Jump to content

Zwart scherm voor 1 seconde


Guest Stepdriver
 Share

Recommended Posts

Guest Stepdriver

Mijn Cube Revo heeft nog steeds last van zwarte schermen. Dat wil zeggen, je kijkt bijvoorbeeld ongeveer drie uur verschillende zenders en soms gaat heel even het scherm op zwart, maar het geluid blijft doorgaan. Dit gebeurt op elke zender en is niet afhankelijk van tijd. Soms gaat het een uur goed, daarna krijg je er misschien twee of drie keer met een paar minuten ertussen last van. Wie herkent dit probleem en waar kan dit aan liggen?? In het begin had de box er geen last van, dit is na een maand of twee zomaar begonnen. Ik draai steeds de nieuwste image maar het probleem blijft hardnekkig bestaan. Heeft flashen naar een oude volledige image en daarna de nieuwste image erop zetten bijvoorbeeld zin? Dit is namelijk het enigste wat ik nog niet geprobeerd heb.

Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Guest Stepdriver

Inmiddels de oude software geflasht en daarna de nieuwste NLB erop gezet, maar hij blijft vrolijk met de zwarte schermpjes doorgaan. Heeft iemand enig idee???

Link to post
Share on other sites

  • Moderators

Ik zou even terug gaan naar de leverancier. Dit lijkt mij niet echt een software probleem.

 

groet,

 

Wiz

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link to post
Share on other sites

Stepdriver.. kijk je op de scart of op HDMI?

 

Toevallig heb ik bij een maat van mij het zelfde probleem met een dreambox. Daar bleek de scartkabel niet goed te zitten wat af en toe ook zwart beeld en wel geluid gaf.

 

Gr,

 

BaZ

There is nothing wrong with having a strong opinion... if it comes with an open mind!

Link to post
Share on other sites

Guest Stepdriver

Waar ik benieuwd naar ben is waar het precies vandaan komt, ik kijk via de hdmi uitgang maar heb het probleem met verschillende instellingen.

 

Het lijkt alsof alles wat ik probeer niet lijkt te helpen. Ook zijn er naar mijn mening twee soorten zwarte schermen: als je bijvoorbeeld in het menu een bepaalde functie oproept, kan het zomaar zijn dat je een zwart scherm krijgt maar ook geen geluid meer hoort. Zit je rustig een programma te kijken, dan krijg je alleen een zwart scherm maar gaat het geluid wel door. Dit gebeurt ook als je teletekst op hebt staan, maar gek genoeg niet als je een file op de harde schijf bekijkt.

 

Mijn inziens zou dit aan de software moeten liggen, want tuners zijn al omgewisseld, er zit een andere kap met veel meer ventilatie op de box en daarbij ligt er een grotere fan in, de hdmi kabel is gloednieuw uit de winkel en van het betere soort, dus waar zit het probleem?? In het dagelijks leven sleutel ik aan bewegende yokespots waar dit soort vage problemen vaak te wijten zijn aan de software.

 

Het zou kunnen dat de box een hardwareprobleem heeft, maar in de eerste twee maanden heb ik dit problemen niet gezien.

Link to post
Share on other sites

  • Moderators

Enige keren dat ik een zwart scherm heb is als ik de video player start vanuit het menu.

 

Het scherm wordt dan even zwart als de box bezig is met het laden van de videoplayer, en zodra ie er is staat het menutje in het scherm.

 

Kijk ik vervolgens vanaf het nas naar divxjes en als ik daar dan mee klaar ben en ik wil weer live tv kijken, dan heb ik weer even een zwart scherm omdat dan de harddisk weer moet gaan draaien voor het aanmaken van de timeshift file.

 

Voor de rest heb ik nergens zwarte schermen. Als ik het zo hoor dan lijkt het mij dat er iets met jouw hardware niet oke is.

 

groet,

 

Wiz

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link to post
Share on other sites

Guest JBoerma

Ik heb hetzelfde probleem sinds de laatste flash.

Ik neem aan dat het met de volgende update is opgelost.

Ben wel verbaasd dat een oudere firmware het probleem niet oplost.

Link to post
Share on other sites

Dit probleem heb ik reeds enige tijd.Ik heb wel een plasma TV met DVI-I aangeloten op de APbox 900HD(Sifteam 8873)met een componentkabel.De enige manier om beeld te vekrijgen.

Het probleem doet zich voor bij snelle beeldwisselingen of bij "geknipte" reportages.

Bij de AV instellingen heb ik reeds enkele opties uitgeprobeerd maar niets werkt.Zelfs wanneer ik van de Dolby,optische uitgang, of een andere instelling wil aanpassen heb je kans dat ik bij een reboot geen beeld meer heb.Ook heb ik de laatste(eerder versies ook) image van DGStation uitgeprobeerd, maar deze geeft helemaal geen beeld.Voor zover ik het mij kan herinneren ook met Scart geen beeld.Tussen het zappen door krijg ik ook vaak hinderlijke tik(ken)alsof de zenders niet goed afgesteld zijn.

Daarom blijft voor mij dit een probleem-combinatie van een oude TV(niet Full HD) en een klein image probleem.

Laatst heb ik de E2 van CIe2T op een HDD uitgeprobeerd en ik had geen hinderlijke zap tikken en geen uitvallers van 1 seconde.Wel had ik rose beeld.

Hopelijk kan iemand helpen, en mij meer duidelijkheid geven.Wel in simpele bewoordingen, want ik ben een newbie.

 

 

Link to post
Share on other sites

Guest Stepdriver

Voor mij lijkt, ik herhaal lijkt, het nu opgelost. Mijn LCD is een Philips PFL9632, deze is via een hdmi kabel verbonden met de cuberevo. Normaal gesproken laat je de instelling van de tv op automatisch formaat staan omdat er zoveel verschillende uitzendingen zijn. Twee dagen geleden heb ik de instelling veranderd naar niet op schaal en daarna heb ik hoe gek het ook klinkt geen enkel zwart beeld meer gezien. Misschien zit in het scalen van de box een probleem??

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.