Jump to content


[DM800HD] Melding "Sid not found in pat"


Marc put

Recommended Posts

Na maanden geen problemen te hebben met mijn HD800 stel ik sinds vanmorgen vast dat ik bij het zappen de melding krijg - Sid nog found in pat - afstemmen mislukt. Ik stel vast dat ik een wispelturige ontvangst heb op alle satposities. Bv van 85% naar 50% en vervolgens naar 0%, met als gevolg dat het beeld constant wegvalt of hapert. Ik heb al tevergeefs geprobeerd eens een andere settingslijst te gebruiken. Ik vermoed dat mijn LNB stuk is. Gezien mijn draaibare opstelling lastig geplaatst staat wou ik eerst mijn probleem hier naar voor schuiven. Herkent iemand dit probleem ?

Groeten Marc

DM800PVR - met OpenPLI.

Vu+Duo2 - met OpenPLI

Link to comment
Share on other sites


Ok, het heeft hier ook flink gewaaid.

Maar dan denk ik niet dat het ontvangst van bv 85 % naar 0 % gaat om daarna weer naar 85 % ontvangst te hebben. Bij een verwaaide schotel mag ik veronderstellen dat het (slechte) ontvangst stabiel blijft of heb ik het verkeerd ?

Ook heb ik via de rotorfijnafstelling al wat zitten spelen. Ga ik hier naar links of rechts dan verbetert het signaal niet. Ik veronderstel dat ik hiermee kan afleiden dat de schotel behoorlijk afgesteld staat (bv bij "één" springt hij soms naar 14dB).

Marc

DM800PVR - met OpenPLI.

Vu+Duo2 - met OpenPLI

Link to comment
Share on other sites

ik had het zelfde probleem met de 800hd

heb niks veranderd aan de schotel en er een 8000 achter nu

en heb het probleem nu niet meer denk dat het aan de 800hd licht zoek maar eens op google 9 van de tien die het probleem heeft heeft ook een 800hd groetjes humana

soms heb je beeld soms niet

Link to comment
Share on other sites

Ik heb maar een dagje verlof genomen om de boel na te kijken. Vanmorgen alles nog eens nagezien met als resultaat dat ik nog steeds constante haperingen had. Vervolgens met Dreambox en klein tv op het dak. De vervelende wind maakte het niet gemakkelijker op. Ik sloot de boel aan onder de schotel zonder iets te wijzigen en merkte dat de haperingen niet meer voorkwamen. Verrek zeg. Ik heb voor alle zekerheid toch maar de 7 jaar LNB vervangen door een nieuw exemplaar en weer beneden met de boel want het begon te regenen. Ben nu een uurtje aan het kijken zonder haperingen. Ik vermoed nu dat het probleem zich opgelost heeft door de Dreambox een tijdje van de stroom te halen. Marc

DM800PVR - met OpenPLI.

Vu+Duo2 - met OpenPLI

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.