Ga naar inhoud


alweer 50 jaar geleden


dalton

Aanbevolen berichten

AMSTERDAM - Het is woensdag alweer vijftig jaar geleden dat zich de ramp voltrok rond de 'Busby Babes', het legendarische elftal van Manchester United. Op 6 februari 1958 lieten 23 mensen, onder wie acht spelers en drie clubofficials, het leven bij de vliegtuigcrash op de luchthaven van München. In Engeland wordt de tragedie morgen ruimschoots herdacht, maar Manchester United staat ook zondag nog stil bij de 'Busby Babes'. In de derby van zondag tegen Manchester City zullen de spelers aantreden in de originele shirts van destijds zonder reclame-uitingen. Ook wordt een minuut stilte ingelast.

 

Hét Manchester United van 1958

 

De voetballers Roger Byrne, Geoff Bent, Mark Jones, David Pegg, Liam Whelan, Eddie Colman, Tommy Taylor en Duncan Edwards lieten het leven bij de ramp. Wonder boven wonder overleefden trainer Matt Busby en de later legendarisch geworden Bobby Charlton het tragische ongeluk wel.

 

De 'Busby Babes' waren op 6 februari 1958 op de weg terug richting Engeland nadat zij zich ten koste van Rode Ster Belgrado hadden gekwalificeerd voor de halve finales van de Europa Cup 1. Het noodlot sloeg toe tijdens een tussenstop in München. Het opstijgen moest twee keer worden onderbroken wegens technische mankementen. De derde poging werd uiteindelijk 23 inzittenden fataal. Het vliegtuig schoot van de startbaan, waarna om precies 15.04 uur het drama zich voltrok. Een klok op Old Trafford, de thuishaven van de Mancunians, herinnert nog altijd aan dat moment.

 

Later kregen de overledenen van de ramp een 'waardig eerbetoon'. Manchester United schreef tien jaar later (1968) geschiedenis door alsnog de Europa Cup 1 te veroveren. Nog altijd onder de leiding van Busby en mét sterspeler Charlton die in de gewonnen finale tegen Benfica (4-1) twee keer scoorde

Groetjes Jan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gisteren op BBC4 een uitgebreide reportage met Sir Bobby Charlton en beelden van het legendarische team . Ik ben geen echte voetballiefhebber , maar dit was echt " legendarisch" omdat je in deze docu de gehele context van dat team kon begrijpen . En hun wederopstending . Klassejongens waar nog wat van te leren valt in deze verwende tijden .

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Pacman
Boeit totaal niet......Joran is hot !

Dat zal wel maar dan moet bij een andere posting zijn,Ruud...
Ik weet je leeftijd niet,maar als er iemand reageerd op
deze gebeurtenis moet jij dat niet zo afbreken,jongen. mad

gr gl1100

Humax5400-ToH3.4Hot9.9-Astra/Hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...