op. Daarmee keert KPN terug op de Belgische telecommarkt.

Om de concurrentie met Belgacom en Telenet aan te gaan, overweegt KPN zelfs een televisie-aanbod te brengen.

 

KPN zou dan net als Belgacom voor IPTV, televisie over de dsl-lijn, opteren. Aan ervaring alvast geen gebrek, want zowel KPN als Tele 2 lanceerden eerder al een IPTV-aanbod in Nederland onder de merknaam 'Mine'. Daarnaast biedt KPN ook televisiediensten aan via de ether met 'Digitenne'.

 

De Belgische televisieplannen van KPN bevinden zich echter nog in een embryonale fase. Concreet zijn ze dus allermist. Moest KPN effectief een televisie-aanbod brengen, dan wordt het na de kabel (Telenet/iN.Di), Belgacom TV en TV Vlaanderen Satelliet de vierde grote aanbieder van digitale televisie.

 

Bron: digitaal.be van 26-08-2007

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou het liever zien,dat (eens er een belgische regering is,en hun eerdere plannen doorvoeren om het dvb-t zenderpark te verkopen)dat kpn het koopt,en een pakket aanbiedt via dvb-t.Maar belgië oei,als ik telecomoperators aanspreek die wereldwijd telecomunicatie doen inclusief tv,dan melden ze dat belgië het moeilijkste land is om tv aan te bieden,door de omgekeerde wereld hier in belgie <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.ik spreek dan wel van niet van telecomoperators als telenet, belgacom en

d.,maar bvb belgian telecom en anderen.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

België is toch niet zo heel veel anders dan NL? Alleen is NL iets groter en spreekt heel NL dezelfde taal, waardoor het aanbieden van een satellietpakket hier "iets" eerder rendabel was. Waarbij ik eigenlijk nog de aantekening moet maken dat Wallonië nog geen satellietpakket heeft..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belgie is totaal anders dan Nederland. Bij jullie werkt de Opta een beetje, bij ons zit het Bipt vol ex-RTT medewerkers. Als je weet dat Belgacom vroeger de RTT was, dan moet ik niet veel meer zeggen. En wie stond aan de wieg van Telenet ? Voormalig Vlaams minister-president Gaston Geens.

 

Wij hebben een federale regering die Belgacom beschermd, en een Vlaamse die Telenet beschermd. En praktisch zero marktwerking.

 

En qua televisie ? Een minister Bourgois die enkel geïnteresserd is in zijn minister-post, maar niets afweet van media. Versnipperde bevoegdheid over Vlaanderen, Brussel en Wallonie. Een markt waar 90% niets anders weet dan Televisie = kabel. Moet ik nog meer uitwijden ?

 

O ja, en wat betreft een waals sat-pakket. In tegenstelling tot canaal digitaal worden absat en TPS hier vlot verkocht. Dus zal dat ook nog wel een tijd duren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En qua televisie ? Een minister Bourgois die enkel geïnteresserd is in zijn minister-post, maar niets afweet van media.


Tsja, ik meen me nog te herinneren dat hij er helemaal tegen was dat de VRT op de satelliet kwam, dat zegt genoeg IMHO.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...