Jump to content


Lidmaatschap vereniging opzeggen , opzegtermijn ?


percies

Recommended Posts

onlangs kreeg mijn vrouw een jaarlijke acceptgiro om haar lidmaatschap van een vereniging te voeldoen. Aangezien wij beide niet meer achter de ideen van deze verenigng staan wil zij van het lidmaatschap af. Onlangs kreeg ze een acceptgiro om haar bijdrage weer te gaan voldoen. Is zij verplicht dit te gaan betalen ? heeft een vereniging een opzegtermijn ? (net als een abbonement op tijdschrift)of heb ik /mijn vrouw geen plichten aan deze verenigng.

Link to comment
Share on other sites


zie het huishoudelijk reglement van de vereniging.

VU+ Ultimo OpenPli  en een Vu+ Solo als vervanger van een kapotte duo ongerepareerd in een doosmet een Visiosat 4 LNB's. Beide met Pli.

Vu+ > Philips AVR9900 > Panasonic TH-42PZ8E Plasma full HD en Solo > Samsung LCD 32"
(en een museum Dreambox 7000 met HD/CF/USB/NAS ongebruikt)

Link to comment
Share on other sites

Dat verschilt natuurlijk per vereniging en is ongetwijfeld te vinden in de statuten. Als je akkoord gaat met een periodieke contributie heb je daar zeer waarschijnlijk voor moeten tekenen. Even opzoeken waarvoor je getekend hebt dus. Veel verenigingen (zeker de grotere) hanteren inderdaad een opzegtermijn.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link to comment
Share on other sites

Vanaf 1 januari 2010 gaat er een wetsvoorstel in dat automatische verlengingen tegengaat, mits je accoord gaat met andere bepalingen ( statuten etc kunnen dat bepalen, alsook de kleine lettertjes. )

 

Even een citaat over die nieuwe wet;

 

(bron: allaboutphones.nl)

 

Citaat:
'Stilzwijgend verlengen van abonnementen niet langer toegestaan'

Door Hilde van den Berg, zondag 6 september 2009 12:11

Artikel

Het wetsvoorstel, om stilzwijgend verlengen van abonnementen te verbieden, van de PvdA is donderdag met een meerderheid van de stemmen aangenomen in Tweede Kamer. De nieuwe wet zal al per 1 januari 2010 van start gaan en zal gelden voor alle soorten abonnementen zoals natuurlijk telefoonabonnementen en sportschoolabonnementen.

 

Door de nieuw aangenomen wet zullen de abonnementen die steeds stilzwijgend verlengt worden veranderen in abonnementen met een opzeg termijn van 1 maand. Voor tijdschriften en kranten is echter een uitzondering gemaakt, zij zullen een opzegtermijn van maximaal drie maanden kunnen hanteren, dit heeft te maken met het feit dat deze twee anders in problemen kunnen raken met bijvoorbeeld het plannen van de grootte van de oplage. Ook is het de politiek niet ontgaan dat de economische crisis de kranten en tijdschriften extra hard heeft geraakt en vooral de kranten hebben een belangrijke maatschappelijke functie, dus proberen ze deze twee op deze manier extra te ondersteunen.

 

Een ander voordeel van de nieuwe wet is dat je op dezelfde manier kunt opzeggen als de manier waarop je het abonnement bent aangegaan, dus als je telefonisch een abonnement hebt afgesloten kun je deze vanaf 1 januari 2010 ook weer telefonisch opzeggen.

 

 

Dus ook sportscholen. Andere verenigingen lijken mij geen uitzondering.

 

Link to comment
Share on other sites

Een abonnement is geen lidmaatschap van een vereniging.

In een vereniging is er aansprakelijkheid.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link to comment
Share on other sites

Even de Wikipedia erop nageslagen, er zijn grote verschillen;

 

Abonnement;

 

Citaat:
Een abonnement is een overeenkomst tussen een leverancier en een afnemer die inhoudt dat een bepaald product of dienst geregeld wordt geleverd in ruil voor periodieke betaling. Voorbeelden van abonnementen zijn:

 

krant

tijdschrift

openbaar vervoer (bijv. OV-Jaarabonnement, Jaartrajectabonnement, sterabonnement)

telefonie

internet

betaaltelevisie

zwembad

museum of meerdere musea (museumpas)

dierentuin

attractiepark

bioscoopketen

 

Een abonnement op bijvoorbeeld een krant of tijdschrift geeft recht op één exemplaar van iedere uitgave.

 

Veel andere abonnementen geven recht op onbeperkt gebruik (zolang het abonnement duurt), uiteraard binnen de grenzen van wat in totaal wordt aangeboden.

 

Wanneer het aanbod zodanig beperkt is dat een typische consument van het volledige aanbod gebruik wil maken dan vervalt bovenstaand onderscheid. Dit kan het geval zijn bij een abonnement op een serie films of concerten, enz. Dit in tegenstelling tot bijv. een abonnement op een dierentuin: maar weinigen zullen elke dag de volledige openingstijden benutten.

 

Lidmaatschap van een boekenclub kan neerkomen op een soort abonnement op boeken, waarbij men minstens met een bepaalde frequentie, bijvoorbeeld eens per kwartaal, een boek naar keuze koopt. Tegenover die verplichting staat dan bijvoorbeeld het voordeel van een gereduceerde prijs.

 

Een abonnement is in principe een overeenkomst waaraan beide partijen voordeel kunnen behalen. De leverancier heeft de garantie van afzet tegen een vooraf bepaalde prijs. Ook zijn veel abonnementen er op gericht om de afzet te verhogen. Zo is een abonnement op een boekenclub voor de leverancier gunstig omdat de abonnee dan in elk geval één keer per periode een boek aanschaft.

 

De afnemer of abonnee heeft doorgaans het voordeel dat deze prijs lager is dan de prijs voor een niet abonnee. Sommige abonnementen kennen niet zozeer een prijsvoordeel als belangrijkste reden om het abonnement af te sluiten, maar garanderen bijvoorbeeld beschikbaarheid bij schaarse goederen. In andere gevallen is een abonnement ook een noodzakelijke voorwaarde, bijvoorbeeld bij toegang tot een exclusieve club of tot het thuisbezorgd krijgen van een bepaald goed zoals een krant.

 

Een abonnement hoeft niet altijd van vooraf te worden betaald. Veel leveranciers accepteren ook betaling tijdens of na levering van het product of dienst.

 

Een lidmaatschap;

 

Citaat:
Een persoon wordt lid van een kerk, groep of vereniging genoemd wanneer hij of zij zich bij deze heeft aangesloten, of door geboorte of huwelijk tot die groep behoort, zoals leden van de adelstand, het Koninklijk Huis en familieleden in het algemeen. Men spreekt dan wel van een lidmaatschap van een kerk, groep of vereniging. Het lidmaatschap geeft de persoon bepaalde rechten en plichten.

 

Lidmaatschap van een kerk, groep of vereniging kan vaak verkregen worden door een financiële bijdrage aan de instantie alsmede met het instemmen met de richtlijnen die er gehanteerd worden. Dit kan een eenmalig bedrag zijn of kan inhouden dat contributie betaald dient te worden. Op het internet worden lidmaatschappen op gebruikersgroepen vaak verkregen door zichzelf online te registreren (bijvoorbeeld met een nickname).

 

Verenigingsleden

Lid zijn van een vereniging houdt in dat het lid het doel van de vereniging steunt. De leden van een vereniging hebben toegang tot de plenaire en algemene ledenvergadering van de vereniging.

 

Een lid dat niet enkel de ideeën van de vereniging steunt, maar tevens een bijdrage levert aan het doel van de vereniging in de vorm van inzet, wordt wel een actief lid genoemd (in studentenverenigingen noemt men bijvoorbeeld leden die plaats hebben genomen in een commissie een actief lid).

 

Een persoon wordt wel een Kandidaat-lid genoemd wanneer hij of zij gezien wordt als een potentieel geschikt persoon of liefhebber om een (bepaalde) plaats in de groep in te nemen.

 

Familielid

Personen die behoren tot dezelfde familie worden familieleden genoemd, zoals broers en zussen, vaders, kinderen, neven, nichten, ooms en tantes. Afhankelijk van de hechtheid van de familiebanden kunnen personen ervaren (of vinden) dat zij van die familie lid zijn.

Link to comment
Share on other sites

Zoals ik al zei.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad alx.

 

Duidelijk is als je bijvoorbeeld lid bent van een zwemvereniging en een abonnement op een zwembad zou hebben.

 

Bij allebei dus maar de kleine lettertjes erop blijven naslaan.

 

Weer wat bijgeleerd blush

Link to comment
Share on other sites

Origineel bericht van: Kimble
Inderdaad alx.

Duidelijk is als je bijvoorbeeld lid bent van een zwemvereniging en een abonnement op een zwembad zou hebben.

Bij allebei dus maar de kleine lettertjes erop blijven naslaan.

Weer wat bijgeleerd blush
En door die uitzonderingen en kleine lettertjes , gaat zon wet weer op los zand, ook met tijdschriften kreeg laatst een acceptgiro van een blad , maar nooit staat er glashelder op wanneer opgezegd kan worden , en als je dan eruit komt is wel die 3 maand opzeg al voorbij,En dan vergeet je het, en als ze dan zo aan die termijn van 3 maand hangen , stuur dan de betaling verlenging 4 maand voor verval op .Dan is het zuiverder nietwaar?
Link to comment
Share on other sites

Er zijn wetten: dwingend recht en regelend recht.

Van dwingend recht kan niet worden afgeweken.

Van regelend recht kan -in bepaalde gevallen- wel

worden afgeweken.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.