Jump to content

grondstof

Members
 • Content Count

  618
 • Joined

 • Last visited

About grondstof

 • Rank
  Lid
 • Birthday 07/30/1948

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De programma's die op de diverse kanalen uitgezonden worden zijn het aanzien niet waard. Hoe durven ze het uit te zenden denk ik regelmatig. Vooral de Talpa/SBS groep en RTL zijn zenders die niet anders dan pulp uitzend, dit gevolgt door herhalingen van de pulp die ze eerder uitzonden. Nieuw op 8 werd er laatst geroepen, bleek een programma die voor het eerst op RTL8 te zien was maar daar voor al eerder op de andere RTL zenders te zien was geweest. Een leuke film of zo iets kan er niet meer uitgezonden worden op RTL4, om 21.30 komt die Beau met zijn gezwets die een langer programma dan van een uur tussen 20.30 en 21.30 blokkert.
 2. Typisch Canal Digitaal streken, wat zij niet meer uitzenden verstoppen voor de klanten. Ook de zenders die vervallen door iets waar geen hond iets aan heeft of naar zal kijken omdat het niet gelijkwaardig is kan je onder de rotstreken van CD plaatsen. Als ik een sportkanaal ga missen wil ik er een sportzender voor terug, niet iets wat klassieke muziek vertoond.
 3. Mijn ervaring met een Canal Digitaal gecertificeerde ontvanger is zeer slecht en was zeker niet goedkoop. Het betrof een Philips DSR8121 die toen tegen de 500 euro koste. Van af dag 1 was het een grafding die telkens vast liep. Canal Digitaal sprak het domweg tegen, Philips trok zijn handen er van af en verkocht de boel aan Pace. Na veel gedoe van de leverancier uiteindelijk mijn geld terug kunnen krijgen en Canal Digitaal hier en via andere forums er op aan gesproken met altijd de ontkennening van hun tot gevolg. Ik werd voor lastig en ergere dingen uitgemaakt, maar na een aantal jaren besloot men toch een update ter beschikking te stellen aan de gebruikers. Daarna is het type vervroegd via flinke kortingen alsnog door een bekende dozenschuiver in de uitverkoop gedaan. Dus voor mij nooit, maar dan ook nooit meer een gecertificeerde ontvanger van Canal Digitaal in mijn woonomgeving, of het moet in de kliko zijn.
 4. Ik kan maandag even zien hoe ik mijn T55 precies heb geconfigureerd, ik heb daar nu niet de mogelijkheid voor. Ik heb met de T55 een stuk of 7LNB's en een 10/1 switch. Zoals edbe het heeft staan komt het mij wel bekend voor trouwens.
 5. Het maakt niet uit of de ontvanger een hoger of lager getal laat zien, als je maar richt tot je het maximaal hebt. Daar geeft ik Sprietje dus gewoon gelijk in, het komt niet op een promiel nauwkeurig aan. Daarna kan je met fijnafstemming de lnb nog iets verschuiven of draaien en je hebt het dan meestal wel goed genoeg. Voor echte signaal jagers is het een ander verhaal, maar die weten wel hoe ze een schotel moeten afstellen.
 6. De voeding is makkelijk te controleren, hij geeft een constante 12V gelijkspanning, dus DC af. Is ook makkelijk om de 2 voedingen te wisselen. Het zal dus of de LNB of de tuner zijn, de laatste is prijzig om te vervangen, iets van rond de 80 euro en daar heb je een nieuwe ontvanger voor bijna. LNB controleren is een kwestie van 2 kabels om steken zoals al geopperd was.
 7. Veel van de kijkers in Duitsland wonen in het oosten, waar de oude infrastructuur nog aanwezig is. Dat was ook de reden dat de regering jarenlang verboden had de zenders van de satelliet te halen. Ook het vrij doorgeven ligt daaraan te grondslag.
 8. Ik heb altijd wel een switch en een LNB in voorraad voor als er iets stuk gaat. Dat gebeurt altijd op een ongelegen moment, bijv als alles dicht is.
 9. Het zijn de enige zenders die nog het aankijken waard zijn. NPO staat onder druk en moet stoppen met amusement van de regering. RTL heeft zijn "sterren" zien vertrekken naar SBS/Talpa waar ze weinig tot geen succes hebben ondanks het geld wat er in gepompt is. Daardoor zie je bij RTL oude programma's na jaren opnieuw in een bijna gelijk jasje weer opduiken. Bij SBS idem omdat ze toch RTL na willen blijven doen. Bij beide zenders kinderachtige avondvullende programma's die eerder bij het kinderuurtje thuis horen dan dat ze serieuze kijkers kunnen trekken. Als de plannen door gaan kan satelliet TV v.w.b de Nederlandse uitvoering wel stoppen en canaal digitaal ophouden te bestaan denk ik. Gelukkig hebben we 28.2 oost waar een aantal programma's FTA te volgen zijn.
 10. Een uncommitted switch er tussen om de motor aan te sturen vanuit 2 ontvangers moet denk ik een mogelijkheid zijn. Die switch werkt als een wisselschakelaar min of meer. De tuners met elkaar doorlussen kan ook maar dan moet er altijd 1 ontvanger uitgezet worden om de ander te kunnen gebruiken.
 11. Hier maakt de regering de dienst uit over wat er op de publieke zenders mag worden uitgezonden. Het wordt voornamelijk gefinancierd door de staat waardoor die een te grote invloed op het geheel heeft, wat nog is extra gesteund wordt door de wetgeving. Amusement moeten RTL en SBS maar uitzenden vind men en dus worden we overspoeld door kwalitatief goedkope onderbroeken lol wat altijd nagemaakt wordt door de ander. Tel daarbij op de vele keren dat alles herhaald wordt en zie ons avondje voor de buis is lang zo leuk meer dan eerder. De NPO mag niet meer amusement uitzenden dan wat er wettelijk wordt toegestaan waardoor de kwaliteit van de NPO willens en wetens onderuit wordt gehaald.
 12. grondstof

  uitlijnen

  Lijkt er op dat de LNB zogoed als recht staat ipv onder een hoek, of zie ik dat verkeerd?
 13. 4 lnb's zonder een diseqc te gebruiken gaat niet lukken lijkt mij.
 14. Veel keus heb je niet voor dat bedrag, een Satlink voor rond de 60euro zou wel wat zijn. Voor de hobbyist een geschikte keus denk ik.
 15. Zowel op mijn ipad als wel op de iphone werkt de daarop aanwezige kompas zeer onbetrouwbaar. Op een afstand van 2mtr had ik op 2 plaatsen in de woning N en Z bijna 180 graden verschoven t.o.v de werkelijke richting als meting. N en Z wisselden dus min of meer van richting.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy