Ga naar inhoud


modificatie Wave Fontier T90.


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo ,

 

Om het uitrichten van de elevatie van de wf t90 wat beter te kunnen doen heb ik een kleine modificatie uitgevoerd op mijn t90.

Het kantelen van de plaat waar de draadspindel doorgaat voorkom je hier grotendeels mee en het uitrichten gaat veel eenvoudiger.

Nadeel van de oude situatie is dat het plaatje waar de draadspindel doorgaat wat wegkanteld en bij het vastzetten de schotel weer wat ontregeld raakt ,dat heb je met deze verandering niet meer.

Hoe doe je dit ?

Eigenlijk zeer eenvoudig wat moeren uitboren op de diameter van de draadspindel dat is 15,5 mm las ze op elkaar en vast aan het plaatje en klaar ben je.

Je kunt nu door aan de buitenste moer te draaien de schotel zeer een voudig op en neer laten gaan hierna als je het uitrichten klaar hebt borgen zoals in de oude situatie met de 2e moer.

 

Moi Brombeer. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

post-135-1318259469,548_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Leuk bedacht maar ik zie het probleem niet, met de bako draai je'm zo in de juiste elevatie stand, de andere moer handvast aandraaien, even aan alle 4 de hoeken duwen/trekken en zonodig bijstellen. Of zie ik dat verkeerd?

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Zoals je kunt lezen gaat het om het kantelen van het plaatje ,natuurlijk gaat het zo ook.

Echter zoals ik het gemaakt heb gaat het een stuk gemakkelijker spindel heeft een betere geleiding over een stuk grotere afstand en kanteld dus zo goed als niet.

Dus bij het vastzetten van de moeren veranderd de stand van de elevatie niet meer.

 

Moi Brombeer. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ik had ook de ervaring dat wanneer je de elevatie optimaal had staan en dan de moeren vastzette, de instelling verschoof.

Het gaat wel, met wat heen en weer schroeven, maar deze modificatie is denk ik de "deluxe" uitvoering. Zeker als je op een hellend dak staat.

.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.