Ga naar inhoud


[Kabel] NPO blijkt niet op de hoogte van encryptie door Telenet, klantenvereniging woedend


kenis

Aanbevolen berichten

Sinds 4 mei encrypteerd Telenet bijna alle zenders uitgezonderd die van de VRT. Dit volgens Telenet omdat Hollywood het zo wil en/of omdat de zenders er achter vragen.

 

Klanten van Telenet en mensen van Tik vzw (klantenvereningen) zijn nu massaal mails en brieven aan het zenden naar de publieke omroepen (BBC,NPO,ARD,ZDF,France Television,...)

 

De Nederlandse Openbare Omroep is de eerste om te reageren: "Ons uitgangspunt is dat kanalen van de Nederlandse publieke omroep niet versleuteld mogen worden aangeboden zonder ons medeweten. Van het besluit van Telenet op dit gebied wisten wij niets en wij zullen dit morgen aankaarten bij Telenet. Hoe de zaak verder verloopt weten wij op dit moment daarom nog niet."

 

TIK is niet opgezet met het feit dat ze ten eerste verkeerde informatie krijgen, en ten 2de met de encryptie op zich om zo mensen te verplichten Telenet hardware te kopen/huren, en mensen te verbieden interne decoders en pc kaartjes te gebruiken.

 

Zij zullen het dan ook vandaag aankaarten bij Telenet.

 

 

Bron: TIK

Vu+ Solo 2
Telenet HD Digibrolx

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een voorbeeld mail die naar de NPO gestuurd is:

 

Citaat:
Geachte Heer/Mevrouw,

 

Op 4 mei 2009 werden een aantal kanalen uit het digitale basispakket van de Vlaamse kabelmaatschappij Telenet versleuteld. Ook de zenders NED1, NED2 en NED3 die voorheen onversleuteld werden doorgestuurd, worden nu versleuteld.

Momenteel kan je uitsluitend met een Telenet-huurdecoder naar NED1, NED2 en NED3 kijken. Zo'n Telenet-huurdecoder kost 4 euro per maand dus gaat het eigenlijk om betaaltelevisie.

 

Telenet verklaart in een mededeling dat de versleuteling op expliciete vraag van de omroepen zelf gebeurt. De Nederlandse publieke omroep zou dus expliciet aan Telenet gevraagd hebben om hun kanalen te versleutelen.

zie http://digitaltvblog.telenet.be/2009/05/04/encryptie-of-versleutelen-van-kanalen/

 

Ik betwijfel de correctheid van de mededeling van Telenet ernstig omdat NED1, NED2 en NED3 via DVB-T in het noorden van Vlaanderen vrij te ontvangen zijn. Bovendien hebben de analoge versies van NED1, NED2 en NED3 een must-carry statuut volgens het Vlaams mediadecreet. Waarom worden de digitale versies van dezelfde kanalen dan geëncrypteerd?

 

Ik zou graag weten wat het standpunt van de Nederlandse publieke omroep in deze zaak is. Heeft de NPO expliciet de opdracht aan Telenet gegeven om de kanalen NED1, NED2 en NED3 te versleutelen?

Of heeft Telenet zelf het initiatief genomen om deze zenders te versleutelen?

Wat zijn de redenen om de zenders NED1, NED2 en NED3 te versleutelen? Bestaat de mogelijkheid dat deze kanalen in de toekomst opnieuw onversleuteld uitgezonden worden via de Vlaamse kabel?

 

Met vriendelijke groet,

Vu+ Solo 2
Telenet HD Digibrolx

Link naar reactie
Delen op andere sites

update:

momenteel zijn de VRT zenders hier niet meer FTA,enkel Canvas/Ketnet HD en vitaliteit opeens ook.

of doen ze dit express voor wie veel klaagt dat die de zenders niet meer gratis krijgt.

ik betaal evenveel als een ander en eis deze dan ook weer open.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) - T90 met 8 lnb's.

Tiny audio M7+, konig ANT-UV11L-KN en versterker konig ANT amp kit-10,

Konig FTA20

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Opuske

lol grappig om te zien hoeveel mensen er hier ofwel op userbase ofwel op tik vzw ook zitten alwaar iedereen zijn info haalt over dit topic lol smile

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Aha wat zou je denken telenet is een monopoliefirma, waar ook grote en hoge ambtenaren in zitten! dus money money is ook macht, dus telenet doet alles om er geld uit te krijgen wie wil kijken moet betalen! Jammer dat het nie is zoals in usa daar moeten alle providers overeenkomen welke codering of ontvanger het ook is!

 

Homer

80cm Schotel smart twin lnb tvv Vu+ 1Terab

 

Onlangs overgestapt naar Belgacom Tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...