Jump to content


[DM800HD] Optisch geluid niet synchroon met t.v


krui21

Recommended Posts

Hallo medesatters,

 

Als ik via de versterker naar mijn dreambox 800 luister en ik ga het interne geluid van mijn t.v erbij zetten,dan loopt dat niet helemaal synchroom.

 

Had daar voorheen met andere dreamboxen nooit problemen omdat ik toen via de tulp luisterde.

 

Is wel een optie om het geluid van de televizie dan naar nul te zetten, maar misschien is er wel een oplossing voor, dus hou ik me aanbevolen mochten jullie mij kunnen helpen...

 

Fijn weekend !

 

 

Leo

Link to comment
Share on other sites


Hoi krui21,

denk dat het heel lastig wordt

en dat schrijf ik omdat er nog geen aansluitschema voorbij kwam op sat4all (of ik heb het echt niet gezien) waarbij de TV met speakers ook tijdgelijk met je av-receiver surround speakers was

 

ik gebruik al vanaf de eerste week de speakers niet (die kon ik ook gelukkig afkoppelen en in doos steken) heb daarvoor wel een center achter de tv en gordijn.

 

wat je de oplettende lezer echter niet verteld is hoe je aansluit

spdif / hdmi / coax

 

ciao

Can't You See

The Marshall Tucker Band

Link to comment
Share on other sites

Guest Jeroensky

Ik neem aan dat je versterker dus digitale in en outputs heeft ? (HDMI/SP/dif)

 

Ikzelf heb:

DVI-D naar HDMI verloopsnoer naar versterker.

SP/dif coax (of optical) naar zelfde versterker.

Versterker geconfigureerd dat die hdmi & sp/dif inputs van een bron zijn.(hier met naam Satellite)

Vervolgens TV met hdmi aangesloten aan versterker. (en sp/dif ook van versterker naar tv).

 

Enkele dagen later sp/dif van versterker naar tv weggedaan omdat ik toch altijd 5.1 versterker gebruik voor geluid.

 

Je hebt de optie in dreambox (althans hier op OpenPLi) om geluid(ac3) te vertragen, zodat het indien nodig gebruikt kan worden om synchroom te zijn met beeld. Ikzelf heb de waarde ervan op 0, omdat het reeds synchroom is.

Link to comment
Share on other sites

het loopt wel synchroom met het beeld, maar het is net of het geluid van de t.v zelf iets achter loopt op het geluid van de versterker.

 

Ik heb maar gewoon het geluid via "av4" op mijn tv uitgeschakeld, zodat het geluid alleen via de versterker loopt.

 

Zo is het ook opgelost....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.