Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
HenkRood

Inverto of CD-duo-lnb probleem?

Aanbevolen berichten

Vanaf gisteren heb ik een vreemd ontvangstprobleem. Het begon met het "geen signaal"-blokje bij alle zenders (ook FTA), behalve bij RTL4,5,7. Vandaag nog maar eens gecheckt: idem. Als de ontvanger wat langer op de regionale zenders staat, verdwijnt het teken en komt er beeld+geluid. Het lijkt alsof er met vertraging wordt afgestemd.

Controle signaalsterkte: Astra1 Tuner1: 37% tuner2: 29-34%; signaalkwaliteit: (1) 34% (2) 34%

Na wat rommelen aan de schotel/LNB werd de signaalsterkte 1+2: 34%!

Vraag: Wordt dit afstemprobleem veroorzaakt door Inverto of defecte duo-lnb of kabelprobleem (2 coaxkabels lnb-ontvanger)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast Invertist

Moeilijk op afstand te beoordelen.

Ik vind de signaalsterkte erg laag: dat kan duiden op een kabel of connector probleem. Maar het kan natuurlijk ook aan de LNB liggen. Je hebt twee kabels vanaf de LNB? Dan zou ik er één gebruiken, op tuner 1 en dan doorlussen. De werking van de ontvanger en de waardes beoordelen, en vervolgens wisselen met de andere kabel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Invertist

Ik vind de signaalsterkte erg laag: dat kan duiden op een kabel of connector probleem. Maar het kan natuurlijk ook aan de LNB liggen.

Bedankt voor de snelle reactie!
De signaalsterkte was voordien Astra1 s:56%-k:58%; Astra3 s:63%-k59%. Is nu erg laag dus en niet normaal....

Origineel bericht van: Invertist

Maar het kan natuurlijk ook aan de LNB liggen. Je hebt twee kabels vanaf de LNB? Dan zou ik er één gebruiken, op tuner 1 en dan doorlussen. De werking van de ontvanger en de waardes beoordelen, en vervolgens wisselen met de andere kabel.

Ga ik proberen.
Het is niet zo dat er een (transponder-)schakeling in de ontvanger defect is, omdat NL123 niet en RTL457 wel wordt ontvangen? Of wordt dit in/via de LNB geschakeld (of werkt dit anders)

BVBD, Henk Rood

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Invertist
Origineel bericht van: HenkRood
...Het is niet zo dat er een (transponder-)schakeling in de ontvanger defect is, omdat NL123 niet en RTL457 wel wordt ontvangen? Of wordt dit in/via de LNB geschakeld (of werkt dit anders)....

Het overschakelen van Ned1,2,3 naar RTL 4,5,7 gebeurt geheel in de ontvanger zelf: in de LNB wordt daarvoor niets geschakeld.
Als ik mij goed herinner, is de transponder van NED wel zwakker: als er dus iets aan de bekabeling mankeert, zal die eerder wegvallen.

Het feit dat je signaalsterkte eerst hoger was, versterkt mijn vermoeden van een kabel/connector probleem.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Invertist

Het feit dat je signaalsterkte eerst hoger was, versterkt mijn vermoeden van een kabel/connector probleem.

Bedankt, jouw vermoeden bevestigt mijn vermoeden. De ontvanger staat op een trolley die regelmatig wordt verreden, waarbij de coaxkabels nogal vaak bewegen. Kan hierdoor een coaxbreuk ontstaan (wel 2 tegelijk toevallig(?)) of kan water/vocht bij conector bij de LNB de oorzaak zijn? Aangenomen dat de LNB niet defect is, wat naar mijn gevoel óók nog de oorzaak kan zijn. Kan de kabel natuurlijk ook testen door de singelLNB aan te sluiten ipv de DuoLNB! Dat zal niet meer vandaag gebeuren.....

Groet, Henk Rood

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Invertist
Origineel bericht van: HenkRood
De ontvanger staat op een trolley die regelmatig wordt verreden, waarbij de coaxkabels nogal vaak bewegen. Kan hierdoor een coaxbreuk ontstaan (wel 2 tegelijk toevallig(?)) ....

Het hoeft geen breuk te zijn: een slechte verbinding is waarschijnlijker.


Origineel bericht van: HenkRood
...of kan water/vocht bij connector bij de LNB de oorzaak zijn? .....

Jazeker!

Origineel bericht van: HenkRood
... Aangenomen dat de LNB niet defect is, wat naar mijn gevoel óók nog de oorzaak kan zijn. ....

Inderdaad.

Origineel bericht van: HenkRood
... Kan de kabel natuurlijk ook testen door de single LNB aan te sluiten ipv de Duo LNB! Dat zal niet meer vandaag gebeuren.....

Ja, zou ik zeker (vandaag) doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Weer héél hartelijk bedankt voor de uitgebreide reacties; je lijkt R :D wel!

 

Groet, Henk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vreemd, vreemder, vreemdst!

 

Het signaal is weer volledig terug crazy {vanzelf!}

Lijkt op een vochtprobleem? {coax (2x?) of DuoLNB}.

 

Morgen nog maar eens de ladder op!!! sick

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Invertist
Origineel bericht van: HenkRood
....Het signaal is weer volledig terug..Lijkt op een vochtprobleem?..

Of je hebt weer met die trolley gereden?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Invertist

Of je hebt weer met die trolley gereden?

Haha, ja, maar daar zit het volgens mij niet in. Ik heb de LNB eraf gehaald, open gemaakt (deksel eraf) en ja er zat nattigheid in. Ik heb hem droog gemaakt en ingespoten met contactspray. Hij mag een nachtje binnen blijven, daarna krijgt ie nog één kans ........ en haal ik een nieuwe. Hoop dat die het langer doet dan 1 jaar(?)

Groet, Henk Rood

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: HenkRood
Het signaal is weer volledig terug crazy {vanzelf!}
Lijkt op een vochtprobleem? {coax (2x?) of DuoLNB}.


WAS vochtprobleem; nieuwe LNB en weer direct signaal!! whistle
Deze LNB geeft wel lagere ontvangstwaarden. Signaalsterkte:Astra1 plm 50% Astra3 plm 56%
(En ik heb niet aan de schotel gehangen smile)

groet, Henk Rood

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Invertist

Het verschil is slechts een paar %. Maar de signaalkwaliteit is veel belangrijker: die is wel min of meer hetzelfde gebleven?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Invertist
Het verschil is slechts een paar %. Maar de signaalkwaliteit is veel belangrijker: die is wel min of meer hetzelfde gebleven?


Tuner1: Astra1 s:48%-k:40%; Astra3 s:56%-k:0%.
Tuner2: Astra1 s:42%-k:40%; Astra3 s:49%-k:0%.
En dat lijkt mij niet goed?? Vreemd die kwaliteit 0%, want ik heb toch gewoon goed beeld op Astra3!
Wat kan dit nu weer zijn?? cry

Groet, Henk Rood

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kan zijn dat ie op Astra 3 kijkt naar een niet bestaande frequentie?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Invertist
Origineel bericht van: HenkRood

Tuner1: Astra1 s:48%-k:40%; Astra3 s:56%-k:0%.
Tuner2: Astra1 s:42%-k:40%; Astra3 s:49%-k:0%.
En dat lijkt mij niet goed?? Vreemd die kwaliteit 0%, want ik heb toch gewoon goed beeld op Astra3!

Dit "probleem" is al een aantal keren aan de orde geweest: Inverta luistert naar de verkeerde transponder. Lees even in onze handleiding hoe je toch de signaalkwaliteit kunt bekijken.
Verder is de satelliet- en transponderdatabase in de laatste firmware aangepast, waardoor Inverta juist weer wel naar de juiste Astra 3 transponder luistert. Echter: deze database wordt pas actief als je een volledige fabrieksreset uitvoert en NIET je back-up terugplaatst (je moet dus volledig nieuwe zender- en FAV-lijsten aanmaken).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.